Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση κατάργησης του Αβάτου του Αγίου Όρους! (γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος)

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2014/08/blog-post_3.html

ΥΠΟΠΤΟΣ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΟΣΩΝ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΦΗΜΕΣ - ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ

Εδώ και δυο μέρες, δεχόμαστε συνεχώς μηνύματα αγωνίας από αναγνώστες που "ενημερώθηκαν" από το απαράδεκτο δημοσίευμα του "Ορθόδοξου Τύπου" περί δήθεν κατάργησης του Αβάτου του Αγίου Όρους, "όπως αποφάσισε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών"! Κατανοούμε την αγωνία όλων, αλλά πρέπει να διευκρινίσουμε ότι:

- Το Π.Σ.Ε δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα για το αν θα καταργηθεί ή όχι το Άβατον του Άθω. Άλλο τι θέλει, άλλο ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει.

- Για να καταργηθεί το Άβατον, πρέπει ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους, κάτι που δεν είναι καθόλου απλό να γίνει αφού πρέπει να συμφωνήσουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Ελληνικό Κράτος και η Ιερά Κοινότητα της Αθωνικής Πολιτείας.

- Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι Αγιορείτες μοναχοί να δεχθούν κατάργηση του Αβάτου: Ακόμα και να το σκέφτονταν, θα είναι τέτοιες οι αντιδράσεις του πιστού λαού που θα αναγκαστούν σε άτακτη υποχώρηση.

- ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η εν λόγω "είδηση" εκπορεύεται από μοναχό της Μονής Εσφιγμένου, ο οποίος "έμαθε" (από ποιον άραγε;;;) τι...αποφάσισε το Π.Σ.Ε και κατόπιν το δημοσίευσε στο περιοδικό τους "Άγιος Αγαθάγγελος ο Εσφιγμενίτης"! Για τέτοια...αξιοπιστία μιλάμε!

- Και καλά αυτός, όπως και ολόκληρη η Αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες φαντασιοπληξίες - φαιδρότητες: Πέρυσι, τέτοια εποχή, διέδιδαν πως "τον Οκτώβριο έρχεται ο Πάπας στο Άγιον Όρος"!!! Αλλά η πάλαι ποτέ έγκυρη και μαχητική εφημερίδα "Ορθόδοξος Τύπος", γιατί αναδημοσίευσε ελαφρά τη καρδία αυτές τις γελοίες φήμες, αναστατώνοντας όλους τους Ορθοδόξους; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ; Να αναπαράγει ψέματα που στοχεύουν στη διάλυση του Αγίου Όρους; Μήπως τελικά αντί για "Ορθόδοξος" είναι...αντίχριστος τύπος;;;

Καλούμε όλους τους πιστούς να μην δίνουν βάση σε τέτοια ψευδή δημοσιεύματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παρά τις οικουμενιστικές ατασθαλίες του Πατριαρχείου, την εκκοσμίκευση πολλών Μητροπόλεων και τις "μεταπατερικές" α-θεολογίες, το Άγιον Όρος παραμένει βράχος ακλόνητης της Ορθόδοξης Πίστης που κανένα Π.Σ.Ε δεν μπορεί να μετακινήσει!

Ιδιαίτερη δε προσοχή απαιτείται στους προβοκάτορες ("εκκλησιαστικές" εφημερίδες και ιστοσελίδες) που διασπείρουν τέτοιες ανυπόστατες φήμες: Είναι οι χειρότεροι πολέμιοι της Εκκλησίας μας! Με τον "μη κατ' επίγνωσιν" ζήλο τους, ουσιαστικά στρώνουν το χαλί στους αντίχριστους και τους οικουμενιστές! Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατασκανδαλίζουν τους πιστούς με ψέματα, ενώ δίνουν αφορμές στους χριστιανομάχους να βγάζουν τη χολή τους και να υβρίζουν για πολλοστή φορά την Πίστη μας!
Ελπίζουμε να μετανοήσουν και να μην σπέρνουν ζιζάνια μη σεβόμενοι τίποτα, ούτε το Περιβόλι της Παναγίας, λίγες μέρες πριν την μεγάλη Εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου