Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ (ΠΕΙΝΑΣ): ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ!!!

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15728:oosa-peina&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168
anergia_5
Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Ακόμα και ο ΟΟΣΑ φτάνει στο σημείο να αποκαλύπτει ένα μέρος της ελληνικής τραγωδίας, της οποίας η έκταση είναι πολύ μεγαλύτερη από τους ψυχρούς μετριοπαθείς υπολογισμούς.
Το 17,9% των Ελλήνων (διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα) δεν διαθέτει χρήματα για να εξασφαλίσει τα αναγκαία τρόφιμα, υπογραμμίζει έρευνα του ΟΟΣΑ (Society at a Glance 2014), ενισχύοντας τη θέση όσων μιλούν εδώ και καιρό για ανθρωπιστική κρίση.
Στοιχείο που εξηγεί την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία είναι ηαποκάλυψη ότι τα νοικοκυριά έχασαν από την αρχή της κρίσης μέχρι το 2012, το ένα τρίτο του εισοδήματός τους. Η μέση απώλεια εισοδήματος ανά άτομο στην πενταετία (2007-2012) φθάνει τα 4.400 ευρώ, που είναι η μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ και τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τα μέση πτώση στις χώρες της ευρωζώνης.
Την εικόνα του «κοινωνικού κραχ» συμπληρώνει το εύρημα ότι οι οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, καθώς ο ένας στους πέντε ενήλικους ζει σε νοικοκυριό όπου δενεργάζεται κανένα μέλος.
Αλλοιώνοντας δε την εικόνα της «αλλαγής σελίδας» από την Ελλάδα μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και την ολοκλήρωση πολλών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ο ΟΟΣΑ υπογραμμίζει ότι η ανάκαμψη που θα είναι σταδιακή δεν αναμένεται να βάλει γρήγορα ένα τέλος στην κοινωνική κρίση.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου