Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ: Παράλληλοι βίοι; (Tου πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)

Οκτώβριος του 1981. «Θρίαμβος» του ΠΑΣΟΚ που υποσχόταν να «τρελάνει τον Ήλιο» και να «διώξει την ΕΟΚ»!
Μας έφερε στη χρεωκοπία και στην ηθική εξαθλίωση και εξαχρείωση. Ιανουάριος 2015. Μέσα σ’ ένα εξαθλιωμένο, οικονομικά και πολιτικά, ελληνικό λαό, «Θριαμβεύει» εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, που του υποσχέθηκε να «ζαλίσει τις Αγορές», να «καταργήσει την ανεργία», να «μειώσει τη φτώχεια», και να «ακυρώσει το χρέος» και να «τιμωρήσει τους κλέφτες»!
Τότε, όπως και τώρα, ο ίδιος λαός, αυτός ο φαύλος λαός, χόρευε στους δρόμους! Τότε θεοποίησε τον «χαρισματικό» Ανδρέα τώρα κάνει τον ίδιο για τον Αλέξη! Ψάχνει Μεσσίες, γιατί αρνείται να γίνει αληθινός λαός. Φοβάται να σκέπτεται και ν’ αναλαμβάνει ευθύνες. Απεύχομαι να έχει την ίδια κατάληξη!
 
Αθήνα 02/04/2015
 
To ποτάμι και ο κολασμός των ενόχων
«Εκλάπτηκα» (το κανονικό είναι εξεπλάγην) όταν άκουσα στην πρόσφατη συζήτηση της Βουλής – έτσι θα την αποκαλώ προς το παρόν – τον αρχηγό του να τάσσεται κατά των Εξεταστικών Επιτροπών και την τιμωρία των κοινωνιοκτόνων και εθνοκτόνων πολιτικάντηδων, που ευθύνονται ποικιλοτρόπως για τα όσα έκαναν σε βάρος της πατρίδος.
Τόλμησε να μας πει, ο πλουσιοπάροχα αμειβόμενος δημοσιογράφος του σάπιου συστήματος, ότι η τιμωρία ισοδυναμεί με την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής! Πρόκειται για μια χυδαία θεωρία και πρακτική την οποία καταπολέμησε ο γράφων επί τρείς δεκαετίες και μάλιστα γράφοντας χωρίς δεκάρα (τον παραπέμπω π.χ. στο άρθρο μου: «Η «ποινικοποίηση» της πολιτικής και η ασυνέπεια των πολιτικών» («Πολιτικά Θέματα» της 13-5-1994 και: «Η «πολιτική σκευωρία» ως πολιτική – ηθική και ποινική ασυδοσία» («Πολιτικά Θέματα», της 6-10-1995).
Αν γίνει δεκτή η πολιτικά χυδαία άποψη του εν λόγου βουλευτού – τέτοιοι βουλευτές, τέτοιοι ψηφοφόροι – θα συνεχίσω ν’ αποκαλώ τη «Βουλή» μπορντέλο, οπερέτα, δημόσιο πτυελοδοχείο, πλυντήριο σκανδάλων και άλλων τέτοιων κοσμητικών επιθέτων! Περιμένω! Τα παπαγαλάκια τι λένε;
 
Αθήνα 02/04/2015

Πολιτικές υποθήκες:
Γκαίτε: “Δεν ήρθαμε στη γη για να λύσουμε προβλήματα αλλά για να θέσουμε νέα’’
Γκαίτε: ‘’Η αξιοπρέπεια του ανθρώπου ισούται με το μεγαλείο των θεών”
Μ.Ράσσελ: “Οι πλειοψηφίες, κατά κανόνα, ποτέ δεν είχαν δίκαιο”
Μαρξ: “Ένας άγιος σκοπός που χρησιμοποιεί άτιμα μέσα γίνεται άτιμος σκοπός”
Πλάτων: “Όποιος δεν δέχεται κριτική είναι ακάθαρτος”
Μαρξ: “Απόλυτος ομοφωνία σημαίνει πειθαρχία πτωμάτων
Αριστοτέλης: “Πολίτης είναι ο μετέχων κρίσεως και Αρχής”
Παπαγαρυφάλλου Ελευθερία: “Πολίτη, ψυχή της πολιτείας και κινητήρια δύναμη της ιστορίας, έξω απ’ τα δόντια τη γνώμη σου να λες σε βασιλιάδες και κάθε λογής διαφεντευτές”
Ε.Φρομ: “Αν δεν υπήρχε η μειοψηφία, οι άνθρωποι θα ζούσαν στην εποχή των Σπηλαίων”
Γκάιμπελς: “Πολιτική είναι η τέχνη που καθιστά δυνατά και όσα φαίνονται αδύνατα”.
Αυτή η χυδαιότητα εφαρμόστηκε. Καιρός, σιγά, σιγά, να εξαλειφθεί.
Πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου