Το ρύζι γεννιέται μέσα στο νερό και πρέπει να πεθάνει μέσα στο κρασί, λέει μια παροιμία.
Εμείς του προσθέτουμε αγαπημένα λαχανικά και απολαυστικά λουκάνικα Απέλιστρα και το ανασταίνουμε…!!!
Εμείς του προσθέτουμε αγαπημένα λαχανικά και απολαυστικά λουκάνικα Απέλιστρα και το ανασταίνουμε…!!!
Γνήσιο ελληνικό και απολαυστικό πιάτο !!!
Ένα ελαφρύ αλλά ταυτόχρονα πολύ γευστικό και χορταστικό πιάτο.
Χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ)
500γρ. ρύζι
½ λεμόνι
Λουκάνικο ΑΠΕΛΙΣΤΡΑ, κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κύβους
1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
150γρ. φέτα σπασμένη
αλάτι, πιπέρι μαύρο
λίγη ρίγανη
λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδοΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα (μέσα στο νερό κόβουμε μισό λεμόνι) και αλατοπιπερώνουμε καλά.
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα λουκάνικα,
Χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ)
500γρ. ρύζι
½ λεμόνι
Λουκάνικο ΑΠΕΛΙΣΤΡΑ, κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κύβους
1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
150γρ. φέτα σπασμένη
αλάτι, πιπέρι μαύρο
λίγη ρίγανη
λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδοΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα (μέσα στο νερό κόβουμε μισό λεμόνι) και αλατοπιπερώνουμε καλά.
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα λουκάνικα,
την πιπεριά, το κρεμμύδι και τέλος προσθέτουμε τη ντομάτα.
Ανακατεύουμε το ρύζι με τα λαχανικά και το λουκάνικο και προσθέτουμε
τη σπασμένη φέτα από πάνω.
Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
Μαγειρεύουμε με προιόντα Αλληλέγγυον
Λουκάνικο Απέλιστρα 3,45 συσκ. 330 γρ.
Ρύζι νυχάκι Ανθήλης βιολογικής καλλιέργειας 1,30 το κιλό
Λεμόνια Αιγιαλείας 0,50 το κιλό
Φέτα Βαρελίσια Λακαφώση 7,48 το κιλό
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ψυχρής εξαγωγής ΑΒΕΑ 4,96 το λίτρο
Ρίγανη μάτσο Πηλίου 1,00
Καλή όρεξη!!!
Αγίας Σοφίας 50 Κολωνός.
Πίσω από τον Σταθμό Λαρίσης.
Τηλέφωνο- 2105141443
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου