Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Τρομοκράτες σταρ, «αξύριστες νύφες» και μνημονιακοί στα τέσσερα

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/tromokrates-star-aksuristes-nufes-kai-mnimoniakoi-sta-tessera/10.104442
Έχει περάσει ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ και ποια νομίζετε ότι είναι τα επιτεύγματα της κυβέρνησης; Γιατί μπορεί να υπερηφανεύονται και λένε ότι έχουν κάνει έργο στη Βουλή;

Το ένα είναι φυσικά το Μνημόνιο, η... αριστερή συμφωνία που υπέγραψαν στα τέσσερα. Το δεύτερο είναι το νομοσχέδιο του Παρασκευόπουλου που αποφυλακίζει βαρυποινίτες, ενίοτε και τρομοκράτες. Και το τρίτο είναι το σύμφωνο συμβίωσης, ένας νόμος από τον οποίον ευτυχώς αφαιρέθηκαν οι διατάξεις για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.
Ένας χρόνος τώρα και αυτό είναι το πενιχρό κοινοβουλευτικό τους έργο. Ούτε νέο φορολογικό έχουν φέρει, ούτε το ασφαλιστικό έχει περάσει, ούτε νέος αναπτυξιακός έχει κατατεθεί, ούτε μια επένδυση έχει πάει για να κυρωθεί και να φέρει δουλειές, ανάπτυξη, χρήμα.
Τίποτε, μόνο κάτι διατάξεις που δίνουν ψίχουλα σε ορισμένες κοινωνικές τάξεις, ορισμένα μέτρα που προβλέπονται στη συμφωνία του καλοκαιριού και ο Ξηρός με το σύμφωνο συμβίωσης.
Μα είναι κυβέρνηση αυτή; Να ασχολείται με το πώς θα περάσει καλά ένας τρομοκράτης κι αν η αξύριστη νύφη θα έχει τα ίδια φορολογικά δικαιώματα; Ωραία, μπορούμε να πούμε πως έχουμε μια «προοδευτικιά» χώρα. Θα μπορούσαμε να κρεμάσουμε και μια επιγραφή «Η Ελλάδα προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα» ή όπως είπε και ο Καμίνης που επικύρωσε το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης «είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα».
Θα μπορούσαμε να τα κάνουμε όλα αυτά κι επίσης, να βγάλουμε και τον Ξηρό από τη φυλακή, να ξεχάσουμε ότι έχει σκοτώσει 8-9 άτομα, ότι έχει αποπειραθεί να δολοφονήσει άλλα τόσα. Να τον κάνουμε και πρωταγωνιστή στο Εθνικό Θέατρο με τα λεφτά του Έλληνα πολίτη. Αλλά είναι αυτή κυβέρνηση όλων των Ελλήνων; Έχει φέρει ένα μέτρο που θα κάνει καλό στον τόπο συνολικά; Ή μήπως νομοθετεί με βάση τις ιδεοληψίες του καθενός; Ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή; Θέλει ο Παρασκευόπουλος να αποφυλακίσει τον... θεατρικό συγγραφέα Ξηρό που ποτέ δεν μετάνιωσε για τα εγκλήματά του; Ας το κάνει.
Θέλει ο Κορτώ και οι συν αυτώ να διαφημίσουν την πραμάτεια τους και τι κάνουν στο κρεβάτι τους; Ας τους βοηθήσουμε.
Έχουμε δύο ερωτήματα:
Αν ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο Ρουπακιάς αποφάσιζε να γράψει ένα βιβλίο το οποίο θα ανέβαινε στο θέατρο τι θα ήταν; Τέχνη η οποία δεν πρέπει να λογοκρίνεται ή φασισμός; Γιατί είναι σίγουρο ότι θα έβγαιναν τα αριστερά καρακόλια της δημοσιογραφίας και του «πολιτισμού» και θα έκαναν καταγγελίες για τον «φασίστα, που τολμά να διαφημίζει το έγκλημά του, που δεν ντρέπεται ο Χρυσαυγίτης να σπιλώνει τη μνήμη του Παύλου και άλλα τέτοια».
Αν έβγαινε ο Κορκονέας και έγραφε θεατρικό σενάριο για το τι έγινε εκείνη τη μαύρη βραδιά στα Εξάρχεια, πείτε μου τι θα γινόταν άραγε; Δεν θα τον έπαιρναν με τις πέτρες;
Και ένα δεύτερο ερώτημα.
Αν αντί για τον Ξηρό υπήρχαν ευνοϊκές διατάξεις για τον Κορκονέα ή για τον Ρουπακιά, διατάξεις καθαρά φωτογραφικές που έλεγαν π.χ. «όποιος έχει σκοτώσει στα νότια προάστια και είναι 120 κιλά πρέπει να αποφυλακιστεί γιατί θα πάθει το παχύ του έντερο», δεν θα είχαμε διαδηλώσεις στο Σύνταγμα;
Το συμπέρασμα είναι ένα: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε έχει δηλώσει, λειτουργεί ταξικά. Κι αυτό σημαίνει όχι μόνο εξυπηρέτηση μιας τάξης σε βάρος της άλλης, ακόμη κι αν είναι άδικο. Αλλά και εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων που στο μυαλό μιας «σέχτας» ψευτοαριστερών εμμονοληπτικών είναι πρώτη προτεραιότητα.
Δεν τους νοιάζει αν θα έρθει η ανάπτυξη, αν θα βρεθούν δουλειές κι αν η χώρα θα γλιτώσει τη χρεοκοπία. Τους νοιάζει αν ο Ξηρός θα γίνει.... ο Νίκος Καζαντζάκης και αν αυτό το «πολιτιστικό κεφάλαιο» θα το περιφρουρήσουμε.
Τους νοιάζει αν θα πηγαίνει στο πανεπιστήμιο ο Ρωμανός, ακόμη κι αν στο δρόμο μπορεί να βάλει και καμιά βομβίτσα.
Τους νοιάζει αν ο μουσάτος γαμπρός και η αξύριστη νύφη θα φιληθούν έξω από τη Μητρόπολη ή θα κάνουν κοινή φορολογική δήλωση γιατί αυτό είναι... ανθρώπινα δικαιώματα. Άσχετα αν ανθρώπινα δικαιώματα έχουν και άλλα 11 εκατ. πολίτες που περιμένουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου