Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Απίστευτο: Ανακοίνωση υπέρ του Μαρινάκη έβγαλε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αθωώνοντάς τον χωρίς δίκη!!!


http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2014/07/0.html

Εδώ και καιρό επισημαίνουμε - με αποτέλεσμα ύβρεις και απειλές από ανώνυμους - τις «παρέες» του Μητροπολίτη Σεραφείμ με τον Μαρινάκη και άλλους «πατριώτες» και «Χριστιανούς»: Από την ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ του Πειραιώς στην υποψηφιότητα Μώραλη στον Δήμο Πειραιά, μέχρι τις καταγγελίες για διανομή ψηφοδελτίων του σε Ιερούς Ναούς της περιοχής, φωνάζουμε πως είναι απαράδεκτη η στάση ενός Ιεράρχη που βγάζει συνεχώς πύρινες ανακοινώσεις για πλείστα όσα θέματα, αλλά φροντίζει ταυτόχρονα όχι απλώς «να τα έχει καλά» με ισχυρούς εφοπλιστικούς και άλλους κύκλους, όχι απλώς να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική, αλλά - ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ - να βγάζει δικαστικές αποφάσεις αθώωσης (!!!) παριστάνοντας τον...συνήγορο του Μαρινάκη σε μία βρώμικη υπόθεση που είναι σε εξέλιξη!!!

Γεγονός είναι πάντως πως η νέα παρέμβαση του κ. Σεραφείμ υπέρ του κ. Μαρινάκη έγινε μετά την έγκλισή του από τις δικαστικές αρχές για σωρεία εγκληματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία και άλλα αδικήματα, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ.

Όπως επί λέξη αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο, προκύπτουν οι κάτωθι ενδείξεις: ο πρόεδρος και οι στενοί συνεργάτες του, στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδος του, προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών της Αθήνας, όπου περιλαμβάνεται σωρεία επιβαρυντικών στοιχείων για τον κ. Μαρινάκη, που προέρχονται -μεταξύ άλλων- και από παρακολούθηση τηλεφώνων.


Διαβάστε αναλυτικά το αποκαλυπτικό δικαστικό έγγραφο


ΜΕΡΟΣ 1ο


ΜΕΡΟΣ 2ο


ΜΕΡΟΣ 3ο


ΜΕΡΟΣ 4ο



Η δήλωση του μητροπολίτη Πειραιώς έχει ως εξής:

Ἀπό τήν ἐνασχόληση μέ ἀνακριτικά καθήκοντα ἀρκετά χρόνια στήν Ἐκκλησιαστική Δικαιοσύνη, ἔχω τήν δυνατότητα νά ἐκφράσω δημόσια τήν γνώμη μου ἀναφορικά μέ τήν παρανόμως δημοσιοποιηθείσα πρόταση τοῦ Ἀντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικῶν ’Αθηνῶν καθ’ ὅ μέρος ἀφορᾶ αὐτή στόν Πρόεδρο τῆς ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιῶς καί ἐκλεγέντα πρῶτο Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιῶς κ. Βαγγέλη Μαρινάκη ἀναφέρων ὅτι εἶναι ἀτεκμηρίωτη καί χωρίς οὐσιώδη στοιχειοθέτηση καί κατά ταῦτα ἀποβαίνει ἕωλος, ἀβάσιμος καί ἀνεπέρειστος.

Ὅσον ἀφορᾶ στούς δημοσιοποιηθέντας διαλόγους πού φέρονται δῆθεν ἐμπλέκοντας τόν κ. Μαρινάκη δέν ἔχουν καμμία ποινική ἀξιολόγηση.

Ἑπομένως ὅλη αὐτή ἡ ἀπαράδεκτη ὑπόθεση ἀναφορικά μέ τόν Πρόεδρο τῆς ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εἶναι πομφόλυγα ἡ ὁποία ἐντός ὀλίγου χρόνου θά διαρραγῆ μετά κρότου.


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ: Από πότε ένας Μητροπολίτης αναλαμβάνει...συνήγορος ενός κατηγορούμενου;;; Πώς είναι δυνατόν να είναι τόσο σίγουρος ο κ. Σεραφείμ πως «όλα είναι ψέματα» και αδίκως κατηγορείται ο Μαρινάκης;;;


Διευκρινίζουμε πως εμείς δεν λαμβάνουμε καμία απολύως θέση στο ζήτημα των κατηγοριών: Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και ΑΝ είναι όπως τα λέει ο Πειραιώς, ο Μαρινάκης θα αθωωθεί. ΑΝ όμως οι κατηγορίες στοιχειοθετούνται, θα καταδικαστεί!


Προς τι λοιπόν αυτή η πρεμούρα του Σεβασμιωτάτου να βγάλει αθωωτική απόφαση (!!!) υπέρ του κατηγορουμένου;;;


Δεν συνιστά αυτό ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης;


Και τέλος πάντων, αυτό είναι το φλέγον (!!!) ζήτημα που απασχολεί τον κ. Σεραφείμ; Η υπεράσπιση του Μαρινάκη; Άλλα προβλήματα δεν έχει η Μητρόπολη Πειραιά;


(Δεν εννοούμε φυσικά την ανέγερση πενταόροφων, επταόροφων κτιρίων και υπόγειων πάρκινγκ σε Ιερούς Ναούς (!!!) που ζητούσε σε άλλη του επιστολή ο Επίσκοπος!!!)


Τελικά, ο ρόλος του Μητροπολίτη Σεραφείμ ποιος είναι; Η υπεράσπιση εφοπλιστών που πιθανώς να εμπλέκονται σε βρώμικες και κακουργηματικές υποθέσεις;


(Φυσικά δεν κρίνουμε τον...πατριωτισμό του Μαρινάκη, γι' αυτόν άλλωστε μπορείτε να βεβαιωθείτε πατώντας στην ιστοσελίδα της εταιρείας του, όπου υπερηφάνως μας αναφέρει πως ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!!!)


Καλά, δεν καταλαβαίνει ο Πειραιώς πως με αυτές τις απροκάλυπτες και άκαιρες παρεμβάσεις του δίνει πάτημα στους χριστιανομάχους και αντίχριστους να λένε ότι η Εκκλησία έχει τόσο στενό εναγκαλισμό με επιχειρηματικούς κύκλους που φτάνει στο σημείο να τους αθωώνει χωρίς να γίνει δίκη;;;


Ελπίζουμε ο - κατά τα άλλα αξιόλογος και μορφωμένος - Επίσκοπος Σεραφείμ να καταλάβει το λάθος του και να σταματήσει να διασύρει ολόκληρη την Ορθοδοξία με αυτές τις παρεμβάσεις του! Και να αφοσιωθεί στην Ποίμανση της πόλης και του λαού του Πειραιά, τηρώντας παράλληλα τα όσα λέει ο ίδιος:

Ὅμως ἡ Ἐκκλησία δέν κάνει πολιτική γιατί ἡ πολιτική προϋποθέτει κόμμα, δηλαδή κομμάτι, ἐνῶ ἡ Ἐκκλησία εἶναι καθολική, πού θά πεῖ γιά ὅλους καί γιά πάντα, ἰδιαίτερα δέ διά τούς διῶκτες Της.


(Πασχάλια Ποιμαντορική Εγκύκλιος 2014)


Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου