Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Μάθημα του Ι. Δραγούμη για τους σημερινούς... προοδευτικούς δημάρχους (πολίτης Π.Α.Παπαγαρυφάλλου)

-   Η Ελλάδα πιγκ-πογκ της Ευρώπης!
-   Μάθημα του Ι. Δραγούμη για τους σημερινούς... προοδευτικούς δημάρχους



Η Ελλάδα πιγκ-πογκ της Ευρώπης!
Δηλώσεις επί δηλώσεων συγκρουόμενων και αλληλοαναιρούμενων κατακλύζουν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Πολιτικοί, πολιτικάντηδες και λαμόγια ευρωπαϊκού επιπέδου παίζουν με τις τύχες της Ελλάδας και του "κυρίαρχου" λαού. Άλλοι επαινούν τα "άλματα προόδου" της κυβέρνησης και άλλοι επισημαίνουν τον επερχόμενο οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο, όπερ και το πιο αληθές.
"Κυρίαρχε" ελληνικέ λαέ! Μας πηγαίνουν για αργό θάνατο, δια της μεθόδου της διολισθήσεως και της κυβερνητικής αισιοδοξίας!
Συ να κρίνεις σύμφωνα με το στομάχι σου και το τι συμβαίνει στην οικογένειά σου! Μην πιστεύεις τους εξ επαγγέλματος αισιοδόξους της εξουσίας. Αυτοί η δουλειά τους είναι να εξαπατούν (βλ. π.χ. το άρθρο μου: "Η εξουσία είναι πάντα αισιόδοξη" στην εφ. "24 Ώρες" της 19/7/1988). Το κείμενο εκείνο κατέληγε: "Όσο περισσότερο αισιοδοξεί η εξουσία, τόσο περισσότερο πρέπει ν' ανησυχεί η Ελληνική κοινωνία, στο βαθμό που το μπορεί και το αισθάνεται, γιατί η εξ επαγγέλματος αισιοδοξία δεν προσφέρει τίποτα το θετικό στη λύση των προβλημάτων. Από τότε πέρασε ένα τέταρτο του αιώνα αλλά οι κυβερνήσεις σε παραμυθιάζουν με το καταπότι της... αισιοδοξίας, την οποία ρουφάς ως ναρκωτικό!
Άντε, ρε "κυρίαρχε"! Χρησιμοποίησε κάποτε τη λογική και νιώσε τα όσα σε υποχρεώνουν να ζεις!
Αθήνα, 29/04/2014
Ο αντι-αισιόδοξος πολίτης Π.Α.Παπαγαρυφάλλου



Μάθημα του Ι. Δραγούμη για τους σημερινούς... προοδευτικούς δημάρχους
Ο "συντηρητικός" Ίων Δραγούμης - "Οι προοδευτικοί" και τα σκουπίδια! Το πολυδιάστατο, πολυεδρικό και δημιουργικό πνεύμα του πρωτοπόρου της εθνικής ιδέας και του Έθνους των Ελλήνων ξεκινούσε από τις πιο υψηλές ιδέες και αξίες και κατέληγε στα... σκουπίδια!
Γιατί τα γράφω αυτά; Τα γράφω από αφορμή των ομηρικών πολιτικών καυγάδων, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες ξεσπούν ανάμεσα στους πολιτικάντηδες, τους δήμους, τους κοινωνικούς φορείς και τους χρυσοκάνθαρους εργολάβους για το "εθνικό" ζήτημα των σκουπιδιών.
Οι... προοδευτικές δυνάμεις, χρόνια και χρόνια "ψάχνουν" λύση χωρίς να τη βρίσκουν, γιατί τους εμποδίζουν τα συμφέροντα!Είναι ένα κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα, το οποίο κατάντησε κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό απόστημα.
Κι όμως, είναι τόσο απλό, όπως πολύ λιτά και πολύ απλά το αντιμετώπισε ο Ίων εδώ και έναν αιώνα γράφοντας και τα εξής στο έργο του; "Ελληνικός Πολιτισμός" - "Δημόσια λουτρά φτηνότερα θα χτιστούν σε κάθε συνοικία και στα χωριά ακόμη. Το κάθε σπίτι στην πολιτεία θα έχει το λουτρό του. Οι δρόμοι θα λάμπουν, τα ουρητήρια δε θα βρωμούν, οι απόπατοι θα είναι υπέργειοι ποταμοί. Τα σκουπίδια θα καίγονται σε ορισμένα καμίνια έξω από τις πολιτείες, αφού ξεδιαλεχτούν τα χρήσιμα για τις διάφορες βιομηχανίες. Τα σφαγεία θα είναι σαν περβόλια και το κρότος θα είναι ταιριασμένο με την ανάγκη της δημιουργίας πολιτισμού" (συνοπτική παρουσίαση των έργων του I. Δραγούμη βλ. Κ.Χολέβα: "Ο Μακεδονολάτρης I. Δραγούμης", εκδ. "Πελασγός" - Ι. Γιαννάκενας - εκδ. Γ', Αθήνα 2013).
Αν ο Δραγούμης δεν είχε δολοφονηθεί το 1920 πόσοι Έλληνες γνωρίζουν στοιχειωδώς το έργο του Δραγούμη- και αν ήταν δήμαρχος Αθηναίων, είναι βέβαιο ότι η σημερινή βρωμιάρα πρωτεύουσα δεν θα ήταν έτσι αλλά όπως την τραγούδησε ο εθνικός μας βάρδος Κωστής Παλαμάς: "Διαμαντόπετρα στις γης το δαχτυλίδι".
Να προτρέψω τους εν ενεργεία και υποψηφίους δημάρχους να μελετήσουν το Δραγούμη το θεωρώ ανώφελο.
Αυτοί τα γνωρίζουν όλα, αφού στηρίζονται στην παχυλή τους άγνοια και... στο κόμμα!                       
Αθήνα, 29/04/2014 
Ο μελετητής του έργου του Δραγούμη 
πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου