Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Σου κατάσχεσαν μισθό και σύνταξη οι Τράπεζες; Μάθε τι πρέπει να κάνεις.

Μετά από καταγγελίες πολιτών  για  παρακράτηση από τις τράπεζες μισθών και συντάξεων ,  ο Γραμματέας  για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης του ΙΝΚΑ /Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος κ. Φώτης Αλεξόπουλος απέστειλε Επιστολή – Δελτίο Τύπου   σε όλα τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες  για τις ενέργειες που θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα  ώστε να μην επαναληφθεί το ίδιο πρόβλημα .
Όσο πιο γρήγορα ο  πολίτης   προχωρήσει στην παρακάτω διαδικασία  , τόσο το καλύτερο για αυτόν , αφού όσο  συνεχίζεται το capital control  θα αντιμετωπίζει κάθε μήνα το ίδιο πρόβλημα δηλώνει ο κ. Αλεξόπουλος .

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
Φίλες , Φίλοι
Κατά την συνέχιση του capital controls από το πιστωτικό σύστημα δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας που είχαν συνδέσει τον λογαριασμό μισθοδοσίας &συντάξεως έχουν σοβαρό πρόβλημα αφού τα χρήματα τους παρακρατούνται από τις τράπεζες  .
Είμαι κάθετος στο γεγονός ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει οι Τράπεζες να προσχωρούν σε δεσμεύσεις μισθών και συντάξεων  , όμως οι τράπεζες δυστυχώς λειτουργούν ανεξέλεγκτα και θεωρούν τον εαυτό τους ως κυβερνήτη αυτής της χώρας .
Τώρα στο δια ταύτα: Τι μπορεί να κάνει ο πολίτης πάνω σε αυτό το θέμα ?
Αφού διαπιστώσει ότι έχει γίνει παρακράτηση πάει στο πλησιέστερο κατάστημα της τράπεζας που έχει τον λογαριασμό μισθοδοσίας του  και βγάζει ένα νέο – παράπλευρο βιβλιάριο καταθέσεων με νέο IBAN όπου και ζητά από τον αρμόδιο υπάλληλο( Δάνειων & Πιστωτικών καρτών)  να το καταχωρήσει στο δάνειο του αποδεσμεύοντας τον παλιό λογαριασμό (  Μισθοδοσίας & Σύνταξης)  . Αν υπάρχει ήδη  βιβλιάριο καταθέσεων της ιδίας τράπεζας απαιτεί από τον υπάλληλο να δεσμεύεται από εδώ και στο εξής το ΙΒΑΝ του συγκεκριμένου βιβλιάριου για τα δάνεια του προς την Τράπεζα .
 Στην συνέχεια  καταθέτει μια αίτηση αντιλογισμού  ζητώντας τα παρακρατηθέντα χρήματα του  .
Η Αίτηση αντιλογισμού συντάσσεται απλά και εύκολα  από τον πολίτη και απευθύνετε προς την τράπεζα   .
 Η Αίτηση αφού κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα της τράπεζας ,  μέσα σε 7 εργάσιμες ημέρες θα σας έχουν ειδοποιήσει να πάτε να πάρετε τα χρήματα σας  και  να βάλετε( απλώς)  μερικές υπογραφές  στα παραστατικά για το  συγκεκριμένο χρηματικό ποσό  ενώπιον του Υπαλλήλου .
Από την επόμενη μηνιαία καταβολή μισθού η σύνταξης δεν θα έχετε κανένα απολύτως  πρόβλημα  .
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι για οποιαδήποτε διευκρίνιση  μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 11711 η 2103632443 του ΙΝΚΑ /Γ.Ο.Κ.Ε ,  αλλά και στο κινητό μου 6942915786 .
Με εκτίμηση
Φώτης .Ν. Αλεξόπουλος
Αθήνα 31/7/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου