Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Στο sold out το “Αλίμονο στους νέους”! - Εκπληκτική η αποδοχή από το κοινό για τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου!


http://www.agrinionews.gr/%CF%83%CF%84%CE%BF-sold-out-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82/

Εκπληκτική η αποδοχή από το κοινό για τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου
Ούτε ο πιο αισιόδοξος θιασώτης του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου δεν θα περίμενε την εκπληκτική πορεία του έργου στην φετινή Κεντρική Σκηνή και σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Το έργο όχι απλά πάει εξαιρετικά αλλά μετά την μεγάλη επιτυχία της πρεμιέρας και των ημερών γύρω από τα Χριστούγεννα ακολούθησε η απογείωση. Η αίθουσα μεσοβδόμαδα είχε κάτι παραπάνω από ικανοποιητική πληρότητα  για τις εποχές που διάγουμε, αλλά Παρασκευή και Σάββατο οι κρατήσεις προμήνυαν αυτό που συνέβη: 180 και πλέον εισιτήρια και μια ανοδική τάση που τελικά βγήκε την Κυριακή. Μια γεμάτη αίθουσα 11 θέσεις… μακριά από το sold out! Και  με τις δυο γιορτινές παραστάσεις να είναι μπροστά μας και όλο και περισσότερο κόσμο να ζητά εισιτήρια. Φυσικά μετά την επιλογή του έργου, ήρθε και η επιλογή των συντελεστών που βοήθησε. Κυρίως όμως, βοήθησε η φήμη από στόμα σε στόμα για την ποιότητα του έργου, για την διάθεση που χαρίζει αλλά και για την καθαρά “δική μας” δουλειά-του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου δηλαδή-σε όλα τα επίπεδα.
Αποδεικνύονται, λοιπόν, περίτρανα τρία πράγματα: Πρώτον, πως ήταν εξαιρετική η επιλογή του έργου. Έργο με βάθος μεν, αλλά και έργο που μπορεί να τραβήξει όλες τις ηλικίες, να κατανοηθεί αλλά και να ψυχαγωγήσει με όλες τις διαστάσεις της έννοιας. Κακά τα ψέματα σε δύσκολες εποχές ο λάτρης της τέχνης στρέφεται στο διαχρονικό, το κλασσικό και σε εκείνο που θα τον κάνει να περάσει καλά, αν γίνεται. Δεύτερον, ήταν πολύ σωστή η γενναία μείωση της τιμής. Τα 10 ευρώ του εισιτηρίου και τα 5 ευρώ το φοιτητικό μπορεί να φόβισαν για το τι θα συνέβαινε αν  η παράσταση δεν “τράβαγε”, αλλά τελικά αυτή είναι η παγίδα που πέφτουμε γενικά. Υπάρχουν στιγμές που ο κόσμος θέλει να δει ότι σέβεσαι ως πάροχος, υπηρεσίας, προϊόντος ή θεάματος τις δυσκολίες που περνάει. Και τρίτον, πως η επιμονή στο ρόλο του ΔΗΠΕΘΕ από τη διοίκησή του, το δήμο γενικότερα, τον καλλιτεχνικό του διευθυντή αλλά και τον κόσμο που δουλεύει γι’ αυτό, μπορεί όχι απλά να το κάνει να επιβιώσει αλλά να φέρει και έσοδα, να κάνει εισπράξεις.
Τα παραπάνω αποτελούν εκτός από δικαίωση και ανακούφιση για την πόλη. Γιατί πρόκειται για μια από τις ελάχιστες πόλεις που συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά και γιατί οι συντελεστές όχι μόνο πληρώνονται αλλά έχουν και αυτό που λαχταρούν, την αποδοχή του κοινού. Παράλληλα το Αγρίνιο εκπέμπει την εικόνα μιας πόλης με καλλιτεχνική οντότητα την πιο δύσκολη περίοδο πολλών δεκαετιών, κάτι που σίγουρα προκαλεί ευμενή σχόλια και ενδιαφέρον για την πόλη. Και δεν πρέπει να υποτιμούμε πλέον το τι λένε οι άλλοι για μας, ούτε πρέπει να αγνοούμε ότι μετά τις κρίσεις παρουσιάζονται ευκαιρίες.
Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου