Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Αντικοινωνική συμπεριφορά φαρμακοποιών (Πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)

--Αντικοινωνική συμπεριφορά φαρμακοποιών
--Νέος κύκλος διαρρήξεως βόθρων

Αντικοινωνική συμπεριφορά φαρμακοποιών.
Στις 14 Νοεμβρίου, κατέθεσα ιδίοις χερσίν ένα υπερασπιστικό κείμενο σε οκτώ φαρμακεία της γειτονιάς μου (περιοχή Μεσογείων). Το κείμενο είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο με δική μου πρωτοβουλία και διάθεση χρόνου για την αυτοψία της λειτουργίας των φαρμακείων. Οι άνθρωποι του ΟΟΣΑ διέδιδαν στα ραδιόφωνα, ότι: «Για να βρεις φαρμακείο στην Ελλάδα περπατάς χιλιόμετρα». Ψεύδος τερατώδες. Έκανα αυτοψία στη γειτονιά μου και προέκυψε ότι σε περιμετρική απόσταση 600 μέτρων λειτουργούσαν οκτώ φαρμακεία.Μετά την ανάρτηση του κειμένου, έβγαλα φωτοτυπίες, και το ενεχείρησα στους φαρμακοποιούς, τους οποίους δεν γνώριζα. Κατέθεσα το κείμενο και έλεγα: «Σε αφορά», έχοντας επισυνάψει και την κάρτα μου με διεύθυνση και τηλέφωνο.Κανείς και καμία δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν ένα τηλέφωνο και να πουν: «πως σου ήρθε η ιδέα να κάνεις κάτι που εμείς δεν σκεφθήκαμε;». ίσως νόμιζαν ότι θα ήθελα κανένα πουρμπουάρ! Ανθρωπάκια. Πόσο δίκαιο είχα όταν εδώ και 12 χρόνια έγραψα το κείμενο: «Αυτόν τον σάπιο λαό ποιος θα τον αγοράσει;» (βλ. «Πολιτικά Θέματα», της 3-10-2003). Όποιος έχει τη δυνατότητα ας στείλει τούτο το κείμενο στο Σύλλογο φαρμακοποιών.Χρειαζόμαστε τα φαρμακεία της γειτονιάς! Θέλουν να τα καταργήσουν.

Αθήνα 08/01/2015
Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
(Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων)
-Για επικοινωνία πατήστε το λινκ της επιτροπής.

Νέος κύκλος διαρρήξεως βόθρων
Όταν το σάπιο πολιτικό σύστημα τολμήσει να ξύσει την κρούστα του, ανακαλύπτει μπουμπούκια πολιτικά με εξωχώριες επιδόσεις και πιτσικαρισμένους λογαριασμούς. Είναι γνωστό ότι για τέσσερις δεκαετίες αμύνεται, γλιστρά, συσκοτίζει, αποπροσανατολίζει, κωλυσιεργεί και παίζει το ρόλο της στρουθοκάμηλου. ΔΕΝ θέλει να μάθει. Δεν τολμά ν’ αγγίζει τη διαφθορά που οργιάζει στους κόλπους του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αν τολμήσει να ξύσει την πέτσα θ’ αναπηδήσουν τέρατα και σημεία, που θα οδηγήσουν στηναυτοκατάρρευσή του. Θα είναι η θηλιά που θα οδηγήσει στο ξήλωμά του, όπως έγραφα εδώ και δέκα πέντε χρόνια στο άρθρο μου: «Η θηλιά ως βρόγχος του συστήματος» («Πολιτικά Θέματα», 8-12-2000). Έγραφα τότε ότι οι Ηρακλείς του βοθροποιημένου συστήματος μόλις άρχιζε η διάρρηξη κάποιου πολιτικού βόθρου έσπευδε να τον τσιμεντάρει. Από τότε είχαμε ελάχιστες βοθροδιαρρήξεις, τις οποίες το σύστημα δεν μπόρεσε να τσιμεντάρει.Αυτούς τους οποίους «θυσίασε» προσωρινά δεν μίλησαν περιμένοντας να βγουν από τα σίδερα. Έτσι είναι η συμφωνία!
Για να δούμε αν τώρα, με το νέο κύκλο βοθροδιαρρήξεων, θα μπορέσει να τις τσιμεντάρει; Για να δούμε, τι θα δούμε, αν αντέξουμε και δεν πάθουμε ασφυξία από τη βρωμιά και τη μπόχα. Θα ήταν τερατώδες, από κάθε άποψη, να προβεί ξανά και ξανά σε ημίμετρα, εφαρμόζοντας την πολιτικά και κοινωνικά ανήθικη θεωρία της «πολιτικής σκευωρίας», την οποία καταπολέμησα πριν από πολλά χρόνια. (βλ. π.χ. «Η «ποινικοποίηση» της πολιτικής και το ανεύθυνο των πολιτικών», στα «Πολιτικά Θέματα», 20-10-1991 και «Η πολιτική σκευωρία ως πολιτική, ηθική και ποινική ασυδοσία» στα ίδια, της 6-10-1995). Τρείς δεκαετίες το ίδιο τροπάριο όχι της Κασσιανής αλλά της συγκάλυψης! Ο πεινασμένος λαός απαιτεί «βραχιόλια» περισσότερα βραχιόλια και εδώλια, περισσότερα εδώλια.

Αθήνα 08/01/2015
Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
(Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων)
-Για επικοινωνία πατήστε το λινκ της επιτροπής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα
 θέματα, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Επιτροπής. (http://ethnikonthematon.blogspot.gr)


Μια εξήγηση του γράφοντος
Γράφω: Για να υπενθυμίζω στους εναλλασόμενους εξουσιαστές ότι δεν είμαι πολιτικός Αυστραλοπίθηκος.
Για να θυμίζω τη μνήμη εκείνων που θυσιάστηκαν άδικα για την Ελλάδα, που πρόδωσαν οι σύγχρονοι Εφιάλτες. Γιατί η σιωπή σημαίνει συνενοχή και έγκριση.
Πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου