Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Ταξίδι στο Παρίσι: Η υπόθεση «μπάζει» από παντού

http://www.antinews.gr/action.read/kleidarotrupa/taksidi-sto-parisi-i-upothesi-mpazei-apo-pantou/11.113850
Η υπόθεση με το πρωθυπουργικό ταξίδι στο Παρίσι, με το ποιοι πήγαν και τι έκαναν εκεί, μπουρδουκλώθηκε με την υπόθεση που έφεραν τα πληρωμένα πιστόλια του ΣΥΡΙΖΑ για τον Μητσοτάκη.
Προφανώς και οι δύο υποθέσεις θα έχουν δικαστική εξέλιξη και βεβαίως συνέχεια στη Βουλή. Εύκολα όμως δημιουργούνται συνειρμοί. Την ώρα που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υπογράψει ένα ακόμη μνημόνιο εμείς ασχολούμαστε με άσχετα με την οικονομία θέματα.
Εν πάση περιπτώσει, στην υπόθεση με το Παρίσι υπάρχουν δύο σημεία που δεν αναδείχθηκαν τόσο.
Το ένα είναι ότι ο Τσίπρας, ο Καμμένος και άλλοι υπουργοί (Παππάς πρόσφατα στην Ουάσιγκτον), χρησιμοποιούν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος λες και είναι τρόλει Κολιάτσου – Παγκράτι. Και χωρίς να σκέφτονται πόσο κοστίζει στον ελληνικό λαό. Γιατί άραγε οι «αριστεροί» αυτοί δεν παίρνουν το αεροπλάνο της γραμμής; Γιατί επιλέγουν την άνεση ενός αεροσκάφους που κοστίζει 6.000 ευρώ ανά ώρα πτήσης; Γιατί ο Τσίπρας πήγε στην Κούβα με αυτό όταν δεν επρόκειτο για κάποια επίσημη επίσκεψη αλλά για την κηδεία του Φιντέλ για την οποία δεν πήγε κανείς άλλος;
Μα ο Τσίπρας δεν είχε υποσχεθεί στις προγραμματικές του δηλώσεις τον Φεβρουάριο του 2015 ότι θα το πουλήσει για να εξοικονομήσει χρήματα; Να θυμίσουμε ότι τρία αεροσκάφη διαθέτει η Ελλάδα για τις ανάγκες μετακίνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης. Το “υπερατλαντικό” Gulfstream και τα δύο Embraer το “μεγάλο” των 32 θέσεων και το μικρό των 16. Αυτό το τελευταίο προσπαθούμε να το πουλήσουμε από τον Δεκέμβριο του 2012.
Μήπως δηλαδή γλυκάθηκε η γριά στα σύκα που λέει και ο σοφός λαός; Μήπως γλυκάθηκαν οι επαναστάτες των Εξαρχείων που πήγαιναν με παπάκι και τώρα έχουν ολόκληρο αεροπλάνο;
Και πάμε στις επαφές στο Παρίσι. Πήγαν λέει να δουν τους επικεφαλής της L’ Oreal που θέλει να κάνει επένδυση στην Ελλάδα; Μια εταιρεία που έχει ήδη 40 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας αλλά εν πάση περιπτώσει. Είναι τόσο σημαντικό γεγονός να συναντάται ολόκληρος πρωθυπουργός με μια εταιρεία καλλυντικών; Είναι δυνατόν ολόκληρος Τσίπρας να πηγαίνει στο Παρίσι αντί να έρχεται ο πρόεδρος της γαλλικής εταιρείας στην Ελλάδα; Τότε τι θα πρέπει να γίνει αν π.χ. ενδιαφερθεί η… Ιβάνκα Τραμπ να επενδύσει στην Ελλάδα; Θα πάει ο Τσίπρας στις ΗΠΑ και θα της κάνει τεμενάδες για να έρθει;
Πρόκειται για μια πολύ… περίεργη δικαιολογία η επαφή για επένδυση, εκτός κι αν έκλεισε deal ο Τσίπρας για… ενυδατικές και άλλες κρέμες προσώπου αφού η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά μέχρι τα μεσάνυχτα.
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το ραντεβού με τον επενδυτή Ρότσιλντ που έχει εμπλοκή με το ελληνικό χρέος, όπως λέει η κυβέρνηση. Ο Τσίπρας τον ρώτησε τον Καμμένο πριν βγάλει αυτήν την ανακοίνωση; Γιατί αν θυμόμαστε καλά το συνεταιράκι του ο Καμμένος είχε κατηγορήσει τον Νίκο Δένδια ως δικηγόρο των Ρότσιλντ και μασόνο και κραύγαζε «να τον χαίρεσαι Αντωνάκη» Τα ξέχασαν αυτά και τώρα ικετεύουν τους… μασόνους να αγοράσουν χρέος;
Η υπόθεση «μπάζει» από παντού και κάποτε πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Όχι τόσο ποιοι πήγαν… Γιουροντίσνεϋ ή για καφέ στην Μονμάρτη. Όσο για το πόσο κοστίζουν τα ταξίδια αυτά, αν έχουν αποτέλεσμα για την Ελλάδα και αν είναι αληθινές ή «μαϊμούδες» όλες αυτές οι συναντήσεις με δήθεν επενδυτές. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση κάτι έχει να κρύψει γι’ αυτό κι έχει πάθει πανικό να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Εκτός αν πούμε ότι αυτά συμβαίνουν και… εις Παρισίους. Ή αν τραγουδήσουμε ένα πανέμορφο τραγούδι που λέει: «Τι ζήλεψες τι τα θελες τα ένδοξα Παρίσια. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος πια παντού είναι τεκές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου