Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΤΡΕΜΕΙ για Νεκρούς η Κυβέρνηση των ΑΝΙΚΑΝΩΝ! Καθυστερημένη Επιχείρηση Διάσωσης- ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ για τους Επιβάτες του Σαπιοκάραβου της ΑΝΕΚ- Όλες οι Εξελίξεις… (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ Μakeleio.gr)

http://www.makeleio.gr/?p=241587
1488888

Ώρες αγωνίας και επιχείρηση διάσωσης με δυσμενείς συνθήκες και αβέβαιη κατάληξη για τη σωτηρία εκατοντάδων ανθρώπων που επέβαιναν στο φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό Norman Atlantic με την έντονη κακοκαιρία απέναντι, είναι αυτή την ώρα σε πλήρη εξέλιξη.

Δείτε όλες τις εξελίξεις (συνεχής ενημέρωση)

ΜΑΚΕΛΕΙΟ-ΦΩΤΟ :ΠΛΩΤΟ “ΦΕΡΕΤΡΟ” ΤΗΣ ΑΝΕΚ ΘΑΛΑΣΣΟΔΕΡΝΕΙ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΜΕ 450 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΕΜΒΟΥΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΖΙ-ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ-ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Στην περιοχή έχει φτάσει ένα ιταλικό περιπολικό σκάφος και ένα αεροπλάνο. Δίπλα στο Νorman Αtlantic βρίσκονται επτά παραπλέοντα πλοία. Επίσης, αποστέλλονται από ελληνικής πλευράς έξι ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο C-130, ενώ στην περιοχή καταπλέει και η φρεγάτα Ναυαρίνος. Τα παραπλέοντα πλοία επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό κλοιό για να περιορίσουν την θαλασσοταραχή και να διευκολύνουν την επιχείρηση εκκένωσης.
1420

Το πλοίο φλέγεται-Άνθρωποι στη θάλασσα-Επιχείρηση διάσωσης άμεσου κινδύνου-Αποκοιμήθηκε η ελληνική κυβέρνηση-ΤΡΕΜΕΙ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ

Οι πρώτες εικόνες από το φλεγόμενο πλοίο είδαν το φως της δημοσιότητας από την ιταλική τηλεόραση. Όπως γίνεται αντιληπτό οι εγκλωβισμένοι επιβάτες διατρέχουν πολύ μεγάλο κίνδυνο.
Πάντως από το πρωί αναγνώστες επισημαίνουν ότι ότι υο ΥΕΝ λέει συνεχή ψέμματα για τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή, υπερβάλλοντας για τα καιρικά φαινόμενα προσπαθώντας να ρίξει το φταίξιμο στον καιρό για οποιαδήποτε δική της αδράνεια.

Εκλιπαρούν οι επιβάτες του Norman Atlantic: «Σώστε μας!»

Πανικός και φόβος επικρατεί στο φλεγόμενο πλοίο του Norman Atlantic, καθώς επιβάτες ταλαιπωρημένοι και εξουθενομένοι δυσκολευονται ακόμα και να ανασάνουν.«Είμαστε έξω. Έχουμε ξεπαγιάσει. Το καράβι ακόμα καίγεται. Τα πατώματα βράζουν…» ανέφερε ο Γιώργος Στυλιαράς, επιβάτης του Norman Atlantic, μιλώντας στο Mega, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον καπνό.
«Τα καράβια δεν μπορούν να μας πάρουν, έχει πολύ καιρό» τόνισε ο κ. Στυλιαράς και συμπλήρωσε: «Μας ενημέρωσαν ότι σε μια ώρα θα έρθει ρυμουλκό να μας ρυμουλκήσει αλλά δεν ξέρω αν αντέξουμε εμείς μια ώρα…».
Ο επιβάτης του πλοίου σημείωσε ότι στο κατάστρωμα εκτός των άλλων βρίσκονται μικρά παιδιά και γέροι άνθρωποι.
1452

150 επιβάτες έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής το Norman Atlantic

Το επιβατηγό πλοίο «Νόρμαν Ατλάντικ» με σημαία Ιταλίας, πλέει σε διεθνή ύδατα, 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών, σύμφωνα με το λιμενικό, και μεταφέρει 411 επιβάτες, 55 άτομα πλήρωμα και 222 οχήματα, κυρίως φορτηγά.
Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα, με προορισμό την Ιταλία, μέσω Ηγουμενίτσας, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ απο ιταλικό όμιλο και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.
Μέχρι τώρα 150 επιβάτες έχουν εγκαταλείψει σύφωνα με πληροφορίες το πλοίο υποβοηθούμενοι από τις ελληνικές και τις ιταλικες αρχές.

Μία φρεγάτα και ένα ακόμη ελικόπτερο στην επιχείρηση διάσωσης

1233333

Δείτε την ανακοίνωση που έβγαλε η ΑΝΕΚ LINES για το Norman Atlantic

Ανακοίνωση της ANEK LINES
«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο “NORMAN ATLANTIC” της εταιρείας “VISEMAR di Navigazione S.R.l.”, ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε την δρομολόγια γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα.
Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου από το πλήρωμα του πλοίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες ιταλικές και ελληνικές αρχές. Η εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεότερη πληροφορία.»

Έτσι είναι το πλοίο όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά (ΒΙΝΤΕΟ)


ΔΕΙΤΕ τις πρώτες φωτογραφίες από την προσπάθεια εκκένωσης του Norman Atlantic-Άνθρωποι στη θάλασσα (ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου