Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Μέγα σκάνδαλο με ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και Γιώργο Κουρή

http://www.flogasport.net/2014/10/skandalo-megatonwn-sto-etap-mme.html


Σκάνδαλο μεγατόνων κλονίζει το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τον ασφαλιστικό φορέα συνταξιοδότησης των δημοσιογράφων!

Θύτης ο δήθεν εξυγιαντής του πολιτικού σκηνικού της χώρας Γιώργος Κουρής και θύματα οι 30 και πλέον δημοσιογράφοι της ιστορικής εφημερίδας «Φίλαθλος» και άλλοι τόσοι και περισσότεροι της «Αυριανής» που παραμένουν σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής των οφειλομένων από την εταιρεία ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ, η οποία εξέδιδε τα δύο φύλλα.

Το θέμα έχει ως εξής: Από τις πρώτες μέρες της επίσχεσης εργασίας, ο Γιώργος Κουρής είχε θεωρήσει τους εργαζομένους του «Φίλαθλου» ως παραιτημένους. Το ΕΤΑΠ ΜΜΕ αναγνώρισε κάποιο διάστημα ενσήμων στους δημιοσιογράφους της εφημερίδας, άλλους εννέα μήνες, άλλους έναν χρόνο, ανάλογα με το διάστημα του μισθολογίου δίνοντάς τους μάλιστα αντ' αυτού (του Κουρή) κάποιο επίδομα το οποίο βαπτίστηκε «επίσχεσης».

Στη συνέχεια, το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, το δημόσιο αυτό ασφαλιστικό ταμείο, σταμάτησε να απαιτεί, ως όφειλε, από την ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ τις εισφορές των συγκεκριμένων εργαζομένων που «επιδοτήθηκαν» αποδεχόμενο ουσιαστικά τον ισχυρισμό του εκδότη ότι παραιτήθηκαν.

Την ίδια ώρα οι περισσότεροι από αυτούς έχουν στα χέρια τους τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων για την καταβολή των οφειλομένων, οι οποίες δεν εκτελούνται ποτέ από την ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ, που συνεχίζει και λειτουργεί ανενόχλητη, παρά το γεγονός ότι έχει πάψει να εκδίδει κάποιο φύλλο.

Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ εξακολουθεί να δέχεται λίστες ασφαλιζομένων από την ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ, από τους οποίους έχουν εξαιρεθεί παράνομα και παράτυπα όλα τα ονόματα των εργαζομένων από τις εφημερίδες «Αυριανή» και «Φίλαθλος» που εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής των οφειλομένων.

Μιλάμε για σκάνδαλο μεγατόνων που αφορά έναν ΔΗΜΟΣΙΟ ασφαλιστικό φορέα και καταδεικνύει τις πλάτες που γίνονται στους καρχαρίες των media.

Ο βασικός όρος για την ασφάλιση εργαζομένων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σύμφωνα με τον κανονισμό του ταμείου είναι πως η εταιρεία που ασφαλίζει είτε εκδίδει κάποια εφημερίδα, είτε έχει ένα ραδιοφωνικό σταθμό ή, κανάλι. Η ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ, λοιπόν, δεν έχει τίποτα από αυτά, οπότε το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αποδέχεται παρανόμως τις λίστες ασφαλιστικών εισφορών από την συγκεκριμένη εταιρεία, μονάχα με 10 ονόματα ασφαλιζομένων.

Συν τοις άλλοις, ο Γιώργος Κουρής δεν έχει πληρώσει ΠΟΤΕ το ΕΤΑΜ-ΜΜΕ γι' αυτές τις ασφαλιστικές εισφορές. Ο εκδότης χρωστάει πάνω από 1εκ. ευρώ, όμως το ταμείο των δημοσιογράφων εξακολουθεί να αποδέχεται την εταιρεία του και ουσιαστικά να την πληρώνει από τις τσέπες του ελληνικού λαού!

Ενός λαού τον οποίο επικαλείται κάθε τόσο ο Γιώργος Κουρής για τα βάσανα που περνάει από την κυβέρνηση και την τρόικα, ενώ την ίδια ώρα εκείνος είναι ο χειρότερος όλων! Γνωστά είναι βέβαια όσα έγιναν και στην υπόθεση με τους εργαζομένους του ALTER, οι οποίοι κέρδισαν τουλάχιστον την ένδικη διαμάχη τους σε σχέση με την κάλυψη των ενσήμων μέσω πτώχευσης της ΑΕ που είχε ιδιοκτησιακά το κανάλι με βασικό μέτοχο τον Γιώργο Κουρή. 

Αν υπάρχει ακόμα κράτος δικαίου θα πρέπει άμεσα να παρέμβει κάποιος εισαγγελέας, αν υπάρχει κανείς να τα βάλει με τον Γιώργο Κουρή, για να διατάξει έλεγχο από ορκωτούς λογιστές στο αρχείο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ για να διαπιστώσει και από μόνος του όλα τα παραπάνω, όπως και στο λογιστήριο της ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά στην οδό Δήμητρος 31 στον Ταύρο. Εκεί, όπου εκδίδονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εφημερίδες «Αυριανή» και «Φίλαθλος», οι οποίες τώρα έχουν αντικατασταθεί με τα «μαγικά Κουρή» από την πολιτική εφημερίδα kontranews και το κακέκτυπο filathlos.gr.

Τα δύο media, βέβαια, εκδίδονται από άλλες εταιρείες, η πρώτη από την ΚΟΝΤΡΑ ΙΚΕ και το δεύτερο από την εταιρεία ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΙΚΕ, η οποία αρχικά είχε δημιουργηθεί για την επανέκδοση του φύλλου. Θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες περι του θέματος, αλλά και σχετικά και με την στάση της ΕΣΗΕΑ σε όλη την διάρκεια του αγώνα των εργαζομένων δημοσιογράφων του «Φίλαθλου» και της «Αυριανής» κυρίως της νομικής της υπηρεσίας, η οποία δεν έκανε καν το αίτημα πτώχευσης της εταιρείας ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ εκ μέρους των εργαζομένων όπως της είχε ζητηθεί επειδή «δεν καταφέραμε να βρουμε οικονομικά στοιχεία της εταιρείας».

Ο μοναδικός φορέας που έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μέχρι στιγμής είναι ο ΕΔΟΕΑΠ που προς τιμήν της διοίκησής του εξακολουθεί να ασφαλίζει όλους τους δημοσιογράφους της ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ ανεξαιρέτως στον κλάδο υγείας, κι εκείνους δηλαδή που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. 

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Κουρής συνεχίζει να το παίζει εκδότης, αλλά και καναλάρχης, αφού είναι το αφεντικό στο Kontra Channel και εκδίδει την kontranews. Kάθε Σαββατοκύριακο, βέβαια, πηγαίνει στην Κεφαλονιά για να χαίρεται τα σπίτια και τα χωράφια του που τα έχει μπόλικα.

Σύμφωνα, όμως, με την προϊστάμενη της νομικής υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ, οι εργαζόμενοι της Αυριανής και του Φίλαθλου δεν μπορούν να διεκδικήσουν τίποτε από όλα αυτά, διότι η εταιρεία στην οποία τυπικά παραμένουν εργαζόμενοι είναι περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ).

Ευτυχώς για τους ταλαιπωρημένους εργαζομένους της ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ, οι αποφάσεις βγαίνουν από δικαστές και όχι από δικηγόρους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου