Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Εν μια νυκτί... Μερκελιστές!

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/en-mia-nukti-merkelistes/2.105311
Τα έχουμε δει όλα σ' αυτή τη ζωή με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα δούμε κάτι άλλο; Από τις τεράστιες κωλοτούμπες στην οικονομία μέχρι και το γεγονός ότι κάποτε ο Αλέξης έβριζε τον Ολάντ και τον έλεγε... Ολαντρέου και τώρα τρέχει να τον συναντήσει και να του ζητήσει στήριξη.

Αυτό όμως που δεν περιμέναμε από την κυβέρνηση της Αριστεράς ήταν ότι θα γινόταν εν μια νυκτί...Μερκελιστές. Ακούς υπουργούς να στάζουν μέλι για την Μέρκελ και λες «δεν μπορεί, σε άλλο πλανήτη θα ζούμε». Από τότε που έλεγε ο Τσίπρας Go back madame Merkel έχει προφανώς κυλήσει πολύς χρόνος. Τα πάθη έχουν περιοριστεί και τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Αλλά να ακούς κορυφαία κυβερνητικά στελέχη να λένε πόσο καλή είναι η Καγκελάριος, πως θέλουν να την ρίξουν, πώς την υπονομεύει η Αυστρία και πώς είναι σύμμαχός μας και στο Προσφυγικό και στην οικονομία, αυτό είναι πράγματι απίστευτο.
Παπαγαλάκια της κυβέρνησης διαρρέουν ότι οι... Γερμανοί είναι πλέον φίλοι μας. Ότι έχει μπει ανάχωμα το Βερολίνο στις εξωφρενικές απαιτήσεις του ΔΝΤ και ότι η Μέρκελ είναι υπέρ του Τσίπρα στο προσφυγικό και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μας βοηθήσει. Βεβαίως και η ίδια κάνει δηλώσεις με τις οποίες τονίζει ότι δεν πρέπει να καταρρεύσει η ζώνη Σένγκεν γιατί θα είναι πλήγμα για το ευρώ. Και για να μην καταρρεύσει πρέπει να διασωθεί η Ελλάδα από το προσφυγικό. Αλλά πώς; Οι παπαγάλοι που σήμερα λένε πόσο καλοί είναι οι Γερμανοί έχουν σταθμίσει τα πράγματα, έχουν μια στρατηγική; Βγαίνει ο Κοτζιάς χθες στον Σκάι και νομίζαμε ότι ακούμε τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών. Τέτοιες... επικύψεις στο Βερολίνο ούτε ο καλύτερος σύμμαχος της Γερμανίας δεν είχε κάνει. Ακόμη και ο Μπαλάφας μιλώντας στο ραδιόφωνο έσταζε μέλη για την... μαντάμ. Ο δε Αλέξης εξίσωσε την κυρά Τασία με την κυρά Άνγκελα λέγοντας ότι δεν πρέπει να τις χτυπάμε για τους πρόσφυγες και για την κρίση.
Μάλιστα η εφημερίδα Le Monde σε άρθρο της σήμερα έλεγε ότι Αλέξης και Άνγκελα είναι στο ίδιο καράβι. Ή θα βουλιάξουν μαζί ή θα σωθούν μαζί. Μιλάμε για μεγαλεία... Δεν αποκλείεται να δούμε και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες να ορκίζονται πίστη στη Γερμανία!
Εντυπωσιακή μετάλλαξη, εμείς άλλωστε τα λέγαμε ότι εχθροί μας δεν είναι οι Γερμανοί αλλά το κακό μας το κεφάλι και κάποιοι τύποι σαν τον Βαρουφάκη και την κυβέρνηση «παιδική χαρά». Όμως, η κυβέρνηση ξέρει τι θέλει; Διότι η στροφή της Μέρκελ και οι διαρροές ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα στην οικονομία με αντάλλαγμα τους χιλιάδες πρόσφυγες δεν μας φαίνεται και τόσο καλό... deal. Δηλαδή θα δεχθούμε να μην μολυνθεί η αγία γερμανική κοινωνία από τους κακούς πρόσφυγες (που οι ίδιοι δημιούργησαν με τους βομβαρδισμούς) με αντάλλαγμα μια μικρή χαλάρωση στα μέτρα, που δεν θα βοηθήσει την ήδη τσακισμένη οικονομία;
Έτσι νοούν τη φιλία οι Γερμανοί και οι όψιμοι «γερμανοτσολιάδες»; Μήπως να αρχίσουμε να φωνάζουμε κι εμείς τους Συριζαίους «γερμανοτσολιάδες» που κάθονται και παρακαλάνε την Άνγκελα να τους σώσει;
Τα πράγματα εξελίσσονται πολύ δραματικά. Η δήλωση του Μουζάλα ότι θα χρειαστούν 2-3 χρόνια για να ξεπεραστεί η κρίση και ότι ουσιαστικά η Ειδομένη θα παραμείνει κλειστή για πολύ καιρό είναι ομολογία της εθνικής τραγωδίας που είναι προ των πυλών.

Και δεν θα μας σώσει καμιά Μέρκελ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου