Από τον Βασίλη Μπόνιο
Aθόρυβα και στο ημίφως-ούτε καν μια ανακοίνωση-τέλειωσε μετά από 15 χρόνια η συνεργασία του Πέτρου Μπούτου με τους ιδιοκτήτες του Mega Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη. Ο άλλοτε πανίσχυρος επικεφαλής του ενημερωτικού έφυγε σε μια νύχτα από το κανάλι της Μεσογείων και τα σενάρια τον θέλουν να ασχολείται πλέον με τα blogs του ANT1 ή να ετοιμάζεται να στήσει δική του εταιρεία παραγωγής.
Πράγματι ο Μπούτος δεν ήταν τυχαία φιγούρα. Εκλεκτό μέλος μιας παρεούλας κολλητών που διαμόρφωσαν το lifestyle-κωλομπαριστάν της μεταπολίτευσης είχε την τύχη να εργάζεται σε ένα κανάλι του οποίου οι ιδιοκτήτες είχαν εύκολη πρόσβαση στα δάνεια των τραπεζών. Όπως ακριβώς συνέβη και με τους υπόλοιπους μηντιάρχες που όλα αυτά τα χρόνια πωλούσαν φύκια με μεταξωτές κορδέλες.
Ο Μπούτος λοιπόν χάρη στον τραπεζικό δανεισμό του Μega, είχε την ευχέρεια να πειραματίζεται συλλέγοντας διάφορα τηλεσκουπίδια και αφού τα επένδυε με επίχρυσο μανδύα τα πουλούσε στην ματαιόδοξη τηλεοπτική αγορά ως αστέρες ηθοποιούς, παρουσιαστές, σεναριογράφους, σκηνοθέτες. Ανάμεσά τους σίγουρα υπήρχαν και ταλαντούχοι. Μόνο που το έργο στο σύνολό του δεν ήταν παρά μια τηλεοπτική φούσκα, μια βιτρίνα αισθητικής που προσέφερε πράγματι σπουδαία υπηρεσία στο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης που μας οδήγησε στα βράχια. Κατά τη γνώμη μας το έργο του Μπούτου (και του κάθε Μπούτου) ήταν πιο επικίνδυνο και πιο «ύπουλο» από τις απόψεις 10 Πρετεντέρηδων.
Ο Μπούτος μέσα από το ψυχαγωγικό του μεγαλύτερου καναλιού της χώρας, ξεφόρτωνε για χρόνια τηλεσκουπίδια στα σαλονάκια των νοικοκυραίων αποχαυνώνοντας και αποκοιμίζοντας μια ολόκληρωρη κοινωνία για να μπορεί το σαθρό πολιτικό σύστημα βουτηγμένο στην διαπλοκή και την αρπαχτή να συνεχίζει ανενόχλητο το φονικό έργο του σε βάρος της χώρας.
Άν ο Παπακαλιάτης και ο Ουγγαρέζος αποτελούν τις πολιτιστικές κορωνίδες του τόπου αυτό είναι έργο του σπουδαίου ανδρός Μπούτου ο οποίος αντικατέστησε το ζεύγος Λιάγκα με το ζεύγος Κωστόπουλου εξοργίζοντας ακόμη και την οικογένεια Μπόμπολα με τα καμώματά του. Έτσι ενώ ακόμη και ο «αντίπαλός»Γιάννης Λάτσιος αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει ως και το διαζύγιό του με την Μενεγάκη, ο ίδιος ο Μπούτος και το Mega δεν τόλμησαν να βγάλουν ούτε μια ανακοίνωση για την λήξη της συνεργασίας τους. Γύρευε κάτω απο ποιες συνθήκες προέκυψε το συγκεκριμένο διαζύγιο...