Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Οι δύο κάρτες του πολίτη που πρέπει να πολεμήσουμε.

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2015/03/blog-post_843.html


ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ
π.Διονύσιος Ταμπάκης
Πρέπει ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί να είμαστε εναντίον κάθε μορφής απολυταρχισμού και στέρησης της ανθρωπίνης Ελευθερίας, την οποία μας  χάρισε ο Χριστός ακριβοπληρώνοντας με το Πανάγιον Αίμα Του επάνω στον Σταυρό.



Άλλωστε όπως αναφέρει και ο Απ.Παύλος «Ου δε το Πνεύμα Κυρίου εκεί ελευθερία» (Β' Κορ. Γ' 17). Το οποίο διαβάζεται και αντιστρόφως «όπου ελευθερία αληθινή εκεί και η παρουσία του Αγίου Πνεύματος»

Πρέπει λοιπόν ,λίγο φιλότιμο αν έχουμε απέναντι στον Ιησού Χριστό να αντισταθούμε σε κάθε μορφή εγκλεισμού και στέρησης της πνευματικής ελευθερίας μας όπως και για την κάρτα του Πολίτη που είναι αρχή ωδινών.

Δυστυχώς όμως βλέπω μετά από την 20 χρονη  Ιερατική μου εμπειρία πως η απουσία της εν Χριστώ απλότητας και ελευθερίας μέσα στον θρησκευτικό ό χώρο δίνει και παίρνει . Ενώ ο Απ.Παυλος φωνάζει «τιμῆς ἠγοράσθητε· μὴ γίνεσθε δοῦλοι ἀνθρώπων».(Α΄Κορινθ.ζ΄,23)

Πρέπει λοιπόν μαζί με τον αγώνα μας κατά της κάρτας του Πολίτη να διώξουμε παράλληλα και την κάρτα του Πολίτη  που έχουμε στην νοσούσα πνευματικότητά μας, διαφορετικά δέρουμε εις αέρα.

Με σεβασμό
π.Διονύσιος Ταμπάκης - Ναύπλιον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου