Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Έρχεται ο Ομπάμα... Ιησούς!

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/erxetai-o-ompama-iisous/2.111810
Να μας συγχωρήσουν οι χριστιανοί ανά το κόσμο για το λογοπαίγνιο, αλλά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε εδώ στην Ελλάδα την άφιξη του απερχόμενου πλανητάρχη μόνο με τον Χριστό μπορούμε να τον συγκρίνουμε.

Θα έρθει ο Ομπάμα και ξαφνικά, ως δια μαγείας και με μια κουβέντα του για το χρέος ή για το προσφυγικό θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Η «κουτσή χήνα», όπως λένε οι Αμερικανοί τον απερχόμενο πρόεδρο, έρχεται και η κυβέρνηση μόνο που δεν πέφτει στα γόνατα για μια του δήλωση. Ποιος; Η Αριστερή κυβέρνηση που κάποτε τα στελέχη της έκαιγαν αμερικανικές σημαίες και ούρλιαζαν «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», να περιμένουν μια λύση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Ομπάμα δεν έχει πλέον καμιά δύναμη για να παρέμβει, αν και η εκλογή Τραμπ έσβησε κάθε ελπίδα να βοηθήσει αυτή η Προεδρία των ΗΠΑ την Ελλάδα για το ελληνικό χρέος, η κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι της επικοινωνίας.
Άλλωστε, για να πούμε την αλήθεια, ένα καθαρό επικοινωνιακό παιχνίδι είναι. Το τελευταίο ταξίδι του Ομπάμα στην Ευρώπη είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε ο Αμερικανός πρόεδρος να φύγει από τον Λευκό Οίκο φτιάχνοντας την υστεροφημία του. Ουδεμιά παρέμβαση μπορεί να κάνει και για το χρέος και για το προσφυγικό και για τα δημοκρατικά δικαιώματα για τα οποία θα μιλήσει.
Μια λάμψη είναι που θα φτάσει σε όλο τον κόσμο γιατί όλα τα μέσα ενημέρωσης ενδιαφέρονται για τον πιο επικοινωνιακό Αμερικανό πρόεδρο των τελευταίων ετών. Ο Ομπάμα αυτό που θα θελήσει να κάνει είναι να δώσει ένα μήνυμα που θα του φτιάξει το προφίλ του για το μέλλον. Θα θελήσει να «μπει στο μάτι» του Ντ. Τραμπ που πιθανότατα δεν ξέρει που βρίσκεται η Ελλάδα ή τι σημαίνει χρέος. Και θα θελήσει να πει ότι υπάρχει και άλλη πολιτική και για την οικονομία και για το προσφυγικό.
Όμως, ας μη γελιόμαστε. Ο Μπ. Ομπάμα δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να κάνει τίποτε για την Ελλάδα, για τους πρόσφυγες ή για το Κυπριακό. Η επίκληση του... σωτήρα εξ Αμερικής είναι θλιβερή για την Ελλάδα διότι απλά δείχνει ότι η χώρα δεν έχει μια σταθερή γραμμή και ένα συγκεκριμένο ισχυρό προφίλ και περιμένει από το πώς θα... ξυπνήσει ο Ομπάμα, ο Πούτιν ή η Μέρκελ.
Τι θα κερδίσει η Ελλάδα;
Θα κερδίσει κατ' αρχάς δημοσιότητα. Τα ξένα ΜΜΕ θα μιλούν για εμάς το επόμενο διήμερο και αυτό είναι κάτι, αρκεί βεβαίως όλα να κυλήσουν ομαλά.
Θα θυμηθούν οι ξένοι ότι υπάρχει ένας λαός που έχει υποστεί τα πάνδεινα και δικαιούται μιας έντιμης και δίκαιης λύσης. Θα μας μάθει και ο Τραμπ, ελπίζουμε να μας θυμηθεί και το επιτελείο του που έχει Ελληνοαμερικανούς.
Θα ακουστεί ένας Αμερικανός πρόεδρος να μιλά για το χρέος, για τους πρόσφυγες, για τα δημοκρατικά ιδεώδη ή ακόμη και για μια έντιμη λύση για το Κυπριακό. Αυτό είναι κάτι, έστω κι αν είναι μια επικοινωνιακή καταιγίδα και τίποτε άλλο.
Τι θα χάσει από την επίσκεψη;
Θα χάσει που θα φαίνεται ότι η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον... Πάνο Καμμένο στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Θα χάσει που θα δει και η... κουτσή Μαίρη στο... Τενεσί ότι σε μια μικρή χώρα πήγε ο Ομπάμα και τον υποδέχθηκαν κάτι πρώην αριστεροί χωρίς γραβάτα, άσχετοι και εμμονικοί.
Θα χάσει επίσης από το γεγονός ότι κάτι νούμερα, όπως στην Καισαριανή, στην Πάτρα ή σε άλλες περιοχές που έχουν επικηρύξει τον Ομπάμα, θα γίνουν γνωστά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Τι να πει κανείς για την ΑΔΕΔΥ και τους δασκάλους που έβγαλαν ανακοινώσεις οργής, μάλλον γιατί θέλουν να μην πάνε στη δουλειά τους και να πληρώνονται κανονικά οι λουφαδόροι.
Συμπερασματικά: Τα Χριστούγεννα δεν ήρθαν νωρίτερα. Ο Ομπάμα δεν είναι ο... μαύρος Άγιος Βασίλης που έρχεται με ένα σακούλι γεμάτο δώρα. Αυτά είναι για λαϊκή κατανάλωση, για να χαζεύει ο κόσμος και να μη μαθαίνει την πραγματική κατάσταση της χώρας.

Οι Άγιοι Βασίληδες είναι παραμύθι για παιδιά και ο Χριστός Σωτήρας που κάνει θαύματα ήταν ένας. Το νερό δεν θα γίνει κρασί και το χρέος δεν θα εξαφανιστεί από τον Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου