Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

«Η βαπτισματική θεολογία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους Ορθοδόξους... Είναι ανάγκη να υιοθετούμε την άποψη της ακριβείας» (ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ)!

ΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ.
 ΟΤΑΝ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΗΚΩΝΕΙΣ  ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.


Αδελφέ Κωνσταντίνε,«Είναι ανάγκη να υιοθετούμε την άποψη της ακριβείας» Ή ΟΧΙ; 
Είναι η δεύτερη φορά που μου απεύθυνες τις στροφές του λόγου σου και προσπαθώ με καλή χρήση των φρένων μου να σταθώ μέσα στην πλατεία οδό των εθνών στην οποία, από ότι κατάλαβα, βαδίζεις ως ένας νέος άνθρωπος. Από τα όσα γράφεις δείχνεις ότι έχεις μια ευγένεια ως προς τον χαρακτήρα σου, έχεις και ένα ενδιαφέρον για τον κόσμο του θεού, αλλά και μία πίστη ως προς την «Βασιλεία του θεού που είναι για όλους». Ως προς την ιδέα τώρα που έχεις’ την περί των πραγμάτων του θεού, και σύμφωνα με το δικό σου λόγο ότι’ «Ένας είναι ο Χριστός, Ιησούς, υιός του θεού μία είναι η Αγία τριάδα ένα το πιστεύω αλλά μυριάδες μυριάδων αυτοί που θα σωθούν είτε είναι βαφτισμένοι είτε όχι»… θέλω να λάβεις  υπόψη ότι και ένας Κινέζος μπορεί να έχει ακούσει ή να έχει διδαχτεί ότι ένας  είναι ο Χριστός, ότι ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού, και τέλος ότι «Μία είναι η Αγία τριάδα ένα (και) το πιστεύω»!   
Ψάχνοντας να βρω την ποιο κλειστή και επικίνδυνη στροφή του λόγου σου σταματώ για λίγο πριν το! «αλλά μυριάδες μυριάδων αυτοί που θα σωθούν είτε είναι βαφτισμένοι είτε όχι» και παρακαλώ στο σημείο αυτό  και όλους μας να προσέξουμε κάτι, μιας και άθελά μας φτάσαμε πολύ κοντά στην κατανόηση του όρου «Καφενείο» που ο Κωνσταντίνος  μου απέδωσε ως φιλικό ασπασμό.
Επειδή ο σατανάς δεν επικαλείται  ποτέ τις πηγές των αγίων Πατέρων μας, αλλά μιλάει πάντοτε από τον εαυτό του και ότι λαλεί είναι αφ’ εαυτού- ψευδές, καταθέτουμε στην κρίση σας- και του Κωνσταντίνου φυσικά- τα εξής!
Ο Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου, είναι  ο μοναδικός Έλληνας ιεράρχης που δεν υπέγραψε τα περί «Βαπτισματικής θεολογίας» κείμενα του παράνομου συνεδρίου  της Κρήτης. Ο άξιος ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος τονίζει ότι’ «η βαπτισματική θεολογία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους Ορθοδόξους»!
<<Όταν υπάρχει-λέει ο π. Ιερόθεος-μια τέτοια σύγχυση, τότε είναι ανάγκη να υιοθετούμε την άποψη της ακριβείας, πού διασώζει την αλήθεια, ότι δηλαδή όσοι περιπίπτουν στην αίρεση βρίσκονται εκτός της Εκκλησίας και δεν ενεργεί το Άγιον Πνεύμα για την θέωση.
 
Πάντως, η βαπτισματική θεολογία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους Ορθοδόξους. … Η πατερική ορθόδοξη διδασκαλία ως προς το θέμα αυτό είναι ότι η Εκκλησία είναι το Θεανθρώπινο Σώμα του Χριστού, μέσα στην οποία διασώζεται η αποκαλυπτική αλήθεια –ορθόδοξη πίστη– και τελεσιουργείται το μυστήριο της θεώσεως διά των μυστηρίων της Εκκλησίας (Βάπτισμα-Χρίσμα-θεία Ευχαριστία) με τις απαραίτητες προϋποθέσεις που είναι η μέθεξη της καθαρτικής, φωτιστικής και θεοποιού ενεργείας του Θεού. Το Βάπτισμα είναι το εισαγωγικό μυστήριο της Εκκλησίας. Δεν εδράζεται η Εκκλησία πάνω στο μυστήριο του Βαπτίσματος, αλλά το Βάπτισμα του ύδατος συνδεδεμένο με το Βάπτισμα του Πνεύματος ενεργούνται μέσα στην Εκκλησία και καθιστούν τον άνθρωπο μέλος του Σώματος του Χριστού. Εκτός της Εκκλησίας, του ζωντανού Σώματος του Χριστού, δεν υπάρχουν μυστήρια, όπως εκτός του σώματος δεν υπάρχουν αισθήσεις» [Πηγή:http://www.parembasis.gr/2001/01_12_15_12.htm ].

          Φίλε μου, ίσως άθελά σου να  υπηρετείς κάτι. Κάτι  που αν δεν το γνωρίζεις υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγήσεις όχι μόνο εμένα προσωπικά αλλά και όλους όσους αγωνιούν για το «Καφενείο μας», και μάχονται κατά της άγνοιας (επαναευαγγελισμός;) και κατά του Λαϊκού Οικουμενισμού που ως κύριο του σκοπό του έχει την ένωση των λαών, κυρίως των ά-σχετων λαϊκών, σε μια ποίμνη από ανθρώπους με βασιλικά ονόματα... Και με έναν φυσικά ποιμένα που σίγουρα δεν είναι ο Χριστός! Μιας και Αυτόν-ο κόσμος- δεν τον παραδέχεται ως ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ, ΑΛΛΑ  ΑΠΛΑ ΩΣ  ΜΕΓΑΛΟ «ΠΡΟΦΗΤΗ»!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΈΧΟΥΝ ΘΈΣΗ ΚΑΙ ΡΟΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ  του Χριστού - των απλών ψαράδων, Ή ΟΧΙ;  
«Από την μικρή ανάλυση-λέει πάλι ο επίσκοπος π. Ιερόθεος- φαίνεται πόση σύγχυση επικρατεί στους οικουμενιστικούς κύκλους γύρω από τα θέματα αυτά, καθώς επίσης και ότι η αποδοχή του Βαπτίσματος των αιρετικών (Παπικών, Προτεσταντών που αλλοίωσαν το δόγμα της Αγίας Τριάδος κλπ) ερμηνεύεται ως αποδοχή της υπάρξεως Εκκλησίας στους αιρετικούς και ακόμη χειρότερο ότι και οι «δύο Εκκλησίες» Ορθόδοξη και Λατινική έχουν ενότητα παρά τις «μικρές» διαφορές ή προερχόμαστε από την ίδια Εκκλησία και πρέπει να αναζητήσουμε να επιστρέψουμε και να αποτελέσουμε την μόνη Εκκλησία. Είναι έκδηλη εδώ η θεωρία των κλάδων» [ http://oodegr.co/oode/oikoymen/baptismat1.htm ].
 
            Αλήθεια φίλοι μου τι είναι η θεωρία των κλάδων; και ποιος άραγε αφελής την υπηρετεί πιστά και άθελά του; Και τι νόημα έχει να συζητάμε δημόσια; Δεν υπάρχει κάποιο mail (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), για να τα λέμε; Ή στο κάτω-κάτω του δρόμου δεν υπάρχει κάποιο αληθινό «Καφενείο» για να τα πούμε και πρόσωπο με πρόσωπο ή πάλι δεν σημειώσαμε το τηλέφωνό μας (6976576780)… και για να μην παίρνω φόρα! Αδελφέ μου καλέ, για να γίνει η οδός μας, ως η οδός του Κυρίου, θα πρέπει να γίνει  «Ευθεία Οδός»! Ευχαριστώ πολύ που έγραψες  για έναν αδελφό σου, τον Εμανουήλ, γιατί όλα μπορούν να γίνουν μια «Καλή οδός» που μας καλεί σε μετάνοια! Ευχαριστώ πάλι και ιδιαίτερα για τα  όσα ευγενικά-συμβουλευτικά λόγια….
 
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
Αδελφοί,
Πιστέψτε με!  την ημέρα που κάναμε αληθινό “καφενείο” το ναό του θεού στο βίντεο που ομιλήσαμε δεν ήταν  η φλόγα του Αγίου πνεύματος παρά μόνο η μια λαϊκή δυνατή φωνή που μαζί της έσερνε την ιερή αγανάκτησή ημών των λαϊκών για την σιωπή των επισκόπων μας και όχι η υπέρμετρη φιλοδοξία, ματαιοδοξία ή κάποιου άλλου είδους  θυμού- ταραχής πνευματικής μας. Βεβαίως, «Κανείς δε φωνάζει έτσι όταν έχει δίκιο», παρά μόνον!  όταν πρόκειται για «Λάκκους στο δρόμο μας». Ή ποιο σωστά για τα προσκόμματα του πονηρού και τους υπηρέτες- ιερείς της αισχύνης-  που πάλι  έχουν προσκυνήσει την αίρεση, δηλαδή τον Οικουμενισμό και τον Οικουμενικό, το Ιεροκράτος των επισκόπων μας!  Και φυσικά μην νομίζετε ότι χειροκροτούμε το κράτος των ΛΑΪΚΩΝ (ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ!)… Για εμάς τους ορθοδόξους ισχύει το "κλήρος και λαός'' μαζί αποτελοών το ένα σώμα του Χριστου, δηλαδή της Εκκλησίας Του... 

Πριν κλείσω την επιστολή  αυτή θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον Κώστα, ιδιαίτερα για -«Το ίδιο κάνει και ο Εωσφόρος»! αλλά και για τον τίτλο της επιστολής του (που δεν γνωρίζω αν είναι του ιδίου).
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, ''ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ''…  ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η ΓΡΑΦΗ!
-          ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΚΡΑΞΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ’ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΨΑ...(ΚΑΤ.ΙΩΑΝ. Ζ’),
 
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ…. ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΛΑΪΚΟΙ, ΜΕ ΑΠΑΛΗ ΦΩΝΗ- ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ ΠΑΤΕΡΙΚΟ ΣΤΟΜΑ- ΣΑΣ ΛΕΜΕ:
 
-            Αγωνισθήτε χριστιανοί
«Ακούω φωνή· Εσείς δεν ακούτε; Από την Καισάρεια, ακούεται η βροντερά φωνή του Μεγάλου Βασιλείου· Ακούω την σάλπιγγα του ιερού Χρυσοστόμου. Ακούω τὴν απαστράπτουσα φωνή του Γρηγορίου· Εσείς δεν ακούτε; Σάλπιγγες είναι. Τι μας λένε; «Αγωνισθήτε για τὴν Ἐκκλησία του Χριστού μας. Αγωνισθήτε για να καθαριστή η  Εκκλησία από τα ανάξια στελέχη της, για να έρθη η Εκκλησία στο ύψος των Πατέρων. Γιατί τα λέω αυτά;
Δυστυχώς, υπάρχει μία εσφαλμένη γραμμή των πνευματικών πατέρων καὶ εξομολόγων. Τι λέγουν; «Εμείς την ψυχούλα μας να κοιτάξουμε. Τι κάνει ο διάκος στην εκκλησία, τι κάνει ο παπάς, τι κάνει ο δεσπότης; (δείχνει με το χέρι, σιωπή)…» [π. Αυγουστίνος Καντιώτης,  http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=46999#more-46999 ].
 
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ,ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ,ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου