Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Οι «ήρωες» εθελοντές της Ν.Δ. (Toυ πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)

Ύμνους αναπέμπουν οι υποψήφιοι αρχηγοί της Ν.Δ. για τους εθελοντές που διέθεσαν μια ημέρα ως αντιπρόσωποί τους στα 1250 τόσα εκλογικά κέντρα.
Το γεγονός θεωρήθηκε τόσο συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός ώστε να τονίζουν διαρκώς το… ανιδιοτελές της κομματικής προσφοράς τους.

Ούτε λίγο ούτε πολύ μας τους εμφάνισαν ως υπόδειγμα πολιτικό με το στεφάνι του… ιδεολόγου!
Μια μέρα… αγώνα με καφέ-φραπέ και μπιφτέκια!
Τι να πούμε και εμείς της παλιάς Αριστεράς που διαθέσαμε δεκαετίες υπό το κράτος, διωγμών, εξοριών και στερήσεων.
«Αγωνιστές» της Ν.Δ. μην ευτελίζετε τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.
Όσο για το αντιπολιτικό, αντιδημοκρατικό και αντικομματικό της εκλογής σας από τους διερχομένους ψηφοφόρους, σας παραπέμπω στο κείμενό μου: «Η εκλογή των πολιτικών αρχηγών από τους διερχομένους αποτελεί αντιδημοκρατικό λαϊκισμό» (βλ. το μηνιαίο περιοδικό «Ηλιαία», τευχ. Μαΐου 2010).
Οι υποψήφιοι αρχηγοί αποσιωπούν το γεγονός – το τόσο γνωστό στην Ελλάδα – ότι αυτοί οι «ανιδιοτελείς»εθελοντές εγγράφουν υποθήκη για την εξαργύρωση αυτής της ημέρας, όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση. Τότε θα αμοιφθούν πλουσιοπάροχα! Γι’ αυτό «θυσιάζονται» κι’ αυτοί μετρώντας τα ψηφοδέλτια!
Στην πολιτική επιστήμη διδάσκεται ότι τα πολιτικά κόμματα «είναι κυρίως οι κερδισμένοι του δημοκρατισμού», γιατί τα στελέχη και τα μέλη τους «αναλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις και έχουν πρόσβαση στους μοχλούς της κρατικής εξουσίας και στους μηχανισμούς που ρυθμίζουν την πατρωνεία των αξιωμάτων» (Για τη λειτουργία, τη φύση των κομμάτων και τα προνόμιά τους βλ. το ογκώδες έργο του καθηγητού της πολιτικής επιστήμης στο Παν/μιο της Χαϊδελβέργης MGSchmidt: «Θεωρίες της Δημοκρατίας» εκδ. «Σαββάλας», Αθήνα 2000, σελ 421 επ. όπου το κεφάλαιο: «Η δημοκρατία των πολιτικών κομμάτων»).
Έχω τη γνώμη ότι και οι πιο πολλοί που υπέστησαν την «βάσανο» της ψήφου και διέθεσαν μερικές ώρες, έκαναν αυτή τη θυσία» με την πίστη ότι θα την εξαργυρώσουν όταν θα έρθει η ώρα της διανομής της λείας!
Πολλοί «ιδεολόγοι» συνωστίζονται στη Ν.Δ. και στα λοιπά κόμματα!
Εμπαιγμός!

Αθήνα 01/07/2016

Πολιτικές Υποθήκες:
(Από το έργο μου: «Η κομμουνιστική ουτοπία»)
Γ. Φαρακός: «Στη Σοβιετική Ένωση έγινε η παραγνώριση της ατομικότητας και επικράτησε η φαιά ομοιομορφία της αδράνειας».
Καντ: «Όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους την πιο ισχυρή ροπή προς την ευτυχία».
Πλάτων: «Η κριτική είναι ο πιο μεγάλος και σπουδαίος καθαρμός και πρέπει να πιστεύουμε πως όποιος δεν δέχεται να του γίνει έλεγχος, κι’ αν ακόμα είναι ο μεγάλος βασιλιάς των Περσών, είναι στο μεγαλύτερο βαθμό ακάθαρτος και απαίδευτος και κακόμορφος».
Μαρξ: «Το όπλο της κριτικής δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει την κριτική των όπλων, γιατί η υλική δύναμη πρέπει ν’ ανατραπεί με υλική δύναμη».
Ο ίδιος: «Και η θεωρία γίνεται υλική δύναμη μόλις αδράξει τις μάζες».
Ο ίδιος: «Οι παραγωγικές δυνάμεις που αναπτύσσονται μέσα στην αστική κοινωνία δημιουργούνε ταυτόχρονα και τους υλικούς όρους για τη λύση του προβλήματος της ανθρώπινης κοινωνίας (δηλαδή την ανατροπή της)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου