Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η ένταση μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας και η δική μας στάση (Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος)

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/11/blog-post_33.html



Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση αυτό το άγριο, πολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τελευταία στο ελληνικό διαδίκτυο αλλά και την κοινωνία γενικότερα. Άρθρα - μαϊμούδες με δήθεν ειδήσεις πολεμικής σύρραξης, συμβουλές «επιβίωσης στον επερχόμενο πόλεμο», ο Πούτιν περίπου ως Μεσσίας και μέσα σ' όλα αυτά, διάφορες ψευτο-προφητείες Αγίων που ουδέποτε είπαν!

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:

- Καταρχήν, αν γίνει κάτι, μιλάμε για πόλεμο. Ούτε για παιχνιδάκια ούτε για αρθράκια λαϊκής κατανάλωσης. Φυσικά ως Έλληνες θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και δεν φοβόμαστε να πολεμήσουμε γι' αυτήν, όμως το να βγάζουμε πολεμικές κραυγές υπέρ της Ρωσίας ή άλλων ξένων χωρών, είναι άσκοπο και υποκριτικό.

- Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως μπορεί στα facebook, τα twitter και γενικά το διαδίκτυο να βλέπεις διάφορους...έτοιμους να ζωστούν τα άρματα για χάρη του Πούτιν (!!!), αλλά στην πραγματικότητα οι ίδιοι είναι άνθρωποι του καναπέ και της αδράνειας, για να μην πω του ραγιαδισμού! Κι εξηγούμαι:

Πες σε κάποιον που...ονειρεύεται Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο να διορθώσει κάτι στον εαυτό του ή στην καθημερινότητά του, να δεις τι θα σου πει.

Πες του να πάψει να είναι αμέτοχος σε ό,τι συμβαίνει γύρω του περιμένοντας κάποιον «ηγέτη» ή...μεσσία, να δεις τι θα σου πει.

Πες του να συμμετέχει ενεργά σε κάτι (οτιδήποτε), να δεις τι θα σου πει.

Πες του, τέλος, να κάνει αυτοκριτική στο τι ψήφιζε τόσα χρόνια και τι ψηφίζει σήμερα, να δεις τι θα σου πει.

- Υπάρχει, όμως και κάτι πιο επικίνδυνο: Η ΩΜΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ των λόγων Αγίων και Γερόντων, προκειμένου κάποιοι να φτιάξουν εντυπωσιακά άρθρα και να πουλήσουν πηχιαίους τίτλους με «προφητείες»! Τις βάζω σε εισαγωγικά, γιατί όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία που αναφέρονται αξιόπιστα στα όσα είπαν π.χ οι Άγιοι Παϊσιος και Πορφύριος, ξέρουν πολύ καλά πως ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ έκαναν προφητείες! Μάλιστα, ο Γέρων Πορφύριος έλεγε χαρακτηριστικά πως «δεν μου αρέσει να προφητεύω»!!! Γιατί; Διότι ήξερε πως, αν ο Χριστιανός προσκολληθεί σε προφητικά γεγονότα, θα χάσει την ΟΥΣΙΑ της Πίστης μας, που είναι η μετάνοια και η εν Χριστώ ζωή, ανεξαρτήτως αν γίνει πόλεμος ή όχι!

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως πράγματι, ο Άγιος Παϊσιος για παράδειγμα, είπε σε προσκυνητές που τον ρωτούσαν σχετικά, κάποια πράγματα για την Τουρκία, την Πόλη κλπ. Ούτε σαφείς ημερομηνίες έδωσε όμως, ούτε έλεγε στον κόσμο πότε να περιμένει τι. Αυτά είναι πρακτικές Ιεχωβάδων και ειλικρινά, απορώ με ορισμένους κατά τα άλλα Χριστιανούς, που πέφτουν στην παγίδα και χρησιμοποιούν κατά το δοκούν ορισμένες ρήσεις Αγίων της Εκκλησίας μας!

- Κλείνοντας, κάτι ακόμα: Πόσοι από μας, άραγε, είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και να θυσιασθούμε για την πατρίδα; Πόσοι υπηρετήσαμε τη θητεία μας κανονικά, χωρίς «βύσμα»; Πόσοι πορευόμαστε στη ζωή μας «με το Σταυρό στο χέρι», όπως λένε ειρωνικά πολλοί;

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να κάνουμε πρώτα αυτοκριτική. Να γίνουμε σωστοί άνθρωποι, σωστοί Έλληνες και Χριστιανοί, σωστοί πολίτες. Να μην τα περιμένουμε όλα από τους άλλους. Κάτι τέτοιο, είναι εγκληματικά ανεύθυνο και γνώρισμα υπόδουλων, όχι ελεύθερων απογόνων του Μεγαλέξανδρου, του Παλαιολόγου και του Κολοκοτρώνη...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου