Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

« Me lene Sandra »: Μια συγκλονιστική παράσταση για εφήβους και μεγάλους

http://www.theatro-technis.gr/me-lene-santra/

Me lene Sandra



« Me lene Sandra »

Η Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν στο Υπόγειο, παρουσιάζει το νέο ελληνικό έργο για εφήβους: « Me lene Sandra » που γράφτηκε ειδικά για το Θέατρο Τέχνης, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου σε συνεργασία με τη Μαριάννα Κάλμπαρη.

Θέμα του νέου εφηβικού έργου είναι οι κίνδυνοι που κρύβoυν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης. Κίνδυνοι στους οποίους μπορεί να εκτεθεί ο καθένας από εμάς «χωρίς καν να βγει από το δωμάτιό του».

Ο κυβερνοχώρος δεν κρύβει βέβαια μόνο κινδύνους. Είναι ένας χώρος ελευθερίας και επικοινωνίας, ένας συναρπαστικός κόσμος με ανεξάντλητες ιδέες, πληροφορίες, εικόνες. Το έργο μας αρχικά, θέλει να αναδείξει όλη αυτή τη «φωτεινή» πλευρά του Internet, που δικαιολογημένα έλκει όλους τους εφήβους σήμερα! Το πρόβλημα ξεκινά από τη στιγμή που ένας έφηβος –και συγκεκριμένα η Sandra- χάνει τον έλεγχο της σχέσης της με τον κυβερνοχώρο. Αφήνει δηλαδή τον κυβερνοχώρο να υποκαταστήσει την πραγματική της ζωή…

Η Σάντρα είναι μια 16 χρονη έφηβη που διψάει για επικοινωνία και επιβεβαίωση. Τα βρίσκει όλα αυτά online και όχι στη πραγματική ζωή με την οποία της γίνεται όλο και πιό δύσκολο να «συνδεθεί». Στην αρχή, οι συναρπαστικές στιγμές που ζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν «πλάκα» και την κάνουν να νιώθει πολύ σημαντική. Σιγά-σιγά όμως ο έλεγχος χάνεται. Η Sandra ζει σε μια παράλληλη πραγματικότητα που την απομονώνει από το περιβάλλον της. Η Sandra ξεχνάει ότι το διαδίκτυο είναι ένας χώρος απροστάτευτος, ένας χώρος όπου άνθρωποι που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία δε διστάζουν να εκβιάσουν μια έφηβη που έκανε μια “λάθος” κίνηση…

Το θέμα της ιστορίας παρουσιάζεται πάντα με σεβασμό για την ευαίσθητη ηλικία των εφήβων. Η τεχνική δραματοποίησης στην παράσταση δεν είναι ρεαλιστική, αλλά αποδίδει τις σκηνές με θεατρικότητα που εξοικειώνει τα παιδιά με την θεατρική διαδικασία.

Μια παράσταση που θίγει ένα φλέγον ζήτημα της εποχής μας μιλώντας κατευθείαν στην καρδιά των εφήβων. Με πολλή μουσική, κίνηση, βίντεο. Με άμεσο λόγο, πολύ χιούμορ και γρήγορους ρυθμούς. Μια συναρπαστική, συγκινητική ιστορία γεμάτη σασπένς και ανατροπές.

Η υπόθεση του έργου βοηθά εφήβους και ενήλικες χρήστες να συνειδητοποιήσουν, ότι εκτίθενται πολύ περισσότερο απ΄όσο φαντάζονται στον κυβερνοχώρο. Ο, τιδήποτε ανεβάζουμε στο διαδίκτυο (σχόλια, φωτογραφίες, βίντεο) δεν μπορεί ποτέ πραγματικά να σβηστεί και ενδέχεται πάντα να χρησιμοποιηθεί σε ανύποπτο χρόνο, με οποιοδήποτε τρόπο, από άγνωστους σ΄εμάς ανθρώπους.

Είναι επίσης και μια παράσταση που θέλει να παρακινήσει τους εφήβους να μιλάνε άμεσα για οποιαδήποτε απειλή ή εκβιασμό που μπορεί να δεχτούν στο διαδίκτυο. Μια «λάθος» στιγμή, μια «λάθος» ανάρτηση δεν αποτελεί έγκλημα. Έγκλημα αποτελεί η παράνομη διακίνηση και εκμετάλλευσή της.

Το έργο δίνει αφορμή, ώστε να ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση με τους εφήβους πάνω στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, της προστασίας τους και της συμπεριφοράς που υιοθετούμε στο διαδίκτυο.

Κείμενο-σκηνοθεσία : Βασίλης Μαυρογεωργίου με τη συνεργασία της Μαριάννας Κάλμπαρη. Δραματολόγος παράστασης: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου, Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου, Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Σορώτος, Χορογραφία: Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργουδάκη, Βοηθός Σκηνογράφου: Ιφιγένεια Νταουντάκη. Παίζουν (αλφαβητικά): Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Μαριλένα Μόσχου, Εύα-Οικονόμου-Βαμβακά, Ευθύμης Χαλκίδης. Στο ρόλο της Sandra: Αριάδνη Καβαλιέρου

Για ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ για ΟΜΑΔΕΣ-ΣΧΟΛΕΙΑ και ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Εύα Στυλάντερ και Βασίλης Μιχαήλ στα τηλέφωνα: 210-8665144, 210-874657, 697-2053334, theatropol@otenet.gr






7 Νοεμβρίου 2015 έως 23 Απριλίου 2016
Παραστάσεις για το κοινό κάθε Σάββατο στις 18.00
Καθημερινές πρωί για σχολεία
Γενική Είσοδος Σαββάτου 10 € | Καθημερινές για σχολεία 6 € | Μειωμένες τιμές για groups
προπώληση: www.viva.gr

Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα (χάρτης)
τηλέφωνο ταμείου: 2103228706

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου