Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Πώς θα γίνει ο κόσμος μας αν...."

από e-mail


 

Αγαπητές φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί,
Σας γνωρίζουμε ότι το ΚΕΔΕ συνεργάζεται με το Ελληνικό τμήμα του «Κόσμου χωρίς πολέμους & βία" και το  Δίκτυο Σχολείων για τη μη-βία. 
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας αυτής, σας προωθούμε υλικό για ένα πολύ όμορφο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2014-2015 με τίτλο: "Πώς θα γίνει ο κόσμος μας αν...."
Ο Κόσμος χωρίς πολέμους και βία και το Δίκτυο Σχολείων για τη μη-βία είναι στην διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη.
Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι :

Μαριλένα Λιβανού
+30 6932 967285
Κεντρικά Γραφεία:
Ερμού 64, Αθήνα 10551

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο τόσο σημαντικό έργο σας.
Με βαθύτατη εκτίμηση,
Φωτεινή Σιάνου
Συντονίστρια Προγραμμάτων ΚΕΔΕ


...............................................................................................................................................................................



 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΝ…»


Σε συνέχεια της επιτυχημένης υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Προσωπικότητες και Αγώνες της μη- Βίας», «Ο Πλούτος της διαφορετικότητας» και η διοργάνωση βιωματικών σεμιναρίων «Η μη-βία: το διαβατήριο για το μέλλον» κατά το σχολικά έτη 2012-2013 & 2013-2014, η ομάδα του Δικτύου Σχολείων για τη μη-βία της Αθήνας προτείνει για το τρέχον σχολικό έτος ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο της θεματoλογίας προγραμμάτων αγωγής υγείας και συγκεκριμένα στο θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα-Δημοκρατία».

Το προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2014-2015 έχει τίτλο
«Πώς θα γίνει ο κόσμος μας αν…»
όπου οι μαθητές καλούνται να οραματιστούν ένα αύριο, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έχουν κατακτηθεί και εδραιωθεί.

• Α) Επισυνάπτεται στο παρόν το σχέδιο δράσης του προγράμματος που περιλαμβάνει: το σκοπό, τους επιμέρους στόχους, τη διάρκεια του προγράμματος, το προτεινόμενο υλικό, την περιγραφή του προγράμματος και την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης μετά το τέλος του προγράμματος που θα παρουσιαστούν τα έργα και οι δράσεις των παιδιών.

• Β) Επισυνάπτεται στο παρόν η Φόρμα Αίτησης που βασίζεται στο ενδεικτικό σχέδιο υποβολής προγράμματος της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ (πρόγραμμα αγωγής υγείας σχολικού έτους 2014-2015 )που αφορά τη στοχοθεσία του προγράμματος – τη μεθοδολογία και τη διαθεματική προσέγγιση, με σκοπό τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να υποβάλουν το πρόγραμμα στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, χωρίς όμως να είναι δεσμευτική.

• Γ) Επισυνάπτονται 30 πρωτοσέλιδα (από το έτος 2020-έως το έτος 2049) της εφημερίδας «Αλληλεγγύη», σε μορφή PDF με φωτογραφικό υλικό για το κάθε έτος, με τις θετικές ειδήσεις από το μέλλον και οι μαθητές με «εργαλείο» τα ανθρώπινα δικαιώματα προσκαλούνται να επιλέξουν ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και να οραματιστούν και να δημιουργήσουν καλλιτεχνικές εικόνες (εικαστικά, λογοτεχνία, χορός, θέατρο, μουσική, κινηματογράφος) μιας μελλοντικής ελεύθερης και ειρηνικής κοινωνίας .


Για τη διευκόλυνση και την ενημέρωση των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό :

α. Θα δοθεί πλούσιο συνοδευτικό υλικό σε κάθε εκπαιδευτικό που επιθυμεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα.

β. Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του προγράμματος τη Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στο κεντρικό γραφείο του «Κόσμου χωρίς πολέμους & βία» και του «Δικτύου σχολείων για τη μη-βία» Ερμού 64 Μοναστηράκι και ώρα 18.00. Εναλλακτικά μπορεί να πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση στο σχολείο του εκπαιδευτικού ή των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό.

γ. Θα υπάρχει διαρκής στήριξη από το Δίκτυο Σχολείων για τη μη-βία στους εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα καθώς και καταληκτική έκθεση – εκδήλωση με το παραγόμενο υλικό σε κεντρικό χώρο του Δήμου Αθήνας στις αρχές Μαΐου.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι-εκπαιδευτικοί που θέλουν να υλοποιήσουν το παραπάνω πρόγραμμα να το δηλώσουν επίσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@kosmosxorispolemous.gr

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος του «Κόσμου χωρίς πολέμους & βία» και μέλος της Ομάδα Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του «Δικτύου Σχολείων για τη μη-βία» Αθήνας.

Μαριλένα Λιβανού
+30 6932 967285
210 2026626


Κεντρικά Γραφεία:
Ερμού 64, Αθήνα 10551



"Ο Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία (ΚΧΠΒ) είναι ένας διεθνής οργανισμός αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ που εργάζεται για τον τερματισμό των πολέμων, την εξάλειψη της βίας σε κάθε μορφή (φυσική, φυλετική, οικονομική, θρησκευτική, του φύλου, σεξουαλική, ψυχολογική κλπ.) και τη δημιουργία μιας παγκόσμιας συνείδησης της μη-βίας. Εμπνέεται από τη φιλοσοφία του Νέου Ανθρωπισμού, που τοποθετεί τον άνθρωπο ως κεντρική αξία κι απασχόληση.
Η μεθοδολογία δράσης μας είναι βασισμένη στην Ενεργή Μη-βία και περιλαμβάνει καμπάνιες εκπαίδευσης κι ευαισθητοποίησης, δράσεις πολιτικής ανυπακοής, δημιουργικές -ειρηνικές- διαμαρτυρίες (όπως οι "Αόρατοι") και συντονισμένες δράσεις σε διαφορετικά μέρη.
Στην Ελλάδα ομάδες του ΚΧΠΒ σε 5 πόλεις προωθούν τον Αφοπλισμό, την Εκπαίδευση στη Μη-βία, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Ηθική Οικονομία. Παράλληλα καθιερώνουμε θεσμούς, όπως ο Διεθνής Διαγωνισμός Φωτογραφίας "Ειρήνη είναι..." υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γ.Γ. Νέας Γενιάς, το ετήσιο Φεστιβάλ «Εν δράσει, η δύναμη της Μη-βίας» και τα Ανθρώπινα Σήματα Ειρήνης και Μη-βίας, που προωθούν την κουλτούρα της μη-βίας.
Εντάχθηκε στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ το 2009. Επίσης από το 2012, αποτελεί μέλος των ΜΚΟ με συμβουλευτικό χαρακτήρα στο ECOSOC του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου