Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Antinews: Ανασχηματισμός τον Ιούνιο και εκλογές το φθινόπωρο;

http://www.antinews.gr/POLITIKE/anasximatismos-ton-iounio-kai-ekloges-to-fthinoporo-/

Του Μάρκου Αυρήλιου

Ως πρώτο βήμα ενός συνολικού σχεδίου αλλαγών σε κυβέρνηση και κόμμα θεωρεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τις αναγκαίες «διορθωτικές αλλαγές για συγκεκριμένους τομείς».


Ως πρώτο βήμα ενός συνολικού σχεδίου αλλαγών σε κυβέρνηση και κόμμα θεωρεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τις αναγκαίες «διορθωτικές αλλαγές για συγκεκριμένους τομείς». Αυτό εν πολλοίς απαντά και στα σενάρια περί ανασχηματισμού, ο οποίος δεν θα γίνει, όπως μεταδίδουν από το Μέγαρο Μαξίμου με δημοσιογραφικούς, αλλά με πολιτικούς όρους.
Αυτό σημαίνει ότι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν αναμένονται τουλάχιστον τις επόμενες δυο εβδομάδες, διότι σε καμία περίπτωση ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να δώσει την αίσθηση ότι σύρεται από το ΣΥΡΙΖΑ και χαράζει στρατηγική με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται σίγουρο ότι θα προχωρήσει στις «διορθωτικές αλλαγές», αφενός, για να εκτονώσει την πιεστική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί και, αφετέρου, επειδή είναι επιβεβλημένο να γίνουν άμεσες αλλαγές σε συγκεκριμένους κυβερνητικούς τομείς.
Ο «δομικός ανασχηματισμός» θα πραγματοποιηθεί σίγουρα έως το τέλος Ιουνίου και αυτός θα δώσει την κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις φθινοπωρινές εκλογές, μετά τη λύση που θα δοθεί από τους πιστωτές στο θέμα του χρέους.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Πρωθυπουργού ο επικείμενος ανασχηματισμός θα αποτυπώσει τη «νέα πλειοψηφία» που έχει ανάγκη η χώρα που μπαίνει στη μεταμνημονιακή εποχή και χρειάζεται τη σύνθεση και τη συναίνεση. Ανεξαρτήτως των προθέσεων του Αντώνη Σαμαρά, το ζητούμενο για πολλούς είναι να μην γίνει «μισό βήμα».
Στις άμεσες προτεραιότητες του Πρωθυπουργού είναι τώρα να προχωρήσει σε αλλαγές στο κόμμα της ΝΔ. Κατά καιρούς έχει εκφράσει συχνά την άποψη ότι το κόμμα είναι «ο Μεγάλος Ασθενής», γεγονός που τον απασχολεί έντονα, και ότι αυτό πλέον πρέπει να αντιμετωπισθεί με σχεδιασμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου