Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Να μην ξεχάσουν να ανασχηματίσουν... τον πρωθυπουργό

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/na-min-ksexasoun-na-anasximatisoun-ton-prothupourgo/2.111592
Δεν ξέρουμε τι γίνεται σε άλλες χώρες, αλλά απ' ότι πιστεύουμε είναι ιδιαίτερα σοβαροί για να μην αφήνουν τη χώρα ακυβέρνητη.
Αλλά αυτό που γίνεται στην Ελλάδα πράγματι είναι εξωπραγματικό, είναι καταστροφικό και δεν μπορεί να συνεχίζεται έτσι.
Δε φτάνει δηλαδή που ασχολούμαστε με τις τηλεοπτικές άδειες του... παπατζή εδώ και μήνες τώρα θα ασχολούμαστε και με το πιο υπουργείο θέλει;
Διαρρέει το Μαξίμου ότι ο Φλαμπουράρης και ο Δραγασάκης ξεκίνησαν να κάνουν τα τηλέφωνα σε νέους υπουργούς και σε... μελλοθάνατους. Φανταστείτε την εικόνα. Ο μπάρμπα Αλέκος και ο μπάρμπα Γιάννης με τα πόδια στο γραφείο, να πίνουν το διπλό καπουτσίνο και να σηκώνουν τηλέφωνα. Σκέφτεστε τον μπάρμπα Αλέκο να ψάχνει τα τηλέφωνα των στελεχών; Το απόλυτο χάος. Εν πάση περιπτώσει, το ζήτημα είναι ότι η χώρα εδώ και καιρό είναι ακυβέρνητη. Η μόνη προσπάθεια της κυβέρνησης ήταν πώς θα «πολεμήσει» τη διαπλοκή ή πώς θα αναδιανείμει τη φτώχεια μέσω του κομμουνιστή Κατρούγκαλου. Καμιά απολύτως σοβαρή προσπάθεια να διοικηθεί το κράτος και όλοι περιμένουν με αγωνία αν ο κόσμος θα πάει να πληρώσει τους φόρους του. Ε και; Αν τους πληρώνει σήμερα αυτό σημαίνει ότι θα το κάνει και του χρόνου;
Που είναι οι επενδυτικές προσπάθειες; Που είναι η προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό; Τι έχει κάνει ο Σταθάκης σ' εκείνο το ρημάδι το υπουργείο του; Που είναι ο Σκουρλέτης ο οποίος δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια να γίνει κάποιο έργο; Εδώ θα φτάσουμε να λέμε ότι ο καλύτερος υπουργός είναι ο... Σπίρτζης που έχει ξεμπλοκάρει τα δημόσια έργα.
Εδώ και μήνες, αλλά πολύ περισσότερο από τον Ιούλιο και μετά από την αλλαγή του εκλογικού νόμου, η κυβέρνηση έχει κατεβάσει τα μολύβια και περιμένει το... θαύμα του... Έλληνα θεού. Καμιά κινητικότητα, κανένας σοβαρός σχεδιασμός. Μόνο τσαμπουκάδες, υφάκι τύπου Παππά και Τρούμπας, επιθέσεις στη διαπλοκή την οποία αγκαλιάζουν στα υπόγεια του Μαξίμου. Κι όταν πρέπει να απαντήσουν για σοβαρά ζητήματα όπως το ταξίδι στη Βενεζουέλα... μούγκα στη στρούγκα.

Επομένως, σε μια χώρα που κάνει κάθε χρόνο ανασχηματισμό και που η κυβέρνηση ξεχνά επί μήνες ότι κυβερνά, τι ελπίδα να υπάρχει ότι θα σωθεί; Για να μην πούμε ότι κάθε δύο χρόνια κάνει και εκλογές, ενδιαμέσως και δημοψήφισμα, οπότε δε μένει καιρός για αποφάσεις. Άλλωστε, ποιος να πάρει αποφάσεις; Το υπουργικό συμβούλιο έχει αντικατασταθεί από την παρέα του Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου