Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Βίντεο ντοκουμέντο από το μακελειό στο Βερολίνο: Η στιγμή που το φορτηγό σκορπά τον θάνατο

http://www.antinews.gr/action.read/kosmos/binteo-ntokoumento-apo-to-makeleio-sto-berolino-i-stigmi-pou-to-fortigo-skorpa-ton-thanato/5.112902
Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η γερμανική εφημερίδα Bild, στο οποίο καταγράφηκαν τα πρώτα λεπτά της πορείας θανάτου του φορτηγού στο Βερολίνο με τους 12 νεκρούς και τους 56 τραυματίες.

Όπως φαίνεται στο νέο αυτό βίντεο, το φορτηγό, το οποίο μετέφερε ατσάλινες ράβδους, βγαίνει από την πορεία του, αναπτύσσει ταχύτητα 60 χιλιομέτρων και εισβάλει στο χώρο της χριστουγεννιάτικης αγοράς, σκορπώντας τον τρόμο και το θάνατο.
Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται ο πανικός και οι πρώτες αντιδράσεις των αυτοπτών μαρτύρων μόλις αντιλαμβάνονται τι έχει συμβεί, ενώ από μακριά διακρίνονται και πανικόβλητοι άνθρωποι, οι οποίοι τρέχουν μακριά για να σωθούν.
Δείτε το βίντεο σοκ:
Σε τζαμί λίγο μετά την επίθεση
Σοκ και ερωτηματικά προκαλούν και οι φωτογραφίες του βασικού υπόπτου του μακελειού, που έφερε στο «φως» το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο RBB.
Σε αυτές απεικονίζεται ο Ανίς Αμρί έξω από τζαμί του Βερολίνουν λίγο μετά το φονικό πέρασμα του φορτηγού από τη χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να επισκέφθηκε το ίδιο τζαμί στην περιοχή Μοαμπίτ, δύο φορές πριν την τραγωδία.
Απείλησε κρατούμενο σε σωφρονιστικό ίδρυμα
Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο Άνις Άμρι φέρεται να απείλησε χριστιανό κρατούμενο ότι «θα του έκοβε το κεφάλι» όταν βρισκόταν σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Σικελίας.
Αιτία της ακραίας αυτής συμπεριφοράς του ‘Αμρι, σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Στάμπα, φέρεται να ήταν το ότι ο χριστιανός κρατούμενος δεν ήθελε να ακούσει τις επίμονες προτροπές του ‘Αμρι να αλλαξοπιστήσει και να ασπασθεί τον ισλαμισμό.
Πρόκειται για στοιχεία, δηλαδή, που ενισχύουν τις υποψίες που εκφράζονται ότι ο Τυνήσιος καταζητούμενος για την τρομοκρατική επίθεση του Βερολίνου μπορεί να είχε ταυτίσει την δράση του με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό, ήδη την περίοδο κατά την οποία εξέτισε την ποινή του σε φυλακές της Κατάνης και του Παλέρμο, από το 2011, μέχρι 2015. Ο Άμρι καταδικάσθηκε από την ιταλική δικαιοσύνη για την πυρπόληση του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Λαμπεντούζα και για συμμετοχή σε ταραχές στις φυλακές της Σικελίας.
Βερολίνο – νταλίκα – ύποπτος – μακελειό – Τυνήσιος – Ανις Αμρί
Ετοίμαζαν νέα επίθεση στη Γερμανία
Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στη Γερμανίας, συνέλαβαν δύο υπόπτους για το σχεδιασμό επίθεσης σε εμπορικό κέντρο της πόλης Ομπερχάουζεν που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.
Οι ύποπτοι, είναι δύο αδέλφια ηλικίας 28 και 31 ετών, που έχουν γεννηθεί στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ συνελήφθησαν στην πόλη Ντούισμπουργκ, μετά την αξιολόγηση πληροφοριών από πηγές ασφάλειας, ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Δεν διευκρινίστηκε εάν υπάρχει κάποια σχέση με τις συλλήψεις αυτές και την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, με συνέπεια το θάνατο 12 ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου