Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Θα κάνει ξαστεριά το 2017;

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/tha-kanei-ksasteria-to-2017-/10.113066
Η νέα χρονιά που έρχεται με ελπίδες, προσδοκίες αλλά και αγωνίες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
Ίσως δυσκολότερη από τα πιο μαύρα χρόνια των μνημονίων. Ίσως να σημάνει την απαρχή μιας νέας πορείας για τη χώρα, ίσως πάλι να είναι η αρχή μιας νέας περιπέτειας που δεν θα έχει τέλος.
Σίγουρα το 2016 ήταν κακό, αλλά δεν ήταν δραματικό όπως το 2015 με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, το εξάμηνο της αφασίας, το δημοψήφισμα, το αχρείαστο μνημόνιο, τις εκλογές που επιβεβαίωσαν ότι ο σανός στην ελληνική κοινωνία είναι κυρίαρχος.
Η χρονιά που περνά ήταν μια χαμένη περίοδος για την Ελλάδα την οποία θα πληρώσουμε πολύ ακριβά στο μέλλον. Ήταν όμως και ένα έτος κατά το οποίο απομυθοποιήθηκε πλήρως ο Τσίπρας και η «αριστερά». Μπήκαν οι βάσεις για να καταλάβει κάθε Έλληνας ποιοι μας κυβερνούν, πόσο κακό έκαναν στην πατρίδα και πόσο γρήγορα πρέπει να φύγουν για να αποτραπεί το χειρότερο.
Το 2017 μπαίνει και τα πάντα είναι στην αβεβαιότητα. Αντί να μιλάμε σήμερα για ανάπτυξη, προοπτικές, έξοδο από την κρίση, νέες δουλειές, ξεκινάμε με τη λέξη «διαπραγμάτευση». Λες και δεν πέρασε μια μέρα από πέρυσι όπου τα ίδια λέγαμε. Τότε που η κυβέρνηση έλεγε ότι θα κλείσει την αξιολόγηση με τα καλύτερα αποτελέσματα. Φτάσαμε στον Μάιο, έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση και ξεκίνησε η δεύτερη η οποία ακόμη συνεχίζεται. Ξεκινά νέα χρονιά και ασχολούμαστε με τα ίδια, αυτό είναι αποτυχία, αυτό δείχνει πόσος χαμένος χρόνος πέρασε.
Η νέα χρονιά μπορεί να φέρει ραγδαίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Όμως, δεν εξαρτάται από εμάς τι θα γίνει. Στα οικονομικά τον πρώτο λόγο τον έχει η τρόικα, στα πολιτικά η κυβέρνηση. Αν δεν θέλουν να πάνε σε εκλογές δεν θα πάνε. Έχουν αποδείξει άλλωστε ότι δεν θα τους πείραζε να κάνουν ζημιά στην Ελλάδα αρκεί να καμώνονται ότι κυβερνούν. Καθώς, λοιπόν, δεν ξέρει κανείς τι θα συμβεί και δεν εξαρτάται από κανέναν πότε θα φύγει αυτό το τσούρμο, αυτό το καραβάνι, ας κάνουμε όλοι μια ευχή. Ο Σαμαράς μίλησε για λύτρωση, κάποιοι άλλοι μιλούν για αποδέσμευση από το κακό μας τον εαυτό που επιλέγει πάντα τους ανίκανους.
Εμείς θα κάνουμε μια και μοναδική ευχή. Καθώς δεν είναι στο χέρι μας να διώξουμε τους καλικάντζαρους, τουλάχιστον να ευχηθούμε να μην προκαλέσουν μια εθνική τραγωδία. Να μην είναι η αιτία ώστε το 2017 να ζήσουμε ένα εθνικό δράμα από το οποίο θα κάνουμε δεκαετίες να συνέλθουμε. Είτε πρόκειται για εθνικό θέμα, είτε για οικονομικό, τουλάχιστον να μη γίνει η πατρίδα μας βορά στα νύχια λύκων, είτε είναι των δανειστών είτε των γειτόνων.

Ας ευχηθούμε, αν δεν μπορούν να φύγουν, τουλάχιστον να μην κάνουν άλλη, μεγαλύτερη ζημιά. Ας προσπαθήσουν έστω και μια φορά να ενεργήσουν πατριωτικά. Ζητάμε πολλά, είναι γεγονός, όμως είναι το λιγότερο για τη χώρα μας. Να αποφευχθεί το 2017 να μείνει στην ιστορία ως χρονιά μεγάλης καταστροφής για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου