Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΙΝΚΑ: Για το Χαράτσι ο Υπουργός ζήτησε αναβολή

ΙΝΚΑ-ΔΤ-541/27.04.2015
  
Στις 23-04-2015 προσήλθαμε για να συζητηθεί και στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η απόφαση της Συλλογικής Αγωγής του ΙΝΚΑ κατά των ΔΕΗ και Δημοσίου για το χαράτσι.
Ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους κος Ψυχογιός ζήτησε αναβολή της συζήτησης για το λόγο ότι δεν έχει προλάβει να διαβουλευτεί με τον Υπουργό Οικονομίας για την υπόθεση, που αφορά 6,5-7 δις ευρώ και, πώς ένεκα της σοβαρότητας της υπόθεσης θα ήθελε χρόνο διαβούλευσης, κατά την άποψή μας δε και προφανώς, για το εάν συμψηφιστούν τα ποσά αυτά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή πως θα επιστραφούν.
Το ΙΝΚΑ ζήτησε δια των Νομικών Συμβούλων μας κ.κ. Γιάννη Μυταλούλη και Γιώργου Κόκκα Δικηγόρου εκπροσώπου και Προέδρου του Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας, όπως και ο Παρεμβαίνων αρμοδίως Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, να συζητηθεί η υπόθεση.
Πέραν αυτών, αφού το Δικαστήριο απεφάσισε την αναβολή της συζήτησης για 19-11-2015, ελπίζουμε στην εν λόγω διαβούλευση να αποφασιστεί το πώς μπορεί να γίνει ο συμψηφισμός, ή η επιστροφή των χρημάτων για το ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι).
Πιστεύουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ως αντιπολίτευση τότε το 2011 είχε χαρακτηρίσει ορθά, όπως αποφάσισε και το Δικαστήριο, το ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι) παράνομο –άδικο- καταχρηστικό,  και αφού το ΙΝΚΑ δικαιώθηκε στο σωστό δρόμο διεκδίκησης επιστροφής των χρημάτων σε όσους πλήρωσαν το χαράτσι το 2011-2012, θα ανταποκριθεί μέχρι την νέα δικάσιμο ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η διαδικασία επιστροφής ή συμψηφισμού των επιστρεπτέων ποσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου