Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Toυς 200.000 Ελληνες των Σκοπίων τούς ξέχασαν οι Τσίπρας-Κοτζιάς , αλλά όχι εμείς: Αμεση παρέμβαση στον Γ.Γ. του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ κ. JAGLAND


του Κ. Αϊβαλιώτη, τ. Βουλευτή Β' Αθηνών   

Τον Νορβηγό κ. Jagland  τον γνώρισα πριν 10 χρόνια στο Συμβούλιο της Ευρωπης, ένα Οργανο εντελώς διαφορετικό από εκείνα της ΕΕ.
Στο Συμβούλιο της Ευρώπης μετέχουν πολλές χώρες εκτός ΕΕ, όπως πχ η Αλβανία , η Αρμενία, η Ρωσία, τα Σκόπια, η Τουρκία κοκ και το να καταφέρεις να ελιχθείς εκεί και να πετύχεις πράγματα για την χώρα σου απαιτεί ικανότητες...ζογκλέρ, αφού έχεις να κάνεις πολυμέτωπους αγώνες και προσπαθείς να αναχαιτίζεις συγχρόνως Αλβανούς, Τούρκους, Σκοπιανούς κοκ. Είδα από μικρός (25 ετών πήγα στο Στρασβούργο ) τι γίνεται σε αυτό το διεθνές Οργανο και όταν βρέθηκα  αργότερα ως βουλευτής εκεί , ήξερα πολύ καλά πώς έπρεπε να κινηθώ.Πρόσφατα είχαμε την προδοτική συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, που αποτελεί το απόλυτο αίσχος και ξεπούλημα και θεώρησα σκόπιμο να ενημερώσω τον Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Jagland  ώστε να μην ...πολυποντάρει  στην  «συμφωνία» αυτή για την  αναγνώριση ψευτο-μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας.Δείτε γιατί  :

Προς 
Κύριο  Th.Jagland 
Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης ( CoE)
Στρασβούργο-ΓΑΛΛΙΑ


  Aξιότιμε κ. Jagland ,

Η  πρόσφατη "συμφωνία" Αθηνών και Σκοπίων αποτελεί πηγή αστάθειας και έντασης στην Βαλκανική ενώ  έχει απέναντι της το 85% των Ελλήνων, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις κοινής γνώμης.(...)Οι προκλητικές τακτικές των σκοπιανών στοχεύουν στο  να κλέψουν κομμάτια Ελληνικού πολιτισμού , ιστορίας και γλώσσας που ανήκουν στην Ελλάδα, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια(...)

Εχουμε  δηλώσει ξεκάθαρα ότι   ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ  ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ  ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΚΛΗΘΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ  – ΜΕΤΑ ΤΙΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ- ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ .  ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΩΣ ΑΚΥΡΗΣ .

Ηδη, αγαπητέ κ. Γενικέ Γραμματέα, έχετε παρέμβει με επιτυχία στο παρελθόν όταν ανταποκριθήκατε αμέσως στο διάβημά μου το 2010 -2011 - όταν ήμουν  Μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης ως Βουλευτής του ΛΑΟΣ - και αποσύρατε ακαριαία  έγγραφα και σύμβολα της δήθεν "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"  στα πλαίσια  του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Θα ήθελα να  θυμίσω επίσης ότι το 2011 είχα αναφέρει, μιλώντας  στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, (...) τους   200.000 Ελληνες των Σκοπίων οι οποίοι δεν μπορούν να διδαχθούν την Ελληνική γλώσσα. Ο τ.Πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόρωφ ειχε αναγνωρίσει -μιλώντας στα ΜΜΕ της Τσεχίας, ότι"ζουν 100.000 Ελληνες  στα Σκόπια", σκοπιανές εφημερίδες άσκησαν δριμύτατη κριτική στον Γ. Καρατζαφέρη και σε εμένα  με εμπρηστικά δημοσιεύματα εναντίον μας  επειδή δώσαμε το πραγματικό νούμερο (200.000 Ελληνες) ,ενώ ρεπορτάζ (...) από τις πόλεις Μοναστήρι και Γευγελή του κράτους των Σκοπίων έδειχναν νέους Ελληνες να διαμαρτύρονται , μιλώντας στην κάμερα,  για την έλλειψη σχολείων και δασκάλων Ελληνικής γλώσσας εκεί . 

Σας ζητώ, αξιότιμε κύριε Γενικέ  Γραμματέα, να οριστεί  συζήτηση  στην Ολομέλεια για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων και των άλλων εθνοτικών ομάδων στα Σκόπια ,καθώς αποτελεί ντροπή να μην διδάσκονται την μητρική γλώσσα τους 200.000 άνθρωποι  που ζουν σε αυτό το κράτος με το κλεμμένο όνομα .  

Ηθελα  να γνωρίζετε  με σαφήνεια την άποψή μας  περί της ακυρότητας της «συμφωνίας» , την οποία  δεν αναγνωρίζουμε  και θα κηρύξουμε αμέσως ΑΝΕΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΗ

                                                                                                       Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ,  ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου