Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (Του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)

 Η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων (Ε.Ε.Ε.Θ.) επανερχόμενη στη δημόσια διατύπωση των ζωηρών ανησυχιών της, ως προς την επικίνδυνη πορεία των Εθνικών μας Θεμάτων,
Καταγγέλλει
Τη σοβινιστική πολιτική της Τουρκικής και Αλβανικής ηγεσίας, που επιχειρούν με απειλές να καταλύσουν κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και Διεθνείς Συνθήκες και αποβλέπουν στην ανατροπή της Διεθνούς νομιμότητας σε βάρος των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
Η Ε.Ε.Ε.Θ. καλεί ξανά και ξανά την κυβέρνηση – όπως το έκανε και για τις προηγούμενες γονατισμένες κυβερνήσεις – να επιδείξει την επιβαλλομένη εθνική ευθύνη και εθνική αξιοπρέπεια. Ταυτόχρονα επισημαίνει και την εθνική ευθύνη ολόκληρου του φοβικού πολιτικού συστήματος ν’ αναλάβει τις ευθύνες του για την υπεράσπιση της εθνικής μας υποστάσεως.
Καλεί
Τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό να επιδείξει πιο έντονο ενδιαφέρον για τα εθνικά μας θέματα.
Καλεί
Ιδιαίτερα το δημοσιογραφικό κόσμο να σκύψει επιτέλους στα εθνικά μας θέματα και να τα προβάλλει στην ελληνική κοινή γνώμη και όπου δει εντός και εκτός Ελλάδας.
Καταλήγοντας, θεωρούμε αναγκαίο και χρήσιμο να επισημάνουμε ότι η εσωτερική πολιτική και διεθνής εμπειρία αποδεικνύουν ότι όσο περισσότερο υποχωρεί η Ελλάδα τόσο πιο πολύ αποθρασύνονται οι εχθροί της.
 
Αθήνα 14 Νοεμβρίου 2016
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Ο Γραμματέας                                                                                        Ο Πρόεδρος
Αλέκος Σύρμας                                                     πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
 
Ερώτημα τραγικό:
Τι θα κάνουμε με τους νεκροθάφτες της πατρίδας που καθημερινά την επικαλούνται;
Ποιοι και πότε θα τους οδηγήσουν στα ικριώματα;
Η εθνική απάτη έχει και τα όριά της!

Αθήνα 14/11/2016

«Μόνο εσύ μπορείς να μας σώσεις αρχηγέ»!
Ωρύονται οι κοπριτοψηφοφοροι αναμένοντας τη σωτηρία από τον Μεσσία!
Κι όμως, αυτοί ψηφίζουν! Γεννημένοι γραικύλοι! Πάντα θέλουν έναν νταβατζή! 
Φοβούνται να είναι ελεύθεροι. Φοβούνται να σκέπτωνται ελεύθερα. Φοβούνται να είναι ο εαυτός τους!
 
Αθήνα 14/11/2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Οι εκδόσεις «ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟΝ» και ο συγγραφέας του έργου: «Η τοπική αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της Εθνικής Αντίστασης (1941-1944)», πολίτης Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου, σας καλούν στην παρουσίασή του, η οποία θα γίνει την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου και ώρα 11, στο αμφιθέατρο ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Αθηναίων, οδός Ακαδημίας 60.
Το βιβλίο – έρευνα, που χρηματοδοτήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, θα παρουσιάσουν:
Ο κορυφαίος της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος και ο αντιστασιακός και τ. βουλευτής Βασίλης Μπρακατσούλας. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Δρ. συγγραφέας Σπύρος Δημητρίου.
Θα επακολουθήσει συζήτηση.
 
Οι καλούντες:
Για τις εκδόσεις: «ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟΝ» Γ. Δημητρούλιας και ο συγγραφέας Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου.
 
Υ.Γ. Πάτα το κουμπί και διέδωσε την παρουσίαση του βιβλίου. Έλα να μάθεις και έλα να συζητήσουμε.
 
Αντιδημοφιλείς Σκέψεις, του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου 
(Από το έργο μου: «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», εκδ. «Ergo», Αθήνα 2002).
-«Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον εισηγητή, τον εμπνευστή και τον αρχιτέκτονα του λαϊκισμού, αυτού του αντιπολιτικού, αντικοινωνικού και αντιλαϊκού φαινομένου».
-«Το κύριο «ιδεολογικό» όργανο του λαϊκισμού υπήρξε ο «αυριανισμός», με αρχιτέκτονες τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον άμεσο συνεργάτη του Γιώργο Κουρή».
-«Τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του επισήμου λαϊκισμού στην Ελλάδα, αποτέλεσε η ιδρυτική διακήρυξη του «Κινήματος» που έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου 1974».
-«Κορυφαία χαρακτηριστικά του λαϊκισμού είναι: η διγλωσσία, η αυτοαναίρεση των θέσεων και των επιλογών, ο κενολόγος βερμπαλισμός, η αφυδάτωση του πολιτικού λόγου».
-«Λαϊκισμός σημαίνει: Παλινδρόμηση, παλιμβουλία, παλινωδία, και μια πολιτική πρακτική και θεωρία, που ενώ φαίνεται (εντελώς ψεύτικα) ότι οδηγεί μπροστά το λαό και την κοινωνία, τους γυρίζει πίσω και πολλές φορές, απίστευτα πίσω».
-«Ο λαϊκισμός: Διαστρεβλώνει, εκχυδαΐζει και συσκοτίζει την αλήθεια. Παραποιεί τα γεγονότα, νοθεύει τις ιδεολογίες, αφυδατώνει τον πολιτικό λόγο και σε τελευταία ανάλυση συρρικνώνει την κοινωνική δυναμική και αποδεκατίζει τα πραγματικά κοινωνικά αιτήματα, πιθηκοποιώντας τη σκέψη στη συχνότητα του αρχηγικού λόγου και της αρχηγικής απόφασης».
Ο λαϊκισμός του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, δεν αποτελεί μόνο την τροχοπέδη και το υψωμένο ανάχωμα που εμποδίζει την Ελλάδα να κάνει βήματα προς τα εμπρός, αλλά συντελεί και στην αντιδημοκρατική διαπαιδαγώγηση των πολιτών και στον εθισμό τους να αλλοτριώνουν αυτή την υπέροχη κοινωνική και πολιτική ιδιότητα του πολίτη και να μετατρέπει τους πολίτες σε φανατικούς οπαδούς του κόμματος και του αρχηγού».
-«Η πολιτική και πρακτική του πασοκικού λαϊκισμού, συντελεί στη διαμόρφωση όλων εκείνων των κοινωνικοπολιτικών και ψυχολογικών προϋποθέσεων που οδηγούν στην οικοδόμηση του αυταρχικού κράτους, μέσα στο οποίο η κοινωνία, όχι μόνο περιθωριοποιείται αλλά και ιδιωτικοποιείται κάτω από ένα έντονο κλίμα ατομικιστικού ανταγωνισμού»
(Από το έργο μου: «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», εκδ. «Ergo», Αθήνα 2002)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου