Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Εκδότης - Μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της "Ελληνορθόδοξης Συμμαχίας")

http://ellinorthodoxisymmaxia.blogspot.gr/2015/08/blog-post_43.html

Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Εκδότης - Μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της "Ελληνορθόδοξης Συμμαχίας"

Να λοιπόν που είμαστε εδώ! Ξεκινήσαμε, σε πείσμα των καιρών και παρά τις τεράστιες δυσκολίες που προϋποθέτει ένα τέτοιο εγχείρημα: Να υπάρξει, επιτέλους, ένα αμιγώς ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ πολιτικό σχήμα που θα αγωνιστεί για την Πίστη και την Πατρίδα μας!

Οι συνθήκες στη χώρα μας, είναι αυτές που όλοι μας βιώνουμε: Κρίση και πολιτική αστάθεια, που συμπληρώνεται από ένα χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα, παντελώς απαξιωμένο στα μάτια του Λαού και ευρισκόμενο σε πανικό, από την επικείμενη καταστροφή του. Αυτό το ξέρουν καλά οι διαπλεκόμενοι του κοινωνικοπολιτικού κατεστημένου, γι' αυτό και φροντίζουν να "σπρώχνουν" τον κόσμο σε άλλες λύσεις, δήθεν...επαναστατικές και "αντισυστημικές", στην πραγματικότητα όμως απόλυτα ελεγχόμενες από τους ίδιους!

Μέσα σε αυτό το διαμορφωθέν σκηνικό, οι φωνές σύνεσης δεν ακούγονται. Η οργή και η τυφλή αγανάκτηση κυριαρχούν. Πιθανόν να υποβόσκουν και εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις. Αυτό άλλωστε θέλουν και οι υπαίτιοι της κρίσης, να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας, προκειμένου εκείνοι να δραπετεύσουν!

Ε, λοιπόν, ΟΧΙ! Αρνούμαστε να παραδεχθούμε πως όλα χάθηκαν. Πως η Πατρίδα μας τελείωσε κι εμείς, οι πολίτες της, απλά πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχθούμε τον όποιο δυνάστη μας!

Γι' αυτό λοιπόν, αποφασίσαμε ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ. Να αφήσουμε επιτέλους τα λόγια και τις ανώφελες επισημάνσεις και να κάνουμε το χρέος μας ως Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί, εμποδίζοντας το αμαρτωλό σύστημα που θέλει να καταστρέψει τη χώρα και να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας.


Έτσι, δημιουργήσαμε την ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Για να εκφραστούν συγκροτημένα οι επιδιώξεις μας στον πολιτικό στίβο. Για να πάψουμε να είμαστε θεατές και παθητικοί δέκτες. Για να μοιάσουμε έστω και λίγο στους προγόνους μας, που πολέμησαν Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος!

Μας ρωτούν πολλοί: "Γιατί Ελληνορθόδοξη Συμμαχία; Τι ακριβώς επιδιώκετε;"

Απαντάμε:

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ, γιατί είμαστε Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί! Δεν ντρεπόμαστε να το πούμε, ίσα - ίσα το φωνάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ, διότι θέλουμε να αγωνιστούμε για την Πατρίδα μας, την Θρησκεία μας. Στόχος μας είναι η προάσπιση της Οικογένειας, των Παραδόσεων, των Αξιών και των Αρχών που γέννησε αυτός ο τόπος και που σήμερα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ, γιατί για μας η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι απλά ένα συστατικό του Έθνους. Ούτε κάτι το παρωχημένο ή φολκλορικό. Αλλά η ΖΩΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ, αυτή για την οποία έχυσαν το αίμα τους μυριάδες Μαρτύρων, εκείνη που κοσμούν οι πολυπληθείς της Άγιοι, Όσιοι και Γέροντες.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ, διότι σε αυτό τον Αγώνα δεν περισσεύει κανείς! Καλούμε τους πάντες να συμμετάσχουν ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς, εφόσον σέβονται την έννοια της Ελληνορθοδοξίας. Δεν θεωρούμε εαυτούς αλάνθαστους, ούτε ζητάμε αξιώματα. ΠΡΩΤΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ, τελευταίοι εμείς!

ΣΥΜΜΑΧΙΑ, γιατί η χώρα μας έχει ανάγκη από Ενότητα και Ομόνοια. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με τα ψευτοδιλήμματα, τις διχαστικές ξενόφερτες ιδεολογίες, τα κομματικά διευθυντήρια, τον διχασμό και την καχυποψία! Αν δεν καταφέρουμε έστω και τώρα να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, είμαστε υπόλογοι σε Θεό και ανθρώπους γι' αυτή την αδράνεια!

Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν ήρθε για να είναι ένα ακόμα κόμμα. Γεννήθηκε για να αρθρώσει Λόγο Ελληνικό και Ορθόδοξο, που θα συνοδεύεται από τις αντίστοιχες πράξεις.

Γι' αυτό και σας καλούμε όλους να ανταποκριθείτε στο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ Προσκλητήριο και να πυκνώσετε τις γραμμές της Παράταξής μας!

"Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς, αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμε την Επανάσταση", έλεγε ο μεγάλος Αρχιστράτηγος της Επανάστασης του '21, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Με αυτή την "τρέλα", αυτή την ορμή και μαχητικότητα, σας ζητώ να μας στηρίξετε σε αυτή την προσπάθεια!

Για να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας. Για να μπορούμε να κοιτάζουμε στα μάτια τα παιδιά μας. Για να λεγόμαστε Έλληνες και Ορθόδοξοι...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου