Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Νέα αποστολή Πατριωτικoύ Μετώπου στην Κριμαία. Οι Ρώσοι στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2014. 
Νέα αποστολή ΠΑΜ στη Κριμαία. Οι Ρώσοι στα ελληνικά χωρικά ύδατα. 

Νέα αποστολή θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες στην Κριμαία, το Πατριωτικό Μέτωπο. 
Η νέα αυτή αποστολή κρίθηκε απολύτως αναγκαία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά, να εμπλέξει ακόμη περισσότερο τη χώρα, σε κινήσεις οι οποίες είναι στο όριο να χαρακτηρισθούν "εχθρικές" από τους Ρώσους. Και φυσικά αναφερόμαστε στη συμφωνία "τεχνικής διευθέτησης την οποία υπέγραφε η Πολεμική Αεροπορία με τους Βούλγαρους, για "Διασυνοριακές Επιχειρήσεις Εναέριας Αστυνόμευσης". Μια συμφωνία που στην ουσία βάζει την ΠΑ της χώρας μας, μέσα στο κλίμα έντασης που επικρατεί στον βορά της Βουλγαρίας αυτή τη στιγμή, και πιθανά εμπλοκής των αεροσκαφών μας, με τις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. 
Αυτή η συμφωνία, σε συνδυασμό με τη δήλωση του συνέταιρου του Σαμαρά στην κυβέρνηση κ. Βενιζέλου, πως "η απόφαση της ΕΕ να προχωρήσει σε κυρώσεις κατά των Ρώσων, είναι ένα καθαρό μήνυμα αποφασιστικότητας", στην ουσία δρομολογούν την ραγδαία εμπλοκή της χώρας μας, στους ΝΑΤΟικούς, πολεμικούς σχεδιασμούς, σαφώς και κάθετα μάλιστα, απέναντι στη Ρωσία. 
Δεν θα αναφερθούμε στη ζημιά που ήδη έχει προκληθεί από την αλλαγή σχεδιασμών του ενός εκατομμυρίου Ρώσων τουριστών που θα επισκέπτονταν τη χώρα μας, ούτε και στο πρόβλημα που ήδη έχει εμφανιστεί στις προγραμματισμένες  εξαγωγές εκατομμυρίων κιλών ελληνικών ροδάκινων στη Ρωσία. 
Θα σταθούμε στο τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί από τη στάση αυτή Σαμαρά και σία, στους 150.000 και πλέον ομογενείς της Κριμαίας. 
Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο, η νέα αποστολή του ΠΑΜ στην Κριμαία, θα εξετάσει την πιθανότητα παρουσίας δίπλα στους αδελφούς μας Έλληνες, εθελοντών από την Ελλάδα.
Το Πατριωτικό Μέτωπο - τουλάχιστον σε όσο το αφορά και με όσες δυνάμεις έχει - δηλώνει αποφασισμένο να μην επιτρέψει σε κανέναν Σαμαρά, να ξαναζήσουμε μέρες του 1919, αλλά ούτε και νέες μικρασιατικές καταστροφές. Οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να διαμορφωθούν, αν η Ρωσία προχωρήσει - όπως ήδη διαφαίνεται -  σε στενότερη συνεργασία με τον Ερντογαν, που ούτως ή άλλως, βρίσκεται σε πλήρη κόντρα με την Ουάσιγκτον και θεωρεί τον εαυτόν του "υπό διωγμό". Και άρα, μπορεί να στραφεί όπως έκανε και ο Μουσταφά Κεμάλ το 1920, σε στήριξη της Ρωσίας και απέναντι στην Ελλάδα. 
Η πληροφορία ακόμη, πως οι Ρώσοι προσανατολίζονται στο να κλιμακώσουν την παρουσία τους στο Αιγαίο με πολεμικά σκάφη, ακόμη και στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, για να προστατέψουν εγκαταστάσεις ρωσικού ενδιαφέροντος στη χώρα μας, επιβεβαιώνει το κλίμα έντασης που διαμορφώνει η ελληνική κυβέρνηση. 
Υπό αυτήν την έννοια, η προσπάθεια του Κινήματος μας, για τον μέγιστο δυνατό περιορισμό της ζημιάς που προκαλούν οι επιλογές Σαμαρά και σία, στις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά κυρίως στους Έλληνες της Κριμαίας, κρίνεται τουλάχιστον ιστορική. Και το μόνο που χρειάζεται, είναι η συναντίληψη και η στήριξη του απλού Έλληνα πολίτη, ο οποίος έστω και από διαίσθηση, αντιλαμβάνεται ότι τον σπρώχνουν για μια ακόμη φορά στην ιστορία του, σε περιπέτειες που μόνο καλό δεν θα φέρουν στον τόπο. 
Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 
 
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr
pametopo@gmail.com
 
«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
 Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr
allilegion@gmail.com
Ελληνική Τράπεζα Σπόρων
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Όχι ΜΚΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου