Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Η Ενοχική Δεξιά σε μία Λέξη: Κουμουτσάκος (του Δημήτρη Παπαγεωργίου)

Η Ενοχική Δεξιά σε μία Λέξη: Κουμουτσάκος
του Δημήτρη Παπαγεωργίου
Ο κ. Κουμουτσάκος “ξαναχτύπησε”.
Μετά την επίθεσή του στον Α. Γεωργιάδη επειδή δεν ήταν αρκετά “αριστερούλης”, το tweet του περί “περισυλλογής και δράσης” ενάντια στην εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ που προκάλεσε γέλιο σε ολόκληρη την χώρα, ήλθε το τρίτο και τελικό (τουλάχιστον για την απόφασή μου να γραφτεί αυτό το κειμενάκι) χτύπημα του Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.
Το tweet του για την υγεία του Θάνου Πλεύρη. Καταρχάς θα πρέπει να ξεκινήσουμε διευκρινίζοντας ότι όσο να 'ναι μια μικρή ικανοποίηση την νοιώθουμε που ο κ. Κουμουτσάκος δεν υιοθέτησε την τακτική των συριζο-τρόλλ που εύχονταν “ψόφο”, “βασανιστικό θάνατο” και λοιπά ωραία στον 39χρονο Θάνο Πλεύρη. Αλλά το γεγονός ότι σε δύο μέρη (των 100 περίπου χαρακτήρων το κάθε ένα) ενός tweet ο κ. Κουμουτσάκος καταφέρνει από την μία να μιλήσει για τα “δύο άκρα”, να πάρει προσωπικές αποστάσεις από τον κ. Πλεύρη αναφερόμενος στις ιδεολογικές τους διαφορές ενώ είναι στο ίδιο κόμμα και να παραλείψει να ζητήσει την τιμωρία αυτών που ξερνούσαν εμπάθεια και μίσος στο διαδίκτυο είναι πραγματικά ένα κατόρθωμα που σίγουρα θα πρέπει να του αποδώσει τον τίτλο του απόλυτου Έλληνα ενοχικού. 
Και ο κ. Κουμουτσάκος δεν είναι απλά ένας βουλευτής  αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Του κόμματος το οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπεί την “δεξιά” στην χώρα μας, ή έστω “και” την δεξιά. Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις του, σε όποιο “μέσο” και εάν γίνονται δεν αποτελούν προσωπικές απόψεις, αλλά όπως ο ίδιος θύμισε στον κ. Γεωργιάδη όταν αυτός του έτεινε χέρι “φιλίας” εκπροσωπούν το κόμμα στο οποίο αυτός συστεγάζεται τόσο με τον Γεωργιάδη όσο και με τον Πλεύρη. Τις ιδεολογικές διαφορές με τον οποίο νοιώθει υποχρεωμένος να υπογραμμίσει ενώ αυτός χαροπαλεύει διασωληνωμένος στην εντατική.
Ο κ. Κουμουτσάκος ως εκ τούτου, εκτός από εκπρόσωπος Τύπου αναγορεύεται σε αρχετυπικό δείγμα ανθρώπου που βρίσκεται σε ένα κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροδεξιό ενώ έχει αριστερές απόψεις. Ως το κλασσικό παράδειγμα ανθρώπου “φυλάω τον κ... μου” (πολιτικά πάντα μιλάμε ε;) μην με ταυτίσουν με κάτι το οποίο δεν βρίσκεται στο κέντρο και αριστερά. Και στις τρεις περιπτώσεις αυτό που έβγαλε προς τα έξω ο κ. Κουμουτσάκος ήταν ακριβώς αυτό. Και αυτό ακριβώς είναι και το κόμμα του από ότι φαίνεται που κάνει “ντά” τον αντιπροεδρό του γιατί “την είπε” στους κομμουνιστές, που “φοβάται τον Τράμπ” όπως τον φοβάται ο “μην μας βρεί τέτοιο κακό” Αλέξης Τσίπρας, που παίρνει αποστάσεις από ένα στελεχός του που χαροπαλεύει, κυρίως λόγω του επωνύμου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου