Είναι καιρός πιστεύω, (και δυστυχώς με αφορμή το τραγικό περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας) , να ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει από εδώ και πέρα , να τηρούνται στα Καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος .
Η Κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως και πλέον τα πάντα είναι επικίνδυνα για την υγεία όλων των καταναλωτών.
Η Κυβέρνηση οφείλει να θεσμοθετήσει νέους κανόνες στην αδειοδότηση των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας .
Δεν είναι δυνατόν να ξεφυτρώνουν κάθε χρόνο στα παραλιακά μέτωπα της χώρας , «Πρόχειρες» καντίνες –fast Food- Kafe – Restaurant και μάλιστα , με τις «ευλογίες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.( Μετά από δημόσια δημοπράτηση , όποιος δώσει την καλύτερη συμφέρουσα Τιμή , τα υπόλοιπα δεν μας ενδιαφέρουν).
Είναι ανεπίτρεπτο για την μοναδική υγιή βιομηχανία που μας έχει παραμείνει , όπως ο τουρισμός , να μην ισχύουν « σκληροί « κανόνες και ο καθένας να κάνει ότι θέλει και να σερβίρει ότι θέλει, με όποιον τρόπο εκείνος θεωρεί σωστό .
Φυσικά , αυτό το μπάχαλο στην εστίαση και στην ψυχαγωγία που επικρατεί εδώ και χρόνια , έδινε « χώρο» σε όλους τους μη επαγγελματίες του κλάδου , να προβαίνουν σε «καλοκαιρινές αρπάχτρες’, αδιαφορώντας για την οικονομική ζημιά που προκαλούν στις τοπικές οικονομίες και στους πραγματικούς επαγγελματίες .
Πιστεύω ότι είναι χρέος της Ελληνικής πολιτείας εδώ και τώρα να βάλει ένα φρένο σε αυτόν τον « κατήφορο « της πρώτης βαριάς ελληνικής βιομηχανίας και να προστατέψει την ελληνική εστίαση και ψυχαγωγία αφαιρώντας την δυνατότητα στους «ΑΡΠΑ – ΚΟΛΛΑ» να λυμαίνονται τον χώρο της εστίασης .
Βασική προϋπόθεση για να μπει βαθιά το μαχαίρι στο πρόβλημα είναι η επαναφορά υποχρεωτικών εξετάσεων και φοίτησης σε σχολή εστίασης για τους «Νυν & Μελλοντικούς» επαγγελματίες , η Δημιουργία κέντρων έλεγχου του ΕΦΕΤ σε κάθε Νομό και στελέχωση με υπάλληλους και δομές εργαστηριών , επανέλεγχος των αδειών καντίνας και οριοθέτηση «σταθερών μόνιμων σημείων» από το ΥΠΕΚΑ για την τοποθέτηση τους στον Αιγιαλό , υποχρεωτική πρόσληψη προσωπικού από σχολές τουριστικών επαγγελμάτων, ενδυμασία σερβιτόρων , Μετατροπή από πταίσμα σε ποινικό αδίκημα η δίωξη για Άγρα Πελατών , μετατροπή από πταίσμα σε ποινικό αδίκημα η τοποθέτηση εξωτερικών ταμπελών με Happu Hour kai spesial offers , άμεσο κλείσιμο του καταστήματος στην πρώτη «σοβαρή» παράβαση , Υποχρεωτική τοποθέτηση POS σε όλα τα καταστήματα, κ.λ.π.
Ο *Φώτης Αλεξόπουλος είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς και ειδικός Γραμματέας για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου