Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και τα παραμύθια του "Βήματος" ( πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)



-   Ο Ανδρέας Παπανδρέου και τα παραμύθια του "Βήματος"
-   Οι πολιτικάντηδες των Αθηνών
-   Ο Τ. Λοκ και ο Κανόνας "Salus Populi Suprema Lex esto"



Ο Ανδρέας Παπανδρέου και τα παραμύθια του "Βήματος"

Σε μια έκρηξη ειλικρίνειας, πολύ καθυστερημένης, ο εκδότης του "Βήματος" (φ. της 25/1/2014) αποφάσισε να πει κάποιες αλήθειες, η έλλειψη των οποίων μας έφερε εδώ που μας έφερε.
Να, λοιπόν, ο τίτλος του κυρίου άρθρου, με λόγο δωρικό:
"Να τελειώνουμε με τα παραμύθια",  στο οποίο διαβάζουμε και τούτη την μακιαβελλική ομολογία του Ανδρέα Παπανδρέου που είπε σε συνομιλητή του: "Σε είχα για αρκετά έξυπνο για να καταλάβεις ότι δεν πίστευα στα συνθήματά μου".
Χρόνια και χρόνια η "προοδευτική" εφημερίδα -τον Ιούλιο του 1965 την έκαψαν οι τότε αγανακτισμένοι- υποβοήθησε στην οικοδόμηση του πιο χυδαίου και του πιο διεφθαρμένου συμμοριακού πολιτικού συστήματος και από την άποψη αυτή οι πολιτικές της ευθύνες είναι κολοσσιαίες.
Τώρα, εν μέσω των ερειπίων και των φαντασμάτων που ψάχνουν τους κάδους των σκουπιδιών και για δικούς του λόγους, ο εκδότης τόλμησε να πει -με κομψό λόγο- αυτό που ο γράφων έγραφε εδώ και πολλά χρόνια και πολλές φορές χωρίς καμμία ανταπόκριση.
Αυτή, λοιπόν, η ομολογία του Ανδρέα Παπανδρέου δεν ήταν παραμύθι. Είναι πολιτική απάτη μεγάλης ολκής και μάλιστα εσκεμμένη. Που σημαίνει ιδιαζούσης βαρύτητας και ευθύνης τόσο ηθικής  και πολιτικής όσο και ποινικής.
Εδώ και δύο δεκαετίες ο γράφων αναδεικνύοντας το πελώριο αυτό ζήτημα που ονομάζεται υποσχέσεις των πολιτικών το ανέδειξε συνδυάζοντάς το με το "αδίκημα της εξαπάτησης του λαού", το οποίο ίσχυε στην Αθηναϊκή Δημοκρατία και βάσει του οποίου καταδικάστηκε σε θάνατο ο θρυλικός στρατηγός Μιλτιάδης, επειδή έδωσε υποσχέσεις στους Αθηναίους που δεν μπόρεσε να τηρήσει (βλ. το άρθρο μου: "Οι υποσχέσεις των πολιτικών ως αδίκημα εξαπάτησης του λαού" (στα "Πολιτικά Θέματα" της 9/7/1993).
Στο κείμενο εκείνο αποκάλυπτα και την κατά συρροή πολιτική απάτη του ιδρυτού του ΠΑΣΟΚ, που έδινε υποσχέσεις που δεν τηρούσε και πρότεινα την επαναφορά  του αρχαίου νόμου γι' αυτά τα αδικήματα. Σιωπή, σιωπή από παντού.
Στο έργο μου: "Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα" (εκδ. "Ergo", Αθήνα 2002), ο μακαρίτης Γεώργιος Ράλλης γράφει στον πρόλογο ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου εξαπάτησε τον ελληνικό λαό στο εθνικό θέμα των Αμερικανικών Βάσεων, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι ενώ η "κυβέρνησή μου αρνήθηκε να υπογράψει τη σχετική συμφωνία γιατί ήταν ασύμφορη" την υπέγραψε ο Α. Παπανδρέου.
Η έκπληξή μου -γράφει ο Ράλλης- "είχε και συνέχεια, καθώς το ΠΑΣΟΚ ισχυρίσθηκε ότι οι βάσεις φεύγουν (ενώ παρέμεναν άλλα πέντε χρόνια) και κάλεσε τους Αθηναίους να γιορτάσουν το "ξήλωμα" των Αμερικανικών Βάσεων, πράγμα που έγινε με μεγαλοπρεπείς φιέστες".
Αυτά έγραφε στο πιο πάνω έργο μου ο Γ. Ράλλης στις 20 Απριλίου 2001.
Ο Α. Παπανδρέου γνώριζε πολύ καλά -αυτό είναι δικό μου- ότι απευθυνόταν σε πολιτικούς Αυστραλοπιθήκους τους οποίους εξαπατούσε συνεχώς και εν γνώσει του. Ήτα ο μαέστρος της πολιτικής και εθνικής απάτης την οποία απολάμβαναν τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του και ο κόσμος του "Βήματος"!
Τώρα παριστάνουν τη μετανοούσα Μαγδαληνή.
Σημειώνω ότι τούτο το κείμενο θα σταλεί με e-mail στο "Βήμα" για σχολιασμό.


Αθήνα, 12/05/2014
Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου


Οι πολιτικάντηδες των Αθηνών

Φροντίζουν πάντα να λένε τα αντίθετα από ό,τι κάνουν και να κάνουν τα αντίθετα από ό,τι λένε.
Ερώτημα: Πως κα πότε θα απαλλαγούμε από αυτή την εθνική κατάρα;


Αθήνα, 12/05/2014
Ο αναζητών ψήγματα πολιτικής συνέπειας
πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου εκτός του
εκφυλισμένου "συνταγματικού τόξου"


Ο Τ. Λοκ και ο Κανόνας "Salus Populi Suprema Lex esto"

Άγγλος φιλόσοφος και πολιτικός στοχαστής και βασικός εκπρόσωπος του βρετανικού εμπειρισμού Τ. Λοκ (1632 - 1704), αναφερόμενος στον πιο πάνω κανόνα που σημαίνει: Η σωτηρία του λαού υπέρτατος νόμος των πάντων, έγραφε: "Είναι οπωσδήποτε τόσο δίκαιος, ώστε όποιος τον εφαρμόζει με ειλικρίνεια δεν μπορεί να υποπέσει σε επικίνδυνα λάθη" (βλ. το έργο του: "Δεύτερη Πραγματεία περί φύσεως", Αθήνα 1990, σελ. 208).
Αυτός ο πανάρχαιος ρωμαϊκός κανόνας όχι μόνο επιτρέπει αλλά και επιβάλει την επανάσταση όταν πρόκειται να σωθεί ο λαός που κινδυνεύει.
Πρόκειται για ένα παγκοσμίου ισχύος κανόνα των ανθρωπίνων κοινωνιών που δικαιολογεί την κατάλυση της κρατικής εξουσίας που δρα εναντίον τους.
Το ελληνικό Σύνταγμα στην παρ. 4 του άρθρου 120 κατοχυρώνει αυτό το δικαίωμα -υποχρέωση- του "κυρίαρχου" λαού ορίζοντας: "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".
Ετούτα τα χρόνια, σύσσωμη η ελληνική νομική επιστήμη, μεγάλο μέρος της Δικαιοσύνης και οι οιμωγές των λαϊκών στρωμάτων καταγγέλλουν την κυβέρνηση και την Τρόικα για άσκηση σατανικής βίας και παραβίασης του Συντάγματος.
Ο Άγγλος φιλόσοφος μας επιτάσσει και το Σύνταγμα προτρέπει: Λαέ ελληνικέ: Σήκω στους δρόμους να βρεις το δίκιο!


Αθήνα, 12/05/2014
Ο συνταγματικός πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου