Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Η αλήθεια για τον Σάντος


http://www.antinews.gr/ANTISPORTS/i-alitheia-gia-ton-santos/


Το ποιος είναι ο Σάντος το δείχνουν τα αποτελέσματά του. Βρίσκεται από το 2001 στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια ως προπονητής της Εθνικής έχει καταφέρει πολύ σημαντικά επιτεύγματα.
Αχ βρε αθάνατη ελληνική γκρίνια και μιζέρια. Που ακόμη και τις επιτυχίες τις μετατρέπεις σε τσακωμούς και άσχημο κλίμα, σε μίζερες καταστάσεις και σε απαξίωση μιας συνολικής προσπάθειας.
Το ίδιο έγινε και με την Εθνική ομάδα και τον προπονητή της, Φερνάντο Σάντος. Από το πρωί χθες βούιζαν τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι για τον άκομψο τρόπο που έφυγε από τη Βραζιλία. Έφυγε μόνος του, χωρίς να χαιρετήσει τους παίκτες και με προφανή δυσφορία, έλεγαν τα τσακάλια της δημοσιογραφίας. Μείζον θέμα για την Ελλάδα και αίφνης η επιτυχία μετατράπηκε σε γκρίνια για τον τρόπο που έφυγε ο Σάντος από την Εθνική. Πολλοί κατέκριναν τον Πορτογάλο προπονητή γιατί έφυγε για την πατρίδα του χωρίς να παρευρεθεί στο αποχαιρετιστήριο δείπνο των παικτών προς τιμήν και του αρχηγού, Γιώργου Καραγκούνη.
Στη συνέχεια βγήκε ο ίδιος και είπε ότι η ΕΠΟ του είχε βγάλει εισιτήρια αμέσως μετά το ματς, υπονοώντας ότι τον ξαπόστειλαν μια ώρα αρχύτερα. Όπως δήλωσε ο Πορτογάλος, μετά τη λήξη του αγώνα με την Κόστα Ρίκα πήγε στα αποδυτήρια, αγκάλιασε έναν-έναν τους ποδοσφαιριστές και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία για τη συνέχεια, ενώ τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχαν. Το επιβεβαίωσαν και οι ποδοσφαιριστές.
Μετά, σύμφωνα με τον Πορτογάλο τεχνικό, εμφανίστηκε ο Τάκης Φύσσας και του πρότεινε να μείνει, υπογραμμίζοντας ότι θα αλλάξουν τα εισιτήρια. Ο Σάντος ωστόσο, όπως υποστηρίζει, αισθάνθηκε ως αποδιοπομπαίος τράγος και το γεγονός ότι του είχαν βγάλει τα εισιτήρια τον έκανε να θέλει να φύγει από την αποστολή.
Ο Σάντος δήλωσε στον Φύσσα ότι ήταν πολύ στεναχωρημένος που του έκλεισαν αμέσως εισιτήριο, δείχνοντάς του ότι δεν ήθελαν να μείνει με τους παίκτες για λίγες ώρες ακόμα.
Η ΕΠΟ, διά του προέδρου της, Γιώργου Σαρρή, απαντά ότι ο Σάντος έφυγε μόνος του και πως είχε βγάλει εισιτήρια και για μετά το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, αν αποκλειόταν η Εθνική. Ο Σαρρής δήλωσε άγνοια για την κίνηση του Σάντος και τόνισε ότι το έμαθε, μόλις τον είδε στα αποδυτήρια να αποχαιρετά τους παίκτες.
Κι όλα αυτά γιατί; Επειδή είχε ραγίσει το γυαλί νωρίτερα, όταν αποφασίστηκε το διαζύγιο με τον Σάντος και επελέγη ο Ρανιέρι; Ποιος ξέρει κι ούτε έχει καμιά σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο πρωταγωνιστής της όποιας επιτυχίας σημείωσε η Εθνική στη Βραζιλία έφυγε με τον τρόπο που έφυγε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα ασχολούμαστε μ’ αυτό κι όχι με την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το ποιος είναι ο Σάντος το δείχνουν τα αποτελέσματά του. Βρίσκεται από το 2001 στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια ως προπονητής της Εθνικής έχει καταφέρει πολύ σημαντικά επιτεύγματα.
Η Ελλάδα με τον Σάντος έχει δώσει 48 ματς, έχει νικήσει 25 ματς κι έχει ηττηθεί μόνο επτά φορές. Από αυτές οι τέσσερις ήταν σε επίσημα ματς, δύο φορές στο «Euro» από Τσεχία με 2-1 και Γερμανία με 4-2, από τη Βοσνία με 3-1 στα προκριματικά του Μουντιάλ, από την Κολομβία 3-0 στη Βραζιλία, από την Κόστα Ρίκα στα πέναλτι και δύο σε φιλικά ματς, από τη Ρουμανία με 1-3 και από τη Νότια Κορέα τον Μάρτιο με 0-2. Σ’ αυτό το τελευταίο ματς ο Σάντος έχασε ένα μοναδικό ρεκόρ, να μην ηττηθεί η Ελλάδα για τέσσερα χρόνια σε εντός έδρας αγώνα, είτε επίσημο, είτε φιλικό. Συνολικά έχει 18 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες στα επίσημα παιχνίδια.
Μπορεί να μην πήρε κανένα ευρωπαϊκό όπως ο Ρεχάγκελ αλλά κατάφερε να συνεχίσει τις επιτυχίες μ’ αυτή την ομάδα. Μια ομάδα που εκπροσωπεί ένα πλήρως απαξιωμένο ελληνικό ποδόσφαιρο, βουτηγμένο στη λάσπη της καφρίλας του οπαδισμού, των στημένων και των παραγόντων που κάνουν κουμάντο.
Τι να λέμε τώρα; Ότι γίναμε ποδοσφαιρική υπερδύναμη; Όχι βέβαια, μια μικρή ομάδα είμαστε, από μια μικρή χώρα που προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατηθούμε στον αφρό. Και το έχουμε καταφέρει τα τελευταία δέκα χρόνια χάρη σε δύο ξένους προπονητές που πήραν ένα συνονθύλευμα παικτών και τους έχουν κάνει ομάδα. Για το αν είναι καλός προπονητής Σάντος ή ο Ρεχάγκελ ας μιλήσουν άλλοι. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί ως χώρα είναι γιατί να έχουμε αναγάγει σε εθνικό σπορ τη μιζέρια και την απαξίωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου