Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Δύο περιοδικά (Πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)

Δύο περιοδικά
Μέσα στην πληθώρα των εντύπων, τα οποία κατακλίζουν την Ελλάδα είναι και τα δύο διμηνιαία περιοδικά, με τα οποία συνεργάζεται ο γράφων δημοσιεύοντας κείμενα χωρίς να πάρει ποτέ ούτε μια δεκάρα και συνεπώς μπορεί να τα συστήσει. Το πρώτο φέρει τον τίτλο: «Ηλιαία» με έκδοση τον άνθρωπο του Τύπου και των εντύπων τον Μιχάλη Κύρκο του οποίου ο χαλκέντερος δημοσιογράφος και πατέρας του Κώστας εξέδιδε για δεκαετίες το εβδομαδιαίο περιοδικό «Πολιτικά Θέματα», με τα οποία επίσης συνεργάστηκε ο γράφων. Από το τελευταίο τεύχος του Ιουνίου σημειώνω μερικά από τα θέματά του: Το άρθρο του εκδότη με θέμα: «Λαϊκή συσπείρωση, η μόνη απάντηση στον λαϊκισμό» - Το άρθρο του Τ. Αλεξόπουλου: «Η κοινοβουλευτική δημοκρατία πάσχει από έλλειψη τρίτου πόλου» - το άρθρο του εν Γενεύη εδρεύοντος Ν. Καλογερόπουλου: «Το Ανατολικό Ζήτημα και η σχέσις του με την Ελλάδα» - το άρθρο της Μ. Καρδαμίτση: «Πλατωνικοί διάλογοι στον 20ο αιώνα» – το άρθρο του γράφοντος: «Η αυταπάτη της λαϊκής κυριαρχίας στην τοπική Αυτοδιοίκηση» - το άρθρο του Γ. Τσιαπλέ: «Η πρόσληψη της άλωσης του 1204 στη μεταβυζαντινή λογοτεχνία». Φυσικά τα κείμενα δεν τελειώνουν εδώ, γιατί στις 46 σελίδες του υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα. Κλείνοντας να σημειώσω ότι στο τεύχος καταγράφεται η κίνηση του βιβλίου, με σχετικές βιβλιοπαρουσιάσεις και η τακτική κριτική του θεάτρου από τον Π. Τακόπουλο. Το δεύτερο περιοδικό είναι το «Ελληνόραμα» με εκδότη τον Νίκο Πετρόπουλο, ο οποίος είναι και εκδότης του «Κάδμου» με έδρα τη Θε
​σ
/νίκη.
Το περιοδικό συντάσσεται με την ευθύνη του ιστορικού ερευνητού Κώστα Σπίνου και την αρχισυνταξία του ιστορικού – φιλόλογου Αντώνη Αντωνάκου. Από τα περιεχόμενα του τευχ. Ιουνίου σημειώνω: Το άρθρο του Α. Αντωνάκου: «Η δυστυχία του να είσαι μισέλληνας» - Το άρθρο του καθηγητού του Παν/μίου του Καΐρου Ι. Φουρτούνα: «Τζάουχαρ Αλ Ρούμι. Ο άγνωστος Έλληνας ιδρυτής του Καίρου» - το άρθρο του εκπαιδευτικού Α. Στάμου: «περί παιδείας και εκπαιδεύσεως» -το άρθρο του ιστορικού Σ. Καργάκου: «Λυπητερός προβληματισμός για την κατάντια μας» - το άρθρο του στρατιωτικού Χ. Μηνάγια: «Οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» - το άρθρο του ιστορικού ερευνητού Γ. Λεκάκη: «Πόσα τελικά χρωστά η Γερμανία;» - το άρθρο του δημοσιογράφου –συγγραφέως Κ. Βελόπουλου: «Η Ευρώπη κλονίζεται» - το άρθρο του διδασκάλου – θεολόγου Δ. Νάτσιου: «Όσοι Έλληνες, όσοι ζωντανοί αντισταθείτε». Φυσικά στις 110 σελίδες του υπάρχουν και πλείστα όσα άλλα κείμενα, μαζί με βιβλιοπαρουσιάσεις από τον Α. Αντωνάκο και την ενδιαφέρουσα στήλη: «Στήλη Στηλιτεύουσα» του ιδίου και του Ν. Ζαΐρη.
Τηλεφωνική επικοινωνία:
Ηλιαία: 210-7218421
Ελληνόραμα: 210-3838068


​​
Αθήνα,
​02/10/
2014
Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
(Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων)
-Για επικοινωνία πατήστε το λινκ της επιτροπής.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα
 θέματα, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Επιτροπής. (http://ethnikonthematon.blogspot.gr)


Μια εξήγηση του γράφοντος
Γράφω: Για να υπενθυμίζω στους εναλλασόμενους εξουσιαστές ότι δεν είμαι πολιτικός Αυστραλοπίθηκος.
Για να θυμίζω τη μνήμη εκείνων που θυσιάστηκαν άδικα για την Ελλάδα, που πρόδωσαν οι σύγχρονοι Εφιάλτες. Γιατί η σιωπή σημαίνει συνενοχή και έγκριση.
Πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου