Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον δολοφονικό εμπρησμό της Marfin: “Είπαμε να τους φοβερίσετε όχι να τους κάψετε” !!!


http://www.antinews.gr/2013/01/30/201793/
Σε δύο άτομα προσανατολίζονται οι αστυνομικές αρχές σχετικά με τον εμπρησμό της Marfin το Μάιο του 2010, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Ήταν η εποχή του πρώτου Μνημονίου όπου ο κόσμος είχε βγει μαζικά στους δρόμους και κάποιοι μπαχαλάκηδες αποφάσισαν να κάψουν την Αθήνα. Εν ολίγοις το κατάφεραν και μαζί έκαψαν και τρεις υπαλλήλους «εχθρούς» των ψευτοεπαναστατών που… υπηρετούσαν τον καπιταλισμό.
Η αστυνομία φέρεται να ταυτοποίησε δύο από τους δράστες αφού ανέλυσε βίντεο και πήρε καταθέσεις από διάφορους μάρτυρες.
Για δυο άτομα οι δικαστικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες ενώ για άλλα δύο δε υπάρχουν επαρκή στοιχεία και καλούνται σε επίπεδο μαρτύρων.
Κάποιος μάρτυρας που ήταν κοντά στο περιστατικό ανέφερε ότι ένα από τα δύο άτομα είχε στα χέρια του ένα σακίδιο και έχυσε μέσα στην τράπεζα ένα υγρό, λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά ενώ ένας άλλος δήλωσε πως άκουσε μια γυναίκα να λέει “…είπαμε να τους φοβερίσετε όχι να τουςκάψετε“.
Ανατριχιαστικό πραγματικά αν σκεφτεί κανείς τι έγινε τελικά, όπως ανατριχιαστικές είναι και άλλες μαρτυρίες που έλεγαν ότι κάποιοι νεαροί με κουκούλες φώναζαν στους τραπεζικούς υπαλλήλους ότι θα τους κάψουν ζωντανούς γιατί εργάζονται απλά σε τράπεζα και δεν απεργούν.
Ξεπερνάμε το γεγονός ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από το γεγονός και τώρα οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές μπόρεσαν να βρουν έστω και δύο άτομα να τους καλέσουν ως μάρτυρες ή ως ύποπτους. Σε άλλες χώρες θα είχαν πάει φυλακή από την πρώτη στιγμή. Αν μάλιστα ήταν και εδώ στην Ελλάδα κάποιος «αριστερός» το θύμα τότε θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες προκειμένου να βρεθούν οι θύτες.
Ελπίζουμε τώρα να έχουν αδιάσειστα στοιχεία και να μη γίνουν ρεζίλι ούτε να δημιουργήσουν προσδοκίες ότι υπάρχει δικαιοσύνη τελικά.
Από την άλλη έχουμε μια απορία. Γιατί να πάνε την Παρασκευή να καταθέσουν ως ύποπτοι οι συγκεκριμένοι μπαχαλάκηδες; Γιατί δηλαδή να μην το έχουν σκάσει στο εξωτερικό ή να μην κρύβονται σε κάποια… βίλα;
Εν πάση περιπτώσεις περιμένουμε να δούμε που θα πάει η υπόθεση ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της Μεταπολίτευσης. Αραγε, ο ανανεωμένος από το υπερατλαντικό ταξίδι ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει καμιά ανακοίνωση στήριξης της προσπάθειας να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν; Ή θα μας μιλήσει ξανά για τον παγκόσμιο καπιταλισμό που είναι ανάλγητος, το Μνημόνιο, την τρόικα, την κακή κυβέρνηση και την ανάγκη να ξεσηκωθεί ο κόσμος;
Θα γίνουν κι άλλες μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις, γιατί έτσι πρέπει να γίνεται. Οσο όμως έχουν την πολιτική κάλυψη επίσημων και ανεπίσημων πολιτικών φορέων τόσο θα θρηνούμε θύματα όπως αυτά στη Marfin. Τουλάχιστον να βάλουν κάποιοι μυαλό αλλά και να υπάρξει επιτέλους στην Ελλάδα παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου