Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Το «άστρο» του Τσίπρα τον εγκαταλείπει

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/to-astro-tou-tsipra-ton-egkataleipei/2.121393
Είναι τελικά πανίσχυρος ο Τσίπρας και το σύστημα που έχει φτιάξει; Δεν μπορεί κανείς να σπάσει το τείχος της αριστεράς και κανείς δεν μπορεί να ελπίζει ότι σιγά – σιγά αποδυναμώνεται η κυβέρνηση;

Μέχρι στιγμής πιστεύαμε ότι ο πρωθυπουργός έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Όλα του έβγαιναν, οι δανειστές είχαν βρει τον καλύτερο υπηρέτη και γι’ αυτό τον στήριζαν, μεγάλα θέματα δεν υπήρχαν ανοικτά εκτός από την οικονομία, η ΝΔ δεν ήταν και στα καλύτερά της. Ακόμη και το γεγονός ότι κρατά καυτούς δικαστικούς φακέλους και ξέρει να παίζει καλά το παιχνίδι των εκβιασμών και της επικοινωνίας, είναι από τα ατού του Τσίπρα.
Να όμως που τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα, να που μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ότι ξεθωριάζει το πανίσχυρο προφίλ της αριστεράς.
Ο Ντράγκι πλάκωσε στις φάπες τον Τσακαλώτο και ουσιαστικά του έστειλε το μήνυμα να ξεχάσει τις βλακείες για έξοδο στις αγορές με… τσιπραίϊκα κόλπα που θα κοστίσουν στην Ελλάδα.
Παράλληλα, η υπόθεση τηςNovartisπου ήρθε στη Βουλή τελικά γύρισε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση και ο Τσίπρας υπέστη και ουσιαστική και επικοινωνιακή ήττα.
Για να μην πούμε για το γεγονός ότι τα εθνικά θέματα ήρθαν για να ξεγυμνώσουν την ανικανότητά τους. Μια ανικανότητα που όμως είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Η δημοσκόπηση που έγινε χθες δείχνει ότι η κυβέρνηση «τσιμπάει» με την σκανδαλολογία αλλά καταρρέει ως προς τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Αυτό τα λέει όλα…
Και τέλος, η μεγάλη εικόνα στην οικονομία και στην κοινωνία δεν είναι τόσο καλή όσο θέλουν να την παρουσιάζουν στο Μαξίμου. Οι πλειστηριασμοί ξεκίνησαν και σπίτια βγαίνουν στο σφυρί, οι εισφορές και οι φόροι τσακίζουν την κοινωνία, οι επενδύσεις δεν έρχονται. Αντιθέτως θα έρθουν νέα μέτρα, σκληρή εποπτεία και μετά το καλοκαίρι, ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική πίεση και αδυναμία διαχείρισης της καθημερινότητας.
Ήρθαν βεβαίως τα μεγάλα συλλαλητήρια για να δείξουν ότι ο κόσμος δεν ξεχνά. Όπως δεν ξεχνούν και οι δανειστές ότι οι χρήσιμοι ηλίθιοι έχουν ημερομηνία λήξης. Μπορεί να είναι χρήσιμοι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά ηλίθιοι παραμένουν εσαεί.
Ο Σεντένο δήλωσε πρόσφατα ότι είναι «πολύ σημαντικό η επόμενη κυβέρνηση να διατηρήσει αυτή την αίσθηση της ιδιοκτησίας για όλη τη διαδικασία. Γιατί είναι μια πολύ δύσκολή διαδικασία».
Άρα οι Ευρωπαίοι τι βλέπουν και τι μήνυμα στέλνουν; Ότι η επόμενη κυβέρνηση σύντομα θα κληθεί να υιοθετήσει το δύσκολο πρόγραμμα προσαρμογής και μετά το μνημόνιο;

Είναι μια σειρά από γεγονότα που δείχνουν ότι το «άστρο» του Τσίπρα τον εγκαταλείπει. Λίγη πίεση περισσότερη θέλει από τη ΝΔ και από την κοινωνία και θα καταρρεύσει. Ή όπως είναι ο τίτλος μιας ταινίας «οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου