Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ, Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΑ ΚΑΠΝΙΚΑ

Μνημονιακές Κυβερνήσεις , Καπνοβιομηχανίες , Δίκτυο Διανομής , Περίπτερα.
Ποιος κοροϊδεύει ποιον?


Τα χρόνια που η Χώρα μας βρίσκεται σε καθεστώς Μνημονίου, απέδειξαν όσο αφορά τον Κλάδο μας , τι λάθη αθέλητα έγιναν από όλες τις πλευρές , ποιοι εκμεταλλεύτηκαν τον αδύναμο κρίκο του Λιανεμπορίου Καπνικών, αλλά κυρίως ποια συμφέροντα τον στοχοποίησαν παραπληροφορώντας συναδέλφους , προμηθευτές και κοινή γνώμη.
editorial1Έγιναν όργια!!!
Παραβιάστηκαν από Αρμόδιους Υπουργούς όλα αυτά τα χρόνια Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σύμβαση ΠΟΥ, Γνωμοδότηση Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , εξαφανίστηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Αρωγής Θυμάτων Πολέμου και κυρίως καταστράφηκαν οικογένειες που πολλά χρόνια είχαν παρουσία στον χώρο μας.
Ποιος θα λογοδοτήσει για όλα αυτά?
Πότε θα καθίσουν στο “σκαμνί” οι υπεύθυνοι πολλών δις ευρώ υπέρ Δημοσίου όλα αυτά τα χρόνια?
Οι Υπουργοί καλύπτονται από τον Νόμο με ασυλία περί ευθύνης Υπουργών, έλεγχος και παρέμβαση Δικαιοσύνης δεν έχουμε δει ακόμη, άλλα εισηγούνται οι Αρμόδιες Επιτροπές της Ευρώπης και άλλα εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα.


editorial5
Η διαπλοκή και τα μεγαλοσυμφέροντα έχουν απλώσει έναν ιστό αράχνης σε όλα τα Υπουργεία!!!

Σήμερα λοιπόν ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε με έγγραφα το τι λέει η Ε.Ε. και το τι πράττουν οι εκάστοτε ιθύνοντες Υπουργοί που έχοντας προσωρινά την εξουσία υπογράφουν καταδικαστικές νομοθετικές και Υπουργικές αποφάσεις κατόπιν υπαγόρευσης των ντόπιων εντολέων τους.



Δείτε σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία που αφορά την Φορολογία Καπνικών
Ρητά αναφέρει η Ευρωπαϊκή Οδηγία ότι στην Ελλάδα έπρεπε οι φόροι των Καπνικών να αυξηθούν σταδιακά έως τις 31/12/2017.
Ο τότε Υφυπουργός οικονομικών κ. Σαχινίδης το 2010 έκανε 3 φορές αύξηση φορολογίας καπνού!!!
Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών του ήταν να συρρικνωθεί δραματικά το Μεικτό Ποσοστό Κέρδους και να αυξηθεί ραγδαία το Λαθρεμπόριο Καπνικών .
Η ζημιά που έπαθε το Ελληνικό Δημόσιο όσο αφορά τις εισπράξεις από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης ήταν πολύ μεγάλη.
Λογοδότησε κανένας για αυτή την αυθαίρετη πράξη του τότε Υπουργού και της τότε Κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου?
Οι Καπνοβιομηχανίες συρρίκνωσαν τα ποσοστά του Λιανεμπορίου αρνούμενοι να ανεβάσουν τις ονομαστικές τιμές των τσιγάρων και στην ουσία την “πλήρωσε” o πιο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας εφοδιασμού δηλαδή οι Περιπτερούχοι – Καπνοπώλες.
Τον Νοέμβριο του 2012 ήρθε η χαριστική βολή από την Συγκυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ με τους τότε Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης οι οποίοι κατ’ εντολήν και καθ’ υπόδειξην παραβίασαν ακόμη και το Συνταγματικό Ευεργέτημα των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και έφεραν ένα νομοθετικό τερατούργημα για την οριστική εξόντωση αυτών και των Περιπτερούχων – Καπνοπωλών .
Μετά από 4 χρόνια το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο δείχνει τα κενά που υπάρχουν, ποιους εξυπηρετούσε και ποια σφάλματα έχουν γίνει από μερίδα Καπνοβιομηχανιών , η οποία σε αυτή την περίπτωση είχε ταχθεί με εντολές από τις Μητρικές τους Εταιρίες υπέρ της κατεύθυνσης αυτής.
Τι έγινε Κύριοι με τα μερίδια αγοράς – πωλήσεων στις μεγάλες αλυσίδες super market που τοποθετήσατε καπνοβιομηχανικά προϊόντα ?
Τι έγινε Κύριοι με τις δημοπρασίες των Δήμων?
Η πρώτη περίπτωση απέτυχε παταγωδώς, διότι τα golden boys των Μητρικών Εταιριών σας νόμιζαν ότι η Ελλάδα έχει νοοτροπία καταναλωτικού κοινού όπως στην Βόρεια Ευρώπη!!!
Η δεύτερη περίπτωση “σας στοιχίζει ακριβότερα” διότι δεν ξέρατε ότι έχετε να κάνετε με άσχετους με τον χώρο μας.
Μπλέξατε με την κάθε “ κυρά Κατίνα” που έχοντας εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος και εισηγείται ανάλογα με τα συμφέροντά της δίχως να γνωρίζει το αντικείμενο του Κλάδου μας.
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.
Ένα παράδειγμα που δείχνει περίτρανα “το ανέκδοτο δήμων “ είναι ότι ο μεγαλύτερος Δήμος της Χώρας (Αθηναίων) ακόμη δεν έχει εναρμονίσει τις κανονιστικές του αποφάσεις με τον Νόμο που ισχύει από τον Απρίλιο του 2014!!!
Πρόσφατα επικύρωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο αρχιτεκτονικά σχέδια για ενιαία περίπτερα διότι οι “business” στο συγκεκριμένο Δήμο προηγούνται των πάντων !!!
Η Κολομβία των Βαλκανίων σε όλο το μεγαλείο της!!!
Σχεδιασμός από άσχετους με τον Κλάδο μας, σχέδια κουβούκλια – παράγκες για τριτοκοσμικές χώρες!!!
Πονάνε τα μυαλά μας λέμε!!!
Όχι άλλο κάρβουνο οξύμωροι!!!
(Θα επανέλθουμε με όλα τα στοιχεία, το πώς “στήνονται οι δουλειές” στον Δήμο Αθηναίων , αλλά και σε κάποιους ακόμα άλλους που έχουν την ίδια “περπατησιά” με αυτόν.)
Αρχιτεκτονικό Σχέδιο Δήμου Αθηναίων – Τροχήλατη παράγκα
12038512 899212550155029 1165519055177611608 n

Δείτε σχετικό link με περίπτερα Ευρώπης και δείτε τις διαφορές
http://www.synpeka.gr/mikri-lianiki/item/18717-fwtografies-peripterwn-apo-olo-ton-kosmo.html
Ένα σοβαρό θέμα που απεκρύφθη επιμελώς από την κοινή γνώμη, αλλά και λίγοι άνθρωποι του Κλάδου μας γνωρίζουν, ήταν και η λεηλασία των αποθεματικών του Ταμείου Αρωγής και Θυμάτων Πολέμου.
Παρουσιάζουμε τα σχετικά έγγραφα που το επαληθεύουν και φυσικά εδώ και χρόνια είναι σε γνώση της Αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής στην οποία και τα έχουμε καταθέσει.
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΣ ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΕΛ 1 EIKONA 1
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΣ ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩ ΣΕΛ 2 EIKONA 2
TAMEIO AROGIS1
TAMEIO AROGIS2
MINISI1
MINISI2
MINISI3
MINISI4


Για αυτή την υπόθεση έχει κατατεθεί στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών σχετική αναφορά (13/9/2012) του Προέδρου κ. Λυμπερόπουλου της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου.
Μετά από 3 χρόνια η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε ανακριτικό επίπεδο.

editorial9Ας έρθουμε στο σήμερα... όσο αφορά τη νέα Φορολόγηση Καπνοβιομηχανικών Προϊόντων για το 2016.
Ακούμε και διαβάζουμε διάφορα στο διαδίκτυο για σκέψεις υπευθύνων και άσχετων με το αντικείμενο της Φορολόγησης Καπνικών.
Υπάρχει γενικά ένα ασταθές πολιτικό περιβάλλον χωρίς να υπάρχει πυξίδα για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Συνεχίζεται η ίδια πολιτική στο καθ’ ύλιν Αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών δίχως κανείς να θέλει να πιάσει “τα κάρβουνα από τη φωτιά” .
Στρουθοκαμηλίζουν οι υπεύθυνοι στις πρόσφατες Ευρωπαϊκές Οδηγίες που αφορούν την Ιχνηλάτηση Καπνικών καθώς και στο Μητρώο καταστημάτων Λιανεμπορίου.

Έχουν πετάξει προς το παρόν στον κάλαθο των αχρήστων έτοιμο Σχέδιο Νόμου του Τέως Υπουργού Επικρατείας κ. Νικολούδη Π. , διότι έβαζε τα πράγματα στη θέση τους και εναρμονιζόταν πλήρως με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες .
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή ακόμη δεν έχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ.
Έχουμε φτάσει στον Νοέμβριο 2015 ψάχνουμε ισοδύναμα αλλά κανείς και από την σημερινή Συγκυβέρνηση δεν τολμάει να θίξει το Λαθρεμπόριο Καπνικών και γενικά να βάλει μία τάξη στο Δίκτυο Διανομής.
Η μείωση Φορολογίας Καπνοβιομηχανικών Προϊόντων είναι Μονόδρομος!!!
editorial2Δεν μπορεί να έχεις ως μέλος της Ε.Ε. την υψηλότερη φορολογία στα Καπνικά και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο ποσοστό στο Λαθρεμπόριο Καπνικών.
Δεν μπορεί να έχεις μισθούς πρώην Ανατολικής Ευρώπης και να απαιτείς αύξηση τιμών στα τσιγάρα. Αυτά τα δύο “πάνε πακέτο “ όταν θέλεις να λέγεσαι σοβαρή Χώρα.
Πάρτε παράδειγμα βιοτικό επίπεδο σε όλες τις Χώρες του κόσμου σε σχέση με τις τιμές των τσιγάρων . Όλοι γνωρίζουν ότι το κόστος παραγωγής ενός πακέτου τσιγάρων είναι κάτω από 0,10 cents του Δολαρίου

editorial3Δεν μπορεί να “στήνεις Νόμους “ στην Κολομβία των Βαλκανίων για απελευθέρωση αγοράς των Καπνικών όταν άλλα λένε οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ)

Δεν μπορεί ο Λιανέμπορος Καπνικών να συνθλίβεται στην μέγγενη συμφερόντων Καπνοβιομηχανιών , όταν κοντράρεται με την κάθε Μνημονιακή Κυβέρνηση για ιδίων όφελος.
Δεν μπορεί καμία Κυβέρνηση να μην προστατεύει τα συμφέροντά της όσο αφορά τα Έσοδα από τον Ε.Φ.Κ. καθώς και αυτούς που δουλεύουν εμμέσως για την είσπραξη των φόρων ( Λιανεμπόριο Καπνικών ).

Δεν μπορεί όταν είσαι Αντιπολίτευση να ασχολείσαι με το θέμα, να κατανοείς, να υποστηρίζεις , να βλέπεις το δίκαιο των αιτημάτων και μόλις γίνεις Κυβέρνηση να στρουθοκαμηλίζεις και να ξεχνάς.
editorial10
Εδώ και 2 μήνες το Συνδικάτων Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής έχει κάνει αίτημα συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη και η δικαιολογία της αναβολής είναι πάντα μία και στερεότυπη ...λόγω φόρτου εργασίας...

Η εναρμόνιση της Χώρας μας με τις Ευρωπαϊκές Νομοθεσίες όσο αφορά Φορολογία Καπνικών, κατοχύρωση βιώσιμων ποσοστών για το Λιανεμπόριο καθώς και Νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος του Περιπτερούχου – Καπνοπώλη στα Ευρωπαϊκά πρότυπα είναι πάγιο αίτημα και απαίτησή μας!!!

editorial4Οι λόγοι του Δημοσίου Συμφέροντος Υγείας των καταναλωτών αλλά και οι εισπράξεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης υπέρ Ελληνικού Δημοσίου είναι στην κορυφή της ατζέντας μας με το Υπουργείο Οικονομικών .
Περιμένουμε απαντήσεις και θέσεις, όχι μόνο από την Συγκυβέρνηση, αλλά από όλα τα πολιτικά κόμματα για αυτό το θέμα.
Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός...
Υ.Γ. Όσοι επιθυμούν να διαβάσουν άρθρα και να βρουν στοιχεία που αφορούν τον Κλάδο μας ,




Δούκας Γεώργιος
Πρόεδρος Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής.
ΠΗΓΗ: www.spekamila.gr www.synpeka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου