Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ, Αθήνα 595/27.06.2018: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΑΠ μη ηλεκτροδοτούμενων χώρων

ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ Αθήνα 595/27.06.2018


ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΑΠ μη ηλεκτροδοτούμενων χώρων


Η σελίδα του αρμόδιου φορέα https://www.pomida.gr/
Παραθέτει την σχετική μέχρι σήμερα πληροφόρηση της σχετικής διαδικασίας για την απαλλαγή του ιδιοκτήτη μετά την αποχώρηση και διακοπή ηλεκτροδότησης από τον ενοικιαστή,  στην διεύθυνση : http://pomida.gr/dimotika_telh.php.

Και για την προτιθέμενη διάταξη σε νομοσχέδιο από τον υπουργό κο Σκουρλέτη στην διεύθυνση : https://www.pomida.gr/latestnews.php?cid=3&page=3

Το ΙΝΚΑ έχει ασχοληθεί επαναλληπτικά με την εμμονή ορισμένων Δήμων όπως π.χ. και ο Δήμος Πειραιά, που παρότι υποβάλλεται η δήλωση του ιδιοκτήτη ότι για όλη την περίοδο από την διακοπή ηλεκτροδότησης, ότι ο χώρος είναι κλειστός και δεν χρησιμοποιείται, επιμένει στην χρέωση Δ. Τελών, (το ΤΑΠ χρεώνεται – καταβάλλεται αδιακρίτως κλειστό η μη κλειστό), υπάρχει δε και υποστηρικτική πρόταση του Συνηγόρου του πολίτη και του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά το θέμα δεν τακτοποιείται, η απαλλαγή δηλαδή με δήλωση κλειστού που υποβάλλεται σε μεταγενέστερο χρόνο μετά από την διακοπή ηλεκτροδότησης.
Η άποψη του Δήμου που μας έγινε γνωστή είναι ότι : Αφότου μας δηλωθεί κλειστό, μόνον τότε μπορούμε να έχουμε ελέγξει αν χρησιμοποιείται. Στο γιατί δεν στείλατε στον πρώτο μήνα, ή στο πρώτο 12μηνό τα χρεωθέντα σας Δημοτικά τέλη στον ιδιοκτήτη, ώστε έστω τότε να δηλώσει το κλειστό, απαντούν δεν ευκαιρήσαμε. !!!!!!!!
Ανακοινώθηκε, ότι επίκειται σχετική γενική ρύθμιση με Διάταξη σε νομοσχέδιο που έχει λήξει η διαβούλευση, ότι εφ όσον υποβληθεί δήλωση στον Δήμο μέχρι και 6 μήνες μετά την διακοπή ηλεκτροδότησης, θα γίνεται δεκτή και αυτόματη αποχρεώση των Δ. Τελών και όσα Δημοτικά τέλη αντιστοιχούν μέχρι το διάστημα δημοσίευσης της ρύθμισης διαγράφονται ή παραλείπεται η βεβαίωση τους .
Στην περίπτωση που απέχει περισσότερο από 6 μήνες η δήλωση, από την διακοπή της ηλεκτροδότησης, με διακλαδωτική διαδικασία θα επιβάλλεται η καταβολή του διπλάσιου των χρεωμένων τελών.
Η απάντηση κάθε αρχής : Άγνοια νόμου απαγορεύεται ισχύει και για τους λειτουργούς της Αρχής των Δήμων π.χ. και του υπεύθυνου κατά νόμο άρχοντα του Δημάρχου δηλαδή, δηλαδή νόμος είναι ότι πρέπει να ειδοποιεί τον δημότη που κετέστη οφειλέτης στον ωφέλιμο χρόνο και για τους δύο και για τον Δημότη και για τον Δήμο που αιτιολογεί ότι έχει ανάγκη από έσοδα.
Ότι έχει ανάγκη από έσοδα, μας είναι γνωστό διαχρονικά, η παράνομη διαδικασία πολλαπλασιασμού των χρεώσεων των Δημοτών, με παράλειψη της έγκαιρης ενημέρωσης, αλλά απαίτησης μετά μακρύ χρόνο που θα έχει πολλαπλασιαστεί η οφειλή, αποτελεί δόλο αλλά και χυδαιότητα, αφού θα συμβεί κάτω από εξαναγκασμό και συσχετισμό της δικαστικής δαπάνης έναντι της χρεωθείσας απαίτησης.
Οι εκβιασμοί δεν είναι προβολή της έννοιας κράτους δικαίου και όσοι τους χρησιμοποιούν είναι κατάπτυστοι είτε υπάλληλοι των Δήμων είτε Δήμαρχοι. Σε αυτό δεν κάνουμε οικονομία.
Είναι κατάπτυστοι, και οι υπάλληλοι και οι προϊστάμενοί τους, όσοι χρησιμοποιούν εκβιασμούς.
Η άποψη του κου Σκουρλέτη, περί καταβολής μορφής προστίμου το διπλάσιο ή περισσότερο, είναι χωρίς νόμιμη βάση, και τον παρακαλούμε να αποσύρει το σχετικό λήμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου