Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ . ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΗΜΙΚΟ-ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ



Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει μοιράσει αντιασφυξιογόνες μάσκες σε περίπου 60% των πολιτών της χώρας, κυρίως σε αυτούς οι οποίοι ζουν σε αστικές περιοχές που είναι πιθανότερο να στοχοποιηθούν σε έναν μελλοντικό πόλεμο.
Σε συνέντευξή του σε ισραηλινή εφημερίδα, υποπτέραρχος της ισραηλινής Αεροπορίας ανέφερε ότι υπάρχει «κάποια πιθανότητα» να χρησιμοποιηθούν χημικά όπλα εναντίον του Ισραήλ εάν αυτά πέσουν «στα λάθος χέρια».
Ο υποπτέραρχος Άιλ Άιζενμπεργκ, επικεφαλής της διοίκησης αστικής άμυνας, χαρακτήρισε το σενάριο απίθανο αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς. «Αυτό δεν θα οδηγούσε στην ήττα του Κράτους του Ισραήλ. Γνωρίζουμε πώς να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιου είδους γεγονός και είμαστε έτοιμοι γι' αυτό» πρόσθεσε.
Αντί να εφοδιάσει και τους υπόλοιπους πολίτες με τέτοιο εξοπλισμό το Ισραήλ, θα έπρεπε να επενδύσει σε καλύτερα συστήματα συναγερμού και έγκαιρης προειδοποίησης για αεροπορικές επιδρομές, είπε ο Άιζενμπεργκ.
Το Ισραήλ μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επίθεση, περιλαμβανομένης μιας επίθεσης με χημικά όπλα.
Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έχει απειλήσει να αρχίσει ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις για να αποτρέψει το να αποκτήσουν οι αντάρτες του ένοπλου κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου τέτοια όπλα.
Στη συνέντευξή του στην Χααρέτζ ο Άιζενμπεργκ εξέφρασε μεγαλύτερη ανησυχία για το οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ, το οποίο σύμφωνα με το Ισραήλ συμπεριλαμβάνει 60.000 ρουκέτες και πυραύλους και έχει μεγεθυνθεί σημαντικά αφότου η σιιτική οργάνωση, που υποστηρίζεται από το Ιράν και τη Συρία, είχε εμπλακεί σε πόλεμο με το Ισραήλ το 2006.

Το μέτωπο του Λιβάνου είναι σχετικά ήσυχο έκτοτε, αλλά το Ισραήλ πιστεύει ότι οι μαχητές της Χεζμπολάχ θα μπορούσαν να εξαπολύσουν πλήγματα σε αντίποινα εάν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις προχωρήσουν, όπως απειλούν εδώ και χρόνια, σε επιδρομές για να ανασχεθεί το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Στους πυραύλους που διαθέτει η Χεζμπολάχ περιλαμβάνονται περίπου 5.000 με εκρηκτικές γομώσεις ισχύος 300 κιλών ως 880 κιλών με δραστικό βεληνεκές που επαρκεί για να πληγεί το Τελ Αβίβ, η εμπορική πρωτεύουσα του Ισραήλ, τόνισε ο Άιζενμπεργκ,
«Προετοιμάζομαι για ένα σενάριο βάσει του οποίου πάνω από 1.000 πύραυλοι και ρουκέτες θα εκτοξεύονται εναντίον των περιοχών ευθύνης της διοίκησης αστικής άμυνας καθημερινά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποπτέραρχος, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ ενδέχεται να υφίσταται περισσότερες απώλειες μεταξύ των αμάχων στην ενδοχώρα παρά στα μέτωπα των συγκρούσεων.
Αναφέρθηκε επίσης ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ διαθέτουν προηγμένα τεχνολογικά μέσα, περιλαμβανομένων αυτοκινούμενων συστοιχιών του αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome, που θεωρείται πως μπορεί να καταρρίψει τους περισσότερους πυραύλους που διαθέτει η Χεζμπολάχ ή εκτοξεύουν Παλαιστίνιοι αντάρτες από τη Λωρίδα της Γάζας.
Οι Ισραηλινοί έχουν αναπτύξει ως σήμερα πέντε συστοιχίες του αντιπυραυλικού αυτού συστήματος, ενώ υπολογίζεται ότι απαιτούνται πάνω από 13 για να καλύπτεται ολόκληρη η επικράτεια της χώρας.


periergaa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου