Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Βοθροενημέρωση! (Του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)

Τετάρτη βράδυ 7 Σεπτεμβρίου.
Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κατατίθενται τέρατα και σημεία. Ο εκδότης των «Παραπολιτικών» καταθέτει, ανάμεσα στ’ άλλα ότι: «Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Αλαφούζος είναι επιφανής φοροφυγάς» (Άκουσα, νομίζω για 60 -εξήντα- εκατομμύρια ευρώ).
Στο «Δελτίο των 8» του τηλεοπτικού «Kontra», ο οργισμένος Παπαγιάννης – υπάρχουν και κάποιοι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα – βγάζει στο γυαλί τον πρωταγωνιστή των ερευνών τον βουλευτή Ν. Νικολόπουλο, και δείχνουν το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

Πολλά τα λεφτά και μεγάλη η καταγγελία.
Αναμένω το λαλίστατο Δελτίο «Ειδήσεων» του ΣΚΑΪ στις 9 το βράδυ. Εμφανίζεται η κομψότατη Σία, η οποία «ενημερώνει» για 45’ πού έβρεξε και τις ζημιές που προξένησε η βροχόπτωση.
Για την καταγγελία απόλυτη σιωπή. Ακολουθεί ο Νεφεληγερέτης Μπάμπης πού αστράφτει και βροντάει και αστράφτει για τις συντάξεις και τα επικουρικά.
Για την καταγγελία μούγγα. Ακολουθεί ο παλαιοντολόγος του πασοκικού λαϊκισμού Καψής.
Αναλύσεις περί ανέμων και υδάτων αλλά για τα 60 εκ. ευρώ, σιωπή!
Ξημερώνει η Πέμπτη και από τις 5 το πρωί μέχρι τις 7 λέγονται πολλά και διάφορα στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», το ίδιο βράδυ στο «ΚONTRA» (εκπομπή του  «Μαξίμου Ακούει», άκουσα ότι στο παρελθόν υπήρχαν σχολιαστές δημοσιογράφοι, που μ’ ένα «πεντάλεπτο σχόλιο έπαιρναν 50.000 – πενήντα χιλιάδες ευρώ το μήνα» είναι αυτονόητο ότι όταν σου δίνει το αφεντικό πενήντα χιλιάδες το μήνα σου τα δίνει να αποβλακώνεις και όχι να ενημερώνεις! 
Την ίδια ένοχη σιωπή τήρησε και ο πολύς τιμητής των πάντων Πρωτοσάλτε στην δίωρη ραδιοφωνική του εκπομπή της 8 Σεπτεμβρίου στην οποία κατηγόρησε τον καταγγέλλοντα για τα δάνεια που πήρε αυτός, αλλά για τα 60 εκατομμύρια του Αλαφούζου απόλυτη σιωπή.
Και αυτή τη σιωπή θα την καλύψει κ’ αυτός με την έκκληση για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών «για τα φτωχά παιδιά», αποφεύγοντας να μας πει: πως και γιατί δεν έχουν σχολικά είδη.
Γίνεται και αναφορά σ’ αυτή την κατάθεση αλλά για άλλο ζήτημα! Για την καταγγελία των 60 εκ. ευρώ, σιωπή!
Ο γράφων θα περίμενε ευλόγως, οι άνθρωποι του ΣΚΑΪ να αγανακτήσουν και να αποκρούσουν… το «ψεύδος»! αυτοί όμως προτίμησαν να σιωπήσουν και να μας πουν ξανά για το «Όλοι μαζί» μαζεύουμε κονσέρβες για τους… φτωχούς!!! Τζάμπα φιλάνθρωποι.

Αθήνα 04/10/2016

Διαγνώσεις του 1836 για την Ελλάδα του 2016
«Έρχεται όμως κάποτε, στη ζωή των λαών, κάποια στιγμή όπου οι παλαιές συνήθειες αλλάζουν, τα ήθη καταστρέφονται, τα πιστεύω κλονίζονται, το κύρος των αναμνήσεων εξανεμίζεται, και όπου, μολαταύτα, τα φώτα παραμένουν αναιμικά και τα πολιτικά δικαιώματα πλημμελώς κατοχυρωμένα ή περιορισμένα. Οι άνθρωποι τότε βλέπουν τηνπατρίδα κάτω από ένα χλωμό και αμφίβολο φως. Δεν βρίσκεται πια γι’ αυτούς ούτε στο έδαφος, που στα μάτια τους δεν είναι πια παρά μόνο μια άψυχη γη, ούτε στις συνήθειες των προγόνων τους, που έμαθαν να τις βλέπουν σαν ζυγό, ούτε στη θρησκεία, για την οποία αμφιβάλλουν. Ούτε στους νόμους που δεν τους φτιάχνουν αυτοί, ούτε στο νομοθέτη που τον φοβούνται και τον περιφρονούν. Δεν τη βλέπουν, λοιπόν, πουθενά, ούτε με τα δικά της χαρακτηριστικά, ούτε με οποιαδήποτε αλλά και αποτραβιούνται σ’ έναν στενό και σκοτεινό εγωϊσμό. Οι άνθρωποι αυτοί γλιτώνουν από τη δεισιδαιμονία χωρίς να γνωρίσουν το κράτος του λόγου (raison). Δεν έχουν ούτε τον ενστικτώδη πατριωτισμό της μοναρχίας, ούτε τον λελογισμένο της δημοκρατίας. Έχουν σταθεί ανάμεσα στα δύο, μέσα στη σύγχυση και την αθλιότητα».
Αυτές οι διεισδυτικές κοινωνιολογικές διαπιστώσεις ανήκουν στο Γάλλο μελετητή της Αμερικανικής Δημοκρατίας Αλέξη Ντε Τοκβιλ, ως απαύγασμα των εκεί μελετών του, τις οποίες δημοσίευσε στο έργο του: «Η Δημοκρατία στην Αμερική», το οποίο πρωτοδημοσιεύθηκε στα 1836 και επανεκδόθηκε – σε 10η έκδοση – από τις εκδόσεις «Στοχαστής», Αθήνα 2001, σελ. 246).
Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο παρακμής βρισκόμαστε οι Έλληνες τούτων των αρρωστημένων χρόνων και οι πολλοί νομίζουν ότι τους ψεκάζουν.
Χωρίς ένα δυνατό εθνικό συγκλονιστικό ηλεκτροσόκ, δεν πρόκειται να βγούμε από το βορβορώδες τέλμα.
Ντροπή, να περιμένετε από τους νεκροθάφτες της πατρίδας να τη βγάλουν από το εθνοκτόνο και πατριδοκτόνο και κοινωνιοκτόνο τέλμα. Να σημειώσω ότι το «εθνικό ηλεκτροσόκ» το πρότεινε ο Μίκης Θεοδωράκης όταν το 1992, μετά την παραίτηση από το υπουργείον, πήγαμε στο σπίτι του με τον εκδότη του περιοδικού «Πολιτικά Θέματα» Κώστα Κύρκο και του προτείναμε να τεθεί επικεφαλής της κίνησης ενεργών πολιτών, την οποία τότε ιδρύσαμε. Μας είπε «ωραία ιδέα», αλλά τον χάσαμε.
Έστω, μας έμεινε το εθνικό ηλεκτροσόκ, το οποίο τώρα πια αποτελεί ορό βιολογικής ύπαρξης και των Ελλήνων και της πατρίδας. Μήπως τα ικριώματα μπορούν να θεωρηθούν ως «εθνικό ηλεκτροσόκ»;

Αθήνα 04/10/2016
Υποθήκες από το πολίτευμα της Σπάρτης:
-«Ο Λυκούργος δίδασκε πως μεγάλη επίδραση στην ανάπτυξη της ανδρείας έχουν τη συνήθεια, η παιδεία, το μάθημα και ο τρόπος ζωής».
-«Ο Αριστοτέλης έγραφε για τους Σπαρτιάτες πως δεν επιτρέπεται να θεωρεί κανείς ότι ένας πολίτης ανήκει στον εαυτό του, αλλά όλοι πιστεύουν πως όλοι ανήκουν στο κράτος, αφού ο καθένας είναι μέρος του και η φροντίδα για τον ένα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη φροντίδα για το σύνολο».
-«Όλη η φροντίδα των Σπαρτιατών επικεντρωνόταν στην εκπαίδευση των νέων και αυτό το έκαναν για το καλό του κράτους».
-«Η καλλιέργεια της φυλετικής καθαρότητας και η παιδεία ήταν αλληλοσυμπληρούμενες και αδιαχώριστες μεταξύ τους έννοιες».

ΣΗΜ. Τα παραθέματα αντλούνται από το έργο του Γερμανού καθηγητού T. Brake: «H πολιτική εκπαίδευση των Σπαρτιατών» εκδ. β’ από “Το αντίδοτο”, Καλαμάτα 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου