Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Οδηγίες για την ασφάλεια των παιδιών μας στις παιδικές χαρές και τους παιδότοπους!

http://www.makeleio.gr/?p=87448


paidiki

Αρκετές φορές έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας ατυχήματα τα οποία έχουν συμβεί σε παιδότοπους και παιδικές χαρές.

Με αφορμή την τραγωδία της Κυριακής στο Λούνα παρκ του Ελληνικού το mothersblog κάνει μία καταγραφή των κανόνων ασφαλείας.
Πολλοί γονείς αναρωτιούνται κατά πόσο ασφαλή είναι τα παιχνίδια τα οποία βρίσκονται εκεί, ενώ έχουν φόβο μέσα τους μη τυχόν πάθει κάτι το αγγελούδι τους.
Εμείς σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό που καλό είναι να ακολουθήσετε ώστε η παραμονή σας σε έναν παιδότοπο ή μία παιδική χαρά να μην έχει παρατράγουδα.
• Καταρχήν προτού πάτε με το παιδί σας εκεί, καλό είναι να επισκεφθείτε το μέρος που θα επιλέξετε, μόνοι σας, προκειμένου να ελέγξετε την ποιότητα, την συντήρηση και την επικινδυνότητα των παιχνιδιών. Επιπλέον είναι σημαντικό να δείτε κατά πόσο ο χώρος αυτός είναι καθαρός. Υπάρχουν μέρη, συνήθως υπαίθρια, που οι κούνιες είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ τα φουσκωτά και οι τσουλήθρες είναι κακοσυντηρημένα.
• Κάθε παιχνίδι έχει την ηλικία του. Τι θέλουμε να σας πούμε; Ότι ανάλογα με την ηλικία που έχει το παιδί σας, υπάρχουν και τα ανάλογα παιχνίδια. Μπορεί το αγγελούδι σας να θέλει για παράδειγμα να ανεβεί σε κάποιο από αυτά που δεν είναι κατάλληλο για εκείνο. Εσείς θα πρέπει να είστε απόλυτοι σε αυτό το θέμα και να μην του πείτε «να ανεβεί» απλά και μόνο για να μην το δυσαρεστήσετε.
• Τα μάτια σας πρέπει να τα έχετε 14 όταν πηγαίνετε σε τέτοια μέρη. Ένα δευτερόλεπτο αρκεί για να ξεφύγει της προσοχής σας και να γίνει το κακό. Μπορεί σε κάποιους παιδότοτους να υπάρχουν άνθρωποι που προσέχουν για την ασφάλεια των παιδιών, εσείς όμως δεν θα πρέπει να αρκεστείτε σε αυτό. Πρέπει να έχετε το νου σας, με την αντίστοιχη ψυχραιμία βέβαια.
• Όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, για παράδειγμα έχει πολύ δυνατό αέρα, καλό είναι να αποφεύγετε τους υπαίθριους χώρους, καθώς υπάρχουν πιθανότητες να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου