Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Αν οι Πόντιοι ήταν και... κομμουνιστές τότε θα ήταν Ολοκαύτωμα;

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/an-oi-pontioi-itan-kai-kommounistes-tote-tha-itan-olokautoma-/2.104463
«Την 27η Ιανουαρίου μνημονεύεται η απελευθέρωση του τόπου καταναγκαστικής εργασίας και εξόντωσης όπου συντελέστηκε η δολοφονία σχεδόν 1.000.000 Εβραίων, αλλά και κομμουνιστών άλλων αντιφρονούντων, Τσιγγάνων, αιχμαλώτων πολέμου και ομοφυλοφίλων... Ο όρος Ολοκαύτωμα δηλώνει την ολική καταστροφή, τη δολοφονία σχεδόν έξι εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης από τους Ναζί. Επρόκειτο για γενοκτονία, δηλαδή για την προσχεδιασμένη προσπάθεια να αφανισθεί ένας λαός».
Ποιος τα λέει όλα αυτά; Μα ο Νίκος Φίλης υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης της καταστροφής. Ασφαλώς και δεν διαφωνεί κανείς μαζί του. Ολοκαύτωμα ήταν η εξόντωση των Εβραίων, μια απίστευτη γενοκτονία από την οποία δε γλίτωσαν και χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι.
Να τιμούμε τη μνήμη τους λοιπόν, να τους κάνουμε μνημόσυνα, να μην υποκύπτουμε στις αντισημιτικές φωνές και γενικώς να επαινούμε προσπάθειες διατήρησης της ιστορικής μνήμης. Αλλά... μνήμη έχει ο κ. Φίλης; Γιατί απ' ότι θυμόμαστε αυτός δεν ήταν που δεν αναγνώρισε ως γενοκτονία τη σφαγή των Ποντίων; Δεν είχε πει μόλις τον περασμένο Νοέμβριο: «Έκανα τη δήλωση ότι πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων, κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».
Ο υπουργός Παιδείας που δεν έχει καν πτυχίο πανεπιστημίου, λοιπόν, λειτουργεί με επιλεκτική μνήμη. Γενοκτονία των Εβραίων και των λοιπών... κομμουνιστών, απλή εθνοκάθαρση των Ποντίων. Αυτά θέλει να μάθει στα παιδιά μας; Αν οι Πόντιοι ήταν και ... κομμουνιστές τότε θα ήταν Ολοκαύτωμα; Ή μήπως είναι ταγμένος στην υπεράσπιση θέσεων που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για να μας παίρνουν τα σώβρακα στα διεθνή διπλωματικά φόρα;
Ο κ. Φίλης κάποτε θα πρέπει να κουνήσει το κεφάλι του για να δει τι έχει μέσα, μπας και ξυπνήσει. Αυτή η εθνομηδενιστική αντίληψη της Αριστεράς πρέπει να τελειώσει γιατί βλάπτει σοβαρά την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου