Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΑΛΗΘΕΙΕΣ για τους Συμβασιούχους Καθαριότητας ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

https://olympia.gr/2017/06/25/%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1/

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ (ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

του Ιωάννη Μοίρα
1. Την ομηρεία των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δημιούργησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκειμένου να τους κρατούν πολιτικά εγκλωβισμένους αυτούς και τις οικογένειές τους. Μολονότι οι συμβασιούχοι κάλυπταν ανάγκες πάγιες και διαρκείς.

2. Λύση σε αυτή την πολιτικά σκανδαλώδη, δυσώδη και απάνθρωπη κατάσταση έδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή με το λεγόμενο νόμο Παυλόπουλου, στα αχνάρια του οποίου εφαρμόζει πολιτική πάνω στο θέμα αυτό και η σημερινή συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.
3. Το θέμα με τους νυν συμβασιούχους δημιουργήθηκε από δημάρχους που αντιμάχονται πολιτικά τη σημερινή συγκυβέρνηση, οι οποίοι, υπό το πρόσχημα του δήθεν φόβου περί νομιμότητας ή μη στα εμβάσματα πληρωμής των εργαζομένων, ενέπλεξαν το Ελεγκτικό Συνέδριο για να γνωμοδοτήσει.
4. Το Ελεγκτικό Συνέδριο αφού κίνησε τις δικές του διαδικασίες, κάνοντας ενδιάμεσα επιλεκτικές διαρροές προς τον όμιλο ΜΜΕ Αλαφούζου, δημοσιοποίησε την απόφασή του η οποία και έχει δημιουργήσει το παρόν πρόβλημα. Την απόφασή του μάλιστα, την δημοσιοποίησε στις 16 Ιουνίου, μία μέρα αμέσως μετά την επιτυχία σε όφελος των ελληνικών συμφερόντων από το τελευταίο Γιούρογκρουπ.
5. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κενό αέρος λόγω των ενεργειών των δημάρχων και της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει ουσιαστική λύση σε όφελος των εργαζόμενων και της κοινωνίας, απέναντι στις γνωστές δυνάμεις τις οποίες βρήκε απέναντί της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και σε άλλα θέματα κάθαρσης, διαφάνειας και αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης και της θεσμικής και πολιτικής ομαλότητας.
6. Αντί οι συνδικαλιστικοί δήθεν εκπρόσωποι των εργαζομένων να στρέψουν τα πυρά τους ενάντια σε εκείνους οι οποίοι πραγματικά ευθύνονται, στηρίζοντας την κυβέρνηση στην από κοινού εξεύρεση μίας σωστής και δίκαιης λύσης, χτυπούν τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό καθαρά και μόνο για λόγους μικροκομματικής-αντιπολιτευτικής προπαγάνδας και εκμετάλλευσης.
7. Η αντιπολίτευση και ειδικότερα η μείζων παίζει, υπό τη στήριξη των φιλικά σε αυτήν προσκείμενων ΜΜΕ της διαπλοκής το γνωστό παιχνίδι της παραπληροφόρησης και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Ζητούν λύση για τους συμβασιούχους οι κάθε λογής μητσοτάκηδες, οι οποίοι την τριετία 2012-2015 τους αποκεφάλιζαν μαζικά μέσω διαθεσιμοτήτων στέλνοντάς τους στον καιάδα της ανεργίας και τους περιέγραφαν ως «λίπος» και περιττή δαπάνη του δημοσίου. Πρόκειται για τους ίδιους κάθε λογής μητσοτάκηδες οι οποίοι θέλουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών, πράγμα που σημαίνει φυσικά και μαζικές απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, λειτουργώντας παράλληλα ως ατζέντηδες ιδιωτικών συμφερόντων. Και όπως είναι γνωστό από την Αμερική κι άλλες πολλές χώρες του εξωτερικού, η συλλογή και μεταφορά απορριμάτων είναι τεράστια μπίζνα.
8. Σκοπός της αντιπολίτευσης, των ΜΜΕ που την στηρίζουν και των συνδικαλιστικών δήθεν εκπροσώπων δεν είναι να λυθεί σωστά και δίκαια για τους εργαζομένους και την κοινωνία το πρόβλημα, αλλά το αντίθετο, να μην λυθεί, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα για τη δημόσια υγεία και υγιεινή, την καθημερινότητα των πολιτών, τον τουρισμό και φυσικά, για το κράτος και για την κυβέρνηση.
9. Οι συνδικαλιστικοί δήθεν εκπρόσωποι δεν έχουν αναγνωρίσει καν ότι η παρούσα συγκυβέρνηση έχει καταργήσει την πολιτική επιστράτευση. Επί κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα τους είχαν ήδη φτάσει σπίτι τους τα μπιλιετάκια της αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής επίταξης εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου