Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Eurogroup: Ένα ακόμη Βατερλώ για την κυβέρνηση

http://www.antinews.gr/action.read/oikonomia/eurogroup-ena-akomi-baterlo-gia-tin-kubernisi/3.113606
(Ανανεωμένο) Ένα ακόμη Eurogroup αποτέλεσε ένα ακόμη Βατερλώ για την κυβέρνηση. Συλλογή αποτυχιών μέσα σε δύο χρόνια για μια κυβέρνηση που δεν ξέρει στην κυριολεξία τι της γίνεται.
Εδώ κι ένα μήνα έδιωχνε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στις Βρυξέλλες επιβεβαιώθηκε ότι θα παραμείνει και θα παίξει καθοριστικό ρόλο.
Εδώ και μήνες βρίζει τον «κακόψυχο» Σόιμπλε και χθες πήγε ο Ευκλείδης ικετεύοντας αλλά ο άλλος «ξεροκέφαλος». Και εδώ και τόσο καιρό μας πιπιλάνε τ' αυτιά ότι θα πάνε και θα κλείσουν την αξιολόγηση και τελικά αυτή είναι στον αέρα.
Ο Τσακαλώτος, μετά τη συνεδρίαση, εμφανίστηκε με το χρώμα του... νεκρού, δείγμα της ήττας που έχει υποστεί. Και το γεγονός ότι συζήτησαν περισσότερο για τον Τραμπ και για το Brexit δείχνει ότι η Ελλάδα... γειώθηκε κανονικά. Ο Σόιμπλε έδωσε το στίγμα πετώντας τη μπάλα, όχι στην εξέδρα αλλά στην πλευρά της Αθήνας. Ο Ντάισελμπλουμ πήρε τη σκυτάλη λέγοντας ότι η Αθήνα πρέπει να κλείσει τις εκκρεμότητες.
Το χειρότερο είναι ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και είμαστε στο ίδιο σημείο. Οι δανειστές απαιτούν εδώ και τώρα ψήφιση μέτρων για μετά το 2018 όταν ο Τσίπρας προχθές έλεγε ότι δεν θα ψηφίσουν ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα. Έτσι, οι επόμενες 20 ημέρες, μέχρι το επόμενο Eurogroup καθίστανται πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου καθώς θα πρέπει να γίνουν δύο πράγματα:
Είτε η κυβέρνηση να έρθει σε πλήρη ρήξη και να πάμε σε εκλογές, μάλλον δύσκολο για τους καρεκλοκένταυρους.
Είτε να βρεθεί τρόπος να περάσει την ήττα της ως νίκη. Να κάνει δηλαδή το κρέας ψάρι, να βαφτίσει την καταστροφή της ψήφισης του μνημονίου plus εδώ και τώρα σαν μεγάλη εθνική επιτυχία. Η γραμμή που θα ακολουθήσει είναι: «Ψηφίζουμε, αλλά δεν θα χρειαστούν ποτέ αυτά τα μέτρα». Κι αυτό λέει: «Θα τα ψηφίσουμε, αλλά σιγά μην τα εφαρμόσουμε εμείς. Άλλοι θα είναι στην κυβέρνηση για να το κάνουν».

Πράγματι δεν έχει νόημα να γίνονται τέτοιες συνεδριάσεις διότι είναι μία από τα ίδια. Μοιάζει με το παιδικό παιχνίδι «φατούρο», όπου ο Τσακαλώτος είναι στη μέση, τρώει τις φάπες ξεγυρισμένες και ψάχνει να βρει ποιος τον χτύπησε. Αυτός είναι ο υπουργός που εκπροσωπεί, δυστυχώς, την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου