Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Η "οικογένεια" της νέας εποχής καλωσορίζεται ΠΑΝΤΟΥ ως κάτι το φυσιολογικό – Ο βρώμικος ρόλος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

https://katohika.gr/nea-taksi-pragmaton/i-oikogeneia-tis-neas-epochis-kalosorizetai-pantou-os-kati-to-fysiologiko-o-rolos-tis-ekklisias/


Δεν θα πρέπει να μας προκαλεί και πολλά ερωτήματα η κίνηση εκπροσώπων της Καθολικής Εκκλησίας στην…αποδοχή της νέας μορφής οικογένειας.
Του Άρη Δημόπουλου' 

Αυτός ήταν εξάλλου ένας από τους κύριους σκοπούς του Παγκόσμιου Συνεδρίου για τις Οικογένειες, το οποίο και φιλοξένησε φέτος η πόλη του Δουβλίνου.
Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο συνέδριο πολλές μορφές «της μοντέρνας οικογένειας» έχουν κατά καιρούς προωθηθεί.
Οι οικογένειες που αποτελούνται από LGBTQ άτομα είναι μία εξ αυτών.
Ωστόσο στο φετινό συνέδριο του Δουβλίνου, τα βλέμματα συγκέντρωσαν οι εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας, παρουσιάζοντας και τον τρόπο όπου οι Χριστιανοί θα μπορούν πλέον να «αγκαλιάσουν» τις LGBTQ οικογένειες.
Με τις…ευλογίες του Πάπα Φραγκίσκου, στο βήμα του Συνεδρίου ανέβηκε ο Αμερικανός Ιησουίτης ιερέας , James Martin , βγάζοντας έναν λόγο στον οποίο καλωσόρισε στις τάξεις των Καθολικών τους LGBTQ.
Ο ίδιος σημείωσε μεταξύ άλλων σε έναν λόγο που φυσικά καταχειροκροτήθηκε από το κοινό:
«Οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι LGBTQ έχουν πληγωθεί από την Εκκλησία μας. Τους έχουν χλευάσει και απομονώσει είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε δημόσια.
Δεν έχουν ακούσει ποτέ λέξεις όπως είναι το «γκέι» ή η «λεσβία» να έχουν θετική σημασία.
Οπότε να είστε όπως ο Ιησούς Χριστός: Ακούστε και δώστε θάρρος. Εάν η εκκλησία ακούσει την LGBTQ κοινότητα, νομίζω πως το 90% της ομοφοβίας στην εκκλησία μας απλά θα εξαφανιστεί».
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου