Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ήττα Τσίπρα θα είναι η εκλογή ΠτΔ. (του Πέτρου Χασάπη)

http://hassapis-peter.blogspot.gr/2014/12/blog-post_88.html
Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας έχουν ρίξει όλες τις δυνάμεις τους, προκειμένου να μην συγκεντρώσει η κυβέρνηση τους 180 βουλευτές για να εκλέξει ΠτΔ. Τυχόν λοιπόν εκλογή θα είναι καθαρή αποτυχία τους.
Αυτή την περίοδο η μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου, περνάει
την χειρότερη στιγμή της πολιτικής ζωής της.  Διαψεύδονται όλα τα σχέδιά της, δέχεται με κατεβασμένα τα χέρια κάτω όλες τις εντολές της τρόϊκας, ακυρώνει νόμους που ψήφισε, εισάγει την Ελλάδα σε τρίτο μνημόνιο, παρακαλάει την τρόϊκα να επιστρέψει και ταπεινώνει διεθνώς ολόκληρο το ελληνικό έθνος.
Αν με αυτή την τραγική για την κυβέρνηση συγκυρία, καταφέρει και από πάνω να συγκεντρώσει 180 βουλευτές και εκλέξει ΠτΔ, πού σημαίνει απόλυτη ψήφος εμπιστοσύνης, αυτό θα είναι πλήρης ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει το αντίθετο.
Όμως, αν τώρα η κυβέρνηση καταφέρει να ξεπεράσει τον κίνδυνο κατάρρευσής της, τότε είναι απόλυτα βέβαιο πως θα φτάσει άνετα μέχρι τον Ιούνιο του 2016 και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει από τώρα, τις συνθήκες που θα επικρατούν τότε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως οι τότε συγκυρίες να είναι απαγορευτικές για την Αριστερά να ανέβει στην εξουσία.
Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή ο κ. Τσίπρας έχει διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εκλέξει ΠτΔ, αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα αρχίσει αμέσως η απογοήτευση του λαού στο πρόσωπό του κ. Τσίπρα και η εσωτερική αμφισβήτησή του. Ή τώρα ή ποτέ λοιπόν για τον κ. Τσίπρα.
ΥΓ. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να αναμετρηθεί με την μνημονιακή κυβέρνηση μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες του πολιτικού συστήματος και όχι μέσα από τη δημιουργία ενός ανατρεπτικού λαϊκού κινήματος. Θα δούμε λοιπόν αν θα του βγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου