Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Κόμματα - Δήμος Αθηναίων - Απάτη (Από πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)



-   Διόδια…. και "πρέπει"!
-   Κόμματα - Δήμος Αθηναίων - Απάτη



Διόδια…. και "πρέπει"!

Σκούζουν οι "κυρίαρχοι" Έλληνες και ωρύονται γιατί το "δημοκρατικό" κράτος τους μετέτρεψε σε ποντίκια και τους έκλεισε στη φάκα, από την οποία για να βγουν πρέπει να πληρώσουν αυτά που δεν έχουν στους ιδιοκτήτες-εργολάβους.
Ποιος όμως τους φταίει; Όταν σαράντα χρόνια ψήφιζαν, χειροκροτούσαν, ζητωκραύγαζαν, δεν πήραν είδηση ότι το χυδαίο σύστημα έχτιζε γύρω τους τα καβαφικά τείχη;
Τώρα είναι αργά, πολύ αργά αν και πολλοί, κυρίως στα ξενυχτάδικα ραδιόφωνα  διαμαρτύρονται καναπεδάτοι και ανωνύμως ξεφουρνίζοντας αερολογίες και πολλά "πρέπει".
Επειδή ίσως δεν έχουν συνειδητοποιήσει το τι ακριβώς σημαίνει το "πρέπει", παραθέτω το ομότιτλο ποίημα της ποιήτριας Ελευθερίας Παπαγαρυφάλλου.
Ιδού λοιπόν το πρέπει:
«ΠΡΕΠΕΙ»                                           
Το «πρέπει» βασιλεύει στη ζωή
στα χείλη των ανθρώπων
στα χείλη των πολιτικών
και των πλάνων δημοκόπων
Μια τόση δα μικρούλα λέξη                                    .
που καθορίζει τη ζωή, χιονίζει βρέχει
με το «πρέπει» ξυπνούν οι άνθρωποι
μ' αυτό προγραμματίζουν
μ' αυτό πορεύονται κι όνειρα χτίζουν.
Όμως το «πρέπει» είναι σκληρό, όπως έλεγε ο Γκαίτε
απαιτεί προσπάθειες και μόχθο μεγάλο
αλλά δεν πραγματώνεται ολότελα το δίχως άλλο.
Άλλο τι θέλουν οι άνθρωποι λέγοντας «πρέπει»
μα η άτεγκτη ζωή τα πάντα ανατρέπει.
Αιώνιος νόμος διαλεκτικός της μοίρας του ανθρώπου
το «πρέπει» πάντα κυνηγά, το «πρέπει» ονειρεύεται
και θέλει δε θέλει μ' αυτό πορεύεται.
Χωρίς αυτό τ' αμείλικτο το «πρέπει» δεν θα υπήρχε ιστορία
θα ήταν όλα στάσιμα σε πλήρη ακινησία
γι' αυτό κι αν μοιάζει άφθαστο το «πρέπει το σκληρό».
Το κυνηγούν οι άνθρωποι πεθαίνοντας μ' αυτό


Αθήνα, 26/02/2014
Ο αντιδημοφιλής δημότης-πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
εκτός του συστήματος της ποντικοκρατίας



Κόμματα - Δήμος Αθηναίων - Απάτη

Επειδή πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι τελούν εν πλήρη άγνοια για τη φύση και την αποστολή του θεσμού, μεταφέρω εδώ τούτο το τερατώδες γεγονός, το οποίο συντελέστηκε στο Δήμο Αθηναίων, όπως το κατέγραψε στο Ημερολόγιό του ο μακαρίτης πρωθυπουργός Γ. Ράλλης και όπως το είχα καταγράψει στο άρθρο μου: "Η δευτεροβάθμια Τ.Α. και η κομματικοποιημένη και αδρανούσα πρωτοβάθμια" (βλ. "Πολιτικά Θέματα", 10/12/1993).
Να, λοιπόν, τι έγραφα το 1993 αντιγράφοντας τον Γ. Ράλλη: "Η κυβέρνηση Ράλλη αποφάσισε να κατασκευάσει υπόγεια γκαράζ σε έντεκα πλατείες και χώρους της Αθήνας και σε τέσσερις του Πειραιά. Το κυκλοφοριακό από τα έργα αυτά θα βελτιωνόταν σημαντικά, αλλά ο τότε δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, ο Δ. Μπέης - συνεχίζει ο Ράλλης- αρνείται να συνεργαστεί με την κυβέρνηση με το πρόσχημα πως διαθέτει "έτοιμα κεφάλαια που θα του δανείσουν οι Άραβες" για να τα φτιάξει ο δήμος μόνος του". Δυστυχώς για την Αθήνα και τους κατοίκους της τα χρήματα δεν ήρθαν και ο τότε πρωθυπουργός, προσέθετε ο γράφων , σημείωνε με πίκρα: "Δυστυχώς δεν είναι το μόνο παράδειγμα αντιδράσεως των τοπικών αρχόντων για λόγους καθαρά κομματικούς εναντίον κυβερνητικών προγραμμάτων…"
Σχολιάζοντας τότε, στα 1993, την κατάθεση αυτή του πρωθυπουργού, έγραφα: "Ένας ολόκληρος κόσμος, ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας αργοπεθαίνει και ασφυκτιά γιατί ο δήμαρχος της Αθήνας ήθελε να κάνει αντιπολίτευση για να γίνει βουλευτής. Αλλά ο "κυρίαρχος" λαός αντί να τον περάσει από δικαστήριο, όπως είχα προτείνει σε άρθρο μου το 1986, τον έκανε βουλευτή και ασφαλώς θα τον ετοιμάζει και για υπουργού περιβάλλοντος. Αν αυτό δεν λέγεται και δεν είναι πολιτικός πιθηκισμός, τότε ποιος είναι;"
Φωνή βοώντος: Πολλοί, πάρα πολλοί, οι πολιτικοί Αυστραλοπίθηκοι στην Ελλάδα της άγνοιας, της αρπαχτής και της δημοτικής  χλωροφορμίασης!
Καιρός για ψόφο!

Αθήνα, 26/02/2014
Ο αντιδημοφιλής δημότης-πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
που ψηφίζει λευκό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου