Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ο... κομμουνισμός που δεν ήρθε ποτέ

Του Γιώργου Σταφυλά
Υπάρχει μια κατηγορία ασχολούμενων με τα πολιτικά δρώμενα απεριόριστα βαρετή. Πρόκειται για αυτούς που αναμασούν το χιλιοειπωμένο «ο Τσίπρας είναι κομμουνιστής, ο Σύριζα θα μας κάνει Βενεζουέλα».
Οι άνθρωποι αυτοί, είτε μιλάμε για παλαιοδεξιούς είτε για φιλελέδες του «παραιτηθείτε», είναι πιο γραφικοί κι από τα σοκάκια της Πλάκας. Η πολιτική τους σκέψη, πιο αργή κι από το πεπτικό σύστημα μαμούθ, έχει μείνει στο 60’. Κολλημένοι σε αναλύσεις του τύπου «όσοι δεν είναι εθνικόφρονες είναι κομμουνιστές», «θα έρθει ο Ανδρέας και θα επιβάλει κομμουνισμό». Πιο βαρετοί ακόμα κι από αγώνα Κέρλινγκ( το άθλημα με τις σκούπες γνωστό στην χώρα μας από το σήριαλ εθνική Ελλάδος).
Τρελαίνονται με την ανατροπή που έχει συμβεί στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Εμπλοκή παθαίνει ο εγκέφαλος τους. Πως! Οι σύμμαχοι είναι με τους κομμουνιστάς; Το FBI δίνει ολόκληρο το μέχρι σήμερα αστικό πολιτικό σύστημα; Πώς! Οι ξένοι θέλουν Τσίπρα; Πως! Η Moody’ s αναβαθμίζει την οικονομία και πάμε τρένο για να βγούμε από τα μνημόνια; Πως! Ο Τσίπρας βραβεύεται στα διεθνή φόρα;
Άσχετοι πολιτικά, τους παίζουν μπάλα οι «κομμουνιστές». Ο Τσίπρας τους παίζει στο γήπεδο τους και τους κερδίζει. Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι ο Τσίπρας και ο Σύριζα δεν έχουν καμιά σχέση με τον κομμουνισμό. Όσοι θα μας έκαναν Βενεζουέλα έφυγαν μαζί με τον Λαφαζάνη το καλοκαίρι του 15. Οι «παραιτηθείτε» στην πραγματικότητα διαδήλωναν εναντίον του Λαφαζάνη και όχι εναντίον του Τσίπρα. Αυτός είχε μεταλλαχθεί.
Ο Σύριζα πράγματι ξεκίνησε από κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά κατέληξε αντίγραφο του δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ. Κόμμα νεοταξικό, κόμμα κοσμοπολιτών, με ολίγη εσάνς από τροτσκισμό-άλλωστε η αμερικάνικη αριστερά έχει έντονες τροτσκιστικές επιρροές- και καμιά διάθεση για σύγκρουση με την παγκόσμια τραπεζική oλιγαρχία.
Μία χαρά συνεργάζεται η κυβέρνηση Σύριζα με τα Funds των Lazards και Rothchild. Τους οποίους χρησιμοποιεί το ελληνικό κράτος ως νομικούς συμβούλους για τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων και ομολόγων έναντι αδράς φυσικά αμοιβής.
Επανάσταση μαζί με Ρόθτσιλντ και Σόρος δεν γίνεται. Εκτός αν εννοούμε την -από τα πάνω- επανάσταση της ελίτ με σκοπό την επιβολή της παγκόσμιας υπερκυβέρνησης των πεφωτισμένων τραπεζιτών. Αυτοί που με μια λέξη αποκαλούμε παγκοσμιοποιητές, είναι τα πραγματικά αφεντικά του σημερινού μεικτού καπιταλοκομμουνιστικού συστήματος. Κράτος και τράπεζες στην υπηρεσία της παγκοσμιοποίησης, συνεργάζονται αρμονικά προκειμένου να αφαιρέσουν προοδευτικά την ατομική ιδιοκτησία από τους πολίτες και να κατασχέσουν τα μετρητά μέχρι της τελικής απαγόρευσης τους( η ΝΔ υπερθεματίζει στην κατάργηση των μετρητών).
Παράλληλα οι παγκοσμιοποιητές προωθούν ένα πακέτο πολιτικών, που με μια λέξη αποκαλούμε δικαιώματα και που πάντα γοήτευε την αριστερά η οποία παίζει εδώ τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου.
Λοιπόν ο Σύριζα είναι αυτό το πράγμα. Φαίνεται εξάλλου και από την υπόθεση του ζεύγους Αντωνοπούλου - Παπαδημητρίου. Κοσμοπολίτες με πάνω από τρία εκατομμύρια χαρτοφυλάκιο και καταθέσεις κοντά στο ένα εκατομμύριο και οι δυο μαζί. Επιπλέον σπίτι στην Νέα Υόρκη, βίλα στην Σύρο, στην Γλυφάδα και αλλού. Καμία σχέση με κομμουνιστές οι άνθρωποι. Φίλοι του καπιταλιστικού συστήματος. Ροζ νεοταξική αριστερά.
Ο δε Τσίπρας αποδείχτηκε ο μεγαλύτερος αμερικανοτσολιάς της μεταπολίτευσης. Από τον Αύγουστο του 2015 και μετά διαχειρίζεται τα μνημόνια καλύτερα από τη Νέα Δημοκρατία. Έχει κάνει μεταρρυθμίσεις που δεν θα τολμούσε κανείς. Ακόμα και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από τράπεζες και εφορίες έχει ψηφίσει και τους εφαρμόζει με ΜΑΤ έξω από τα συμβολαιογραφεία. Εκτός αυτού πάει να λύσει τα εθνικά θέματα πάντα σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ και σύμφωνα με τις επιθυμίες των συμμάχων μας. Και θα έχει πολύ πλάκα αν ζητήσει από την βουλή το όνομα των Σκοπίων να εγκριθεί από 180. Τι θα κάνει τότε η ΝΔ; Θα πει όχι πηγαίνοντας κόντρα στις επιθυμίες της Δύσης και θα βγει ο Σύριζα το πιο φιλοδυτικό κόμμα ή θα πει ναι και θα χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους;
Επιπλέον, δηλώσεις ότι η αστική δημοκρατία κινδυνεύει από τον Σύριζα ακούγονται ανέκδοτα. Και γιατί η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τις Βρυξέλλες και την ΕΚΤ; Γιατί δεν κινδυνεύει από τους συνεχείς εκβιασμούς του ευρωκαθεστώτος που με απειλή το κόψιμο της δόσης καταφέρνει κάθε φορά να επιβάλλεται πάνω στην εκάστοτε κυβέρνηση; Είναι η ΕΕ και η ΕΚΤ οι εγγυητές των θεσμών; Ας μας το εξηγήσουν αυτοί που έβλεπαν την περίφημη έφοδο στο νομισματοκοπείο σαν την έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα.
Λοιπόν για να τελειώνουμε. Παλαιοδεξιοί και... παραιτηθείτε έχουν μείνει σε άλλες εποχές. Κάνουν μόνο για μνημόσυνα στο Γράμμο, στου Μακρυγιάννη, στον Μελιγαλά. Δεξιά και αριστερά έχουν διαφορετική έννοια σήμερα από ότι στο παρελθόν. Από πολλές απόψεις το ΚΚΕ σήμερα είναι πιο συντηρητικό και από την ΝΔ. Δείτε ας πούμε τις ομιλίες βουλευτών του ΚΚΕ κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου.

Καπιταλισμός και κομμουνισμός έχουν συγχωνευθεί σε ένα μεικτό σύστημα. Αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουμε. Σήμερα η πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι ποιος υπηρετεί την νέα τάξη πραγμάτων και ποιος όχι. Λίμπεραλς δεξιοί και ροζ αριστεροί είναι οι καλύτεροι υπηρέτες και τα καλύτερα όργανα αυτού του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου